Administratie

Dominic Fritz e în vizită la Paris pentru a promova Timișoara și proiectul TM2023

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, este în vizită oficială la Paris, în perioada 23-24 septembrie. Aici are programate mai multe întâlniri cu oficialități române și franceze pentru a promova Timișoara în perspectiva anului 2023, când orașul nostru va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

În cursul celor două zile, primarul Timișoarei se va întâlni cu Patrick Ollier, președintele „Metropole Paris” și primar al Rueil-Malmaison (oraș înfrățit cu Timișoara), cu reprezentanții Ambasadei României la Paris, ai Institutului Cultural Român (ICR), cu Ambasadoarea României la UNESCO, cu Pierre Cazeneuve, deputat francez și fost membru al cabinetului președintelui Macron.

La întâlnirea de la Ambasada României la Paris au participat Simona Miculescu, Ambasadoarea României la UNESCO, Sena Latif, însărcinată cu afaceri a Ambasadei României la Paris și Cezar Preda, director adjunct ICR Paris.

“Orașul nostru are o bogată istorie multiculturală, relații din ce în ce mai puternice cu orașele înfrățite și va fi pus sub lumina reflectoarelor anul viitor. Vreau să transmitem spiritul și energia Timișoarei și în Franța, să întărim relațiile cu Rueil-Malmaison și să promovăm artiștii timișoreni pe plan internațional. De asemenea, voi înainta invitația către mai mulți înalți demnitari francezi pentru a ne vizita orașul anul viitor. De altfel, anul acesta Ziua Națională a României la Paris va fi dedicată Timișoarei 2023 – Capitală Culturală a Europei”, transmite primarul Dominic Fritz.

Începând cu săptămâna viitoare, la Paris are loc expoziția „INTROSPECTIONS / INTROSPECȚII”, organizată de către Institutul Cultural Român din Paris, în colaborare cu Ambasada României în Franța și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara. Vor fi expuse lucrările artiștilor Suzana Fântânariu, Anca Szönyi Thomas și Dorin Crețu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

6 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

8 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

11 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

11 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

11 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

12 ore ago