Opinii

Ce fraier și Elon ăsta! Lucrează la cip-ul pe creier fără să știe că românii vaccinați îl au deja implantat

Despre pensiile din România poți face un studiu al absurdului. Și nu mă refer la magistratul sau polițistul care are pensia mai mare ca ultimul salariu luat la 49 de ani, despre treaba asta se va ocupa în următorii douăzeci de ani domnul Rareș Bogdan. Absurdul politicilor în problema pensiilor vine din faptul că partidul numit PSD se ocupă ca România să aibă un buget sănătos, sustenabil, care să nu prăbușească economia țării. Cum face el, partidul, PSD-ul, treaba asta? Propunând cifre mai rezonabile, spre mici chiar, dureros de mici pentru calitatea precară a vieții bătrânilor, dar printr-u demers politic, prudent, responsabil, sănătos pentru economie, nu ca populiștii de liberali, care vor pensii mari la toată lumea.

Asta se întâmplă astăzi, după ani de zile în care PSD a cerut majorări de 50% ca să nu zică 90% sau chiar 245%, că nu-i durea gura. E incredibil cum am descoperit soluția pentru ca PSD să nu mai saboteze economia, propunând procente delirante de majorări de pensii sau salarii, care nu că n-ar fi bune omului de rând, dar ar putea duce economia spre prăbușire, inflație și o bătaie de joc la adresa celor care se și bucurau de mărinimia politicienilor. Ați ghicit, soluția este ca PSD să fie la guvernare. Atunci nu mai propun bazaconii. Dar ce ne facem că PNL deși e la guvernare, n-are ministerele Muncii și Finanțe, așa că propun ei. Ce ziceți de o fuziune PSD-PNL, domnilor?

Gata cu pensiile. Gata cu Elon Musk, vreau să mă indignez cu o chestiune locală. Nu zic ca alții că municipalitatea nu trebuie să mai lucreze atâtea proiecte în Bogdăneștilor și Cetății deodată. Lasă să le facă, că dacă nu le face iarăși zice Nicolae Robu că ăstalaltu mic n-a făcut nimic, „donimic” chiar. Dar ceva întrece orice imaginație. Intersecția Gheorghe Lazăr cu Cetății. Ba e sens giratoriu provizoriu, foarte bună idee, ba apoi lucrarea se mută câțiva metri mai spre est, îngradită, îngrijită, dar autoturismele care vin dinspre gară și ”Ciocanul” trebuie să ocolească șantierul fără semaforizare și cu obligația de a ceda trecerea.

Ceva aproape imposibil la educația rutieră a românului. Nu se face „fermoar”, nu se invită alternativ și cu bun simț să participe și celălalt la trafic, nu, nimic, ăla are prioritate și el va merge pe acolo. E o aventură să faci asta la orele dimineții, când polițiștii stau pe lângă școli să bârfească una alta la o cafea în pahar de carton. Unuia de la primărie nu i-a trecut prin cap să arate puțin respect celor care se înfundă în acel nod din nord-vestul orașului, trimițând un „local” sau să solicite Poliției Rutiere un echipaj pentru acolo. Oare nu s-au gândit? Sunt atât de îngrămădiți sau e doar nesimțire?

A fost fake cu nea Elon, dar subiectul adus timid în gura lumii de venirea unor miliardari la Bran a fost cel al tehnologiei de implant cerebral cu tot soiul de conductori micronici, versiune mai filigranată a cipului 666 de care au încercat să ne salveze „tomitanii”, liderii AUR și alți călugări de prin Galați. Nea Elon ăsta zice că e un proiect revoluționar prin care poate vindeca boli neurodegenerative, dar care poate să-ți influențeze viața, să te facă să bagi degetul în priză, să votezi cumva anume, să te speli sau să mergi, efectiv, la muncă.

Ce fraieri sunt nea Elon ăsta și miliardarii lui! Păi ei bagă atâția bani în treaba asta fără să știe că așa ceva a fost deja inventat de producătorii de vaccinuri Covid care au vândut în România?! Vezi, dacă erau pe la Bran acum câțiva ani auzeau și ei treaba asta de la diverși lideri de delirantă opinie și nu mai investeau aiurea acum.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

6 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

7 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

8 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

12 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

13 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

13 ore ago