Sport

Duel tare sub panou. Timişoara întâlneşte Dinamo

Echipa de baschet a Timişoarei va deschide etapa a VI-a din sezonul regular al Ligii Naționale de baschet. Leii din Banat vor primi vizita unei formații ce și-a consolidat considerabil lotul înaintea acestui sezon, Dinamo București.

Partida va avea loc vineri, 18 noiembrie, de la ora 18,00, la sala Constantin Jude, și vine după o pauză de meciuri interne de aproape patru săptămâni, căci echipa viola a stat în runda de dinaintea ferestrei pentru echipa națională. Totuși, la finalul săptămânii trecute, Leii din Banat au întâlnit formația croată KK Zabok, în Alpe Adria Cup, 92-65, victorie care le-a adus calificarea în sferturile de finală.

„Eu sunt foarte mulțumit de cum s-a pregătit echipa, de cum a răspuns la tot ceea ce au cerut Nenad Markovic și Cristian Bota. Au respectat tot ce am stabilit înainte de plecarea mea la echipa națională. Vreau să evidențiez gradul foarte înalt de responsabilitate al jucătorilor, care nu au scăzut nivelul de intensitate și pregătire, chiar dacă au lipsit căpitanul Laszlo Lazar, accidentat în preziua meciului, Edward Petrescu și antrenorul principal, plecați la lotul national. Asta denotă forța grupului”, a spus Dragan Petricevic, antrenor principal SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara.

Urmează o serie de trei partide în opt zile, prima dintre ele fiind cea cu Dinamo, după care săptămâna viitoare alb-violeții vor juca în deplasare (cu Spisski Rytieri, în Slovacia, marți, și cu Steaua, sâmbătă).

„Vine, într-adevăr, o serie dificilă: acum, după meciul cu Zabok, ne focusăm o vreme pe campionat. În Alpe Adria Cup, ne dorim să terminăm grupa pe primul loc, pentru a evita în sferturile de finală Pardubice, pe care o consider una dintre favoritele la câștigarea competiției.

Vineri, întâlnim o echipă total schimbată față de ceea ce era Dinamo până acum. Este vorba atât despre lot, cât și despre colectivul tehnic, complet schimbat. S-a și văzut schimbarea în partida cu Voluntari. Este un vis pentru orice antrenor nou să vină la echipă, să câștige primul meci și apoi să aibă trei săptămâni răgaz pentru următoarele etape. Cu ceea ce a adus la echipă și cu câți bani a investit, se poate spune că Dinamo este una dintre favoritele certe la câștigarea campionatului. Eu, însă, cred foarte mult în forța grupului nostru, în chimia pe care am o avem și care a venit foarte repede”, a mai spus Dragan Petricevic.

Timişoara are înaintea acestei partide are 3 victorii şi un eşec, iar Dinamo 3 succese şi o înfrângere.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

13 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

16 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

17 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

17 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

17 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

17 ore ago