Politica

PNL Timiș cere demisia consilierului local USR Aida Szilagy/UPDATE Szilagy își anunță demisia din funcția de consilier local

PNL Timiș solicită public demisia consilierului local timișorean Aida Szilagy, reprezentanta USR, după ce Curtea de Apel Timișoara a decis că aceasta deține un imobil care a fost ridicat fără autorizație de construire. De asemenea, liberalii cer și primarului Timișoarei, Dominic Fritz, să emită o decizie de demolare a construcției respective.

În contextul deciziei Curții de Apel Timișoara care arată că doamna consilier Aida Szilagy deține un imobil în Timișoara construit fără autorizație de construire, demisia dnei Szilagy a rămas singurul act de onoare admisibil. E o chestiune de morală și de onoare. Liberalii din Timiș solicită, de asemenea, primarului Dominic Fritz să emită cu celeritate decizia de demolare a construcției ilegale”, a anunțat PNL Timiș.

Pentru Alin Nica, șeful PNL Timiș, acest subiect este considerat o nouă gafă politică a primarului Fritz și a colegilor săi de partid.

Am pierdut demult numărul gafelor politice și administrative pe care Dominic Fritz și colegii săi de partid le tot produc și care inevitabil afectează grav imaginea orașului nostru. «Revoluția bunei guvernări» sau «Hotărâți să schimbăm România» – două dintre sloganurile USR – rămân doar vorbe pe hârtie? Legea trebuie să fie lege pentru toți cetățenii, iar cei care se află în serviciul public au, cu atât mai mult, datoria să respecte normele și să fie ei înșiși modele de spirit civic”, a transmis președintele PNL Timiș, Alin Nica.

PNL Timiș și PNL Timişoara au mai anunțat că așteaptă poziția publică a primarului Dominic Fritz pe această speță care pune, din nou, într-o situație jenantă administrația locală.

UPDATE. Szilagy își anunță demisia din funcția de consilier local

La scurt timp după anunțul PNL, Aida Szilagyi, consilier local USR, și-a anunțat retragerea din funcția de consilier local.

Aleg să mă retrag din Consiliul Local in urma deciziei finale a instanței prin care sunt anulate autorizațiile de construcție emise pentru clădirea noastră, in anul 2008, respectiv  2017, fără alte implicații. Am intrat în politică pentru a-mi pune experiența și cunoștințele în slujba comunității și pentru a contribui la un oraș mai verde,  ceea ce am și făcut în acești doi ani de mandat. Aleg să las locul meu în Consiliul Local următorului coleg, fiindcă nu doresc ca disputele generate în urma deciziei instanței, pe care o accept, să afecteze munca importantă pe care colegii mei o depun în Consiliul Local și în administrație. A fost o onoare pentru mine să slujesc comunității.” , a anunțat Szilagy.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

O oră ago

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

17 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

18 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

18 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

19 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

20 de ore ago