Opinii

Dr. Jekyll și Mr. Hyde, filiala Timiș

Când senatorul Trifan a amendat bugetul în sensul alocării acum a fondurilor necesare pentru stadionul și sala polivalentă ale Timișoarei, cu siguranță nu se aștepta la minuni. N-a făcut-o cu acea naivitate extremă că va primi acei bani, ci doar a vrut să arate ce răi sunt ceilalți care nu vor să dea banii, pesediștii și liberalii aleși aici, dar aflați acolo, la guvernare. De când e parlamentarismul postdecembrist în România așa s-au petrecut lucrurile, de-am ajuns să trăim paradoxuri ca un parlamentar de Timiș să voteze împotriva unor obiective importante ale județului și Timișoarei, zona de unde vine. Dar acest text nu este depre senatorul Trifan.

Mai șmecheri, deputatul Alfred Simonis și senatorul Eugen Dogariu, ambii PSD, au ieșit din front și au votat „pentru” alocarea de bani stadionului și sălii polivalente, conștienți că mașina de vot va măcina amendamentele „de impresie”. Mai comică a fost poziția lui Simonis, care este și șef de grup parlamentar PSD în Camera Deputaților. Ce face șeful ăsta, conform fișei postului? Păi la toată gloata aia din Casa Poporului, firește că nu pricep toți despre subiectele mai simple sau mai complexe care se discută în parlament și atunci vine unul care le știe pe toate. Acela e Alfred Simonis. El ridică degetelul sau ce-o vrea el să ridice și indică colegilor cum vrea partidul să se voteze.

E, aici sunt interesante rolurile de Dr. Jekyll și Mr. Hyde prin care a trecut junele pesedist de Timiș. O dată a ridicat degetul sau ce ridică el când face gestul ăsta și a zis că ”NU” trebuie votat amendamentul lui Trifan, apoi a mers în bancă și și-a arătat sieși degetul (sau ce arată dumnealui) în așa fel încât să voteze „DA” pentru amendament. Așa a făcut? Șmecher. Președintele PSD Timiș, dl. Alfred Simonis, a fost bun cu județul, cu municipiul, cu locuitorii avizi de astfel de infrastructură sportivă, dar n-a avut ce să facă, căci altul Alfred Simonis, șef de grup parlamentar, a fost rău cu județul, cu municipiul și alegătorii de aici, spunându-le colegilor să nu voteze, că nu sunt bani sau că nu sunt oportune respectivele investiții.

Dincolo de aceste șmecherii de duzină, primarul Fritz de acum, primarul Fritz din mandatul următor, Nicolae Robu de va reveni dumnealui pe CD Loga după 2024, ar trebui să-și ia fiecare gândul de la stadion pentru o perioadă de ani buni de zile și să urgenteze proiectul finanțat local al stadionului lego din Calea Buziașului. Dacă pentru sala polivalentă s-a terminat documentația la Compania Națională de Investiții (CNI) și se ajunge în etapa proiectării și execuției, la o finanțare necesară de peste 130 milioane de euro, crede cineva că va mai pune cineva în discuție o altă finanțare de peste 150 milioane de euro pentru stadionul mare al Timișoarei? Să fim serioși.

Dacă Primăria Timișoara va termina stadionul lego de 10.000 de locuri, cu ăla vom încerca să reînviem fotbalul de aici și vom mai aștepta mult și bine pentru „Dan Păltinișanu” sau cum se va numi noua arenă. Dar pentru asta primăria trebuie să se miște repede, cum poate la fel de repede ar trebui să se miște și Universitatea Politehnică, chiar municipalitatea, în cazul reluării parteneriatului cu UPT, pentru terminarea sălii de la baza numărul 2, băgată de ani buni în conservare, fără nicio perspectivă de finalizare. Apropos de polivalență, cum va vota dl. Simonis deputatul de Timiș și cum va indica șeful de grup PSD colegilor să voteze finanțarea a vreo 130 milioane de euro pentru sala de 16.000 de locuri a Timișoarei, atunci când CNI își va pune această problemă?

 

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago