Politica

Încercând să lovească în Fritz, Nicolae Robu produce un atac dement la adresa Austriei: “Stat jegmănitor al nostru”

“Jegmănitor în trecut, jegmănitor al nostru şi astăzi”, este descrierea făcută Austriei de către fostul primar Nicolae Robu. Totodată, fostul primar îl acuză pe succesorul său că vopseşte noile autobuze electrice în steagul fostului Imperiu Habsburgic.

 Într-un nou atac la adresa succesorului său, fostul Nicolae Robu recurge din nou la narativul AUR-ist, producând însă un atac grosier la adresa Austriei.

“𝐈𝐍𝐂𝐑𝐄𝐃𝐈𝐁𝐈𝐋! În timp ce simulează -și o face f bine, la așa ceva e bun!- pledarea pt acceptarea României în spațiul Schengen -în fapt: un simplu demers de promovare personală, doar nu unul ca el contează într-o astfel de problemă!-, Primarul 𝐢𝐥𝐞𝐠𝐚𝐥 al Timișoarei, Dominic Samuel Fritz face la greu promovarea intereselor necurate ale statului 𝐧𝐞𝐩𝐫𝐢𝐞𝐭𝐞𝐧 României, 𝐣𝐞𝐜𝐦𝐚̆𝐧𝐢𝐭𝐨𝐫 𝐢𝐧 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭, 𝐣𝐞𝐜𝐦𝐚̆𝐧𝐢𝐭𝐨𝐫 𝐚𝐥 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐬̦𝐢 𝐚𝐬𝐭𝐚̆𝐳𝐢, Austria!”, a scris Robu, în inconfundabilu-i stil pe pagina sa de Facebook.

În sprijinul afirmaţiei nsale, Robu prezintă un fragment din presa germană.

“Iată ce scrie online radiodifuzorul public german în materialul 𝐩𝐥𝐚̆𝐭𝐢𝐭 de promovare -chipurile!- a Timișoarei: “𝑀𝑎𝑔𝑖𝑎𝑟𝑖, 𝑠𝑎̂𝑟𝑏𝑖, 𝒂𝒖𝒔𝒕𝒓𝒊𝒆𝒄𝒊, 𝑏𝑢𝑙𝑔𝑎𝑟𝑖, 𝑠̦𝑣𝑎𝑏𝑖, 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑔𝑟𝑢𝑝𝑢𝑟𝑖 𝑒𝑡𝑛𝑖𝑐𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑎𝑐𝑡𝑒𝑟𝑖𝑧𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑜𝑟𝑎𝑠̦𝑢𝑙 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑒𝑠𝑐 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎.” Remarcați?! Noi, românii, nu suntem pe nicăieri. În schimb, au apărut… austriecii!”, a contiuat Robu.

El reproduce apoi datele recesământului din 2011 în Timişoara, unde nu apar austrieci. Mai mult, Robu se războieşte şi cu fostul Imperiu Habsburgic, sub a cărui cupolă Timişoara, dar şi întreg Banatul, au cunoscut cea mai mare dezvoltare. (Sigur, Robu este convins că Timişoara a început şi s-a terminat cu el).

“În mod evident, austriecii sunt pe niciunde! Dar, poate îi inventăm, dacă tot schimbăm culorile tradiționale ale mijloacelor de transport public, 𝐚𝐥𝐛𝐯𝐢𝐨𝐥𝐞𝐭, cu 𝐠𝐚𝐥𝐛𝐞𝐧𝐧𝐞𝐠𝐫𝐮, culorile 𝐝𝐫𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐦𝐩𝐞𝐫𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐀𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐚𝐜! Reamintesc: Administrația Fritz, luându-ne de proști, a declarat că a decis să renunțe la culorile alb-violet, ca întoarcere la culorile vechi ale tramvaielor Timișoarei. Dar culorile vechi ale tramvaielor Timișoarei n-au fost niciodată 𝐠𝐚𝐥𝐛𝐞𝐧𝐧𝐞𝐠𝐫𝐮, ci 𝐠𝐚𝐥𝐛𝐞𝐧𝐚𝐥𝐛! Analizați dv, fiecare dintre dv, cele trei poze atașate și trageți concluziile de rigoare!

P.S. A nu se citi cele de mai sus în cheie xenofobă, ci în una de demnitate națională! Xenofobia, mie, îmi e total străină, mai mult, îmi repugnă, considerând-o drept element de primitivism!”, a termninat Robu.

Fiindcă Robu a acuzat primăria că plăteşte articole publicitare în străinătate, am luat o poziţie din partea instituţiei.

“Ca de obicei, dl fost primar Robu este într-o mare eroare. Nu am plătit niciun articol în mass-media din alte ţări. Din contră, avem nenumărate solicitări pentru interviuri cu domnul primar Dominic Fritz, mai ales în contextul în care, luna viitoare Timişoara devine oficial Capitală Culturală Europeană. Sunt cereri de la jurnalişti din Spania, Germania, Italia, Austria, Croaţia, Bulgaria, Ungaria şi altele”, ne-a declarat Bogdan Marta, consilier pe comuicare al primarului.

P.S. Fotografiile cu steagul şi autobuzul galben-negru îi aparţin lui Robu.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

43 de minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago