Politica

Ministrul Culturii e dezamăgit de lipsa lui Iohannis la deschiderea Capitalei Culturale Europene

Prezent la Timișoara pentru a lua parte la deschiderea Capitalei Europene a Culturii, ministrul social-democrat al Culturii, Lucian Romașcanu, a declarat că ”e un soi de dezamăgire”, atunci când a aflat că președintele României, Klaus Iohannis, nu va fi prezent la ceremonii. În ceea ce îl privește pe premierul Nicolae Ciucă, acesta a confirmat, joi după-masă, că va participa la ceremonia oficială.

Capitala Culturală e un proiect al orașului, dar, în același timp, unul național și internațional, a spus Lucian Romașcanu.

”Timișoara, pe lângă Capitală Culturală, un proiect cultural important, înseamnă și un cadou, o bucurie pe care Timișoara, ca și administrație, o oferă timișorenilor ca public. E un proiect de importanță locală majoră, dar e un proiect inevitabil național și internațional(…) A începe să faci discuții partinice pe un fenomen cultural de asemenea importanță nu ar face altceva decât să ne descalifice. Ministerul Culturii nu va lua scena Timișoarei, este un eveniment al orașului, noi nu facem altceva decât să vă susținem financiar consistent, e vorba de 52 de milioane de lei pe evenimente culturale și 114 milioane de lei pentru investiții în infrastructura culturală a municipiului și județului”, a spus, joi, la Timișoara, Lucian Romașcanu.

Oficialul nu a dorit să fie prea acid în legătură cu lipsa președintelui Klaus Iohannis la Timișoara, la ceremonia de deschidere a TM2023, dar a spus că simte „un soi de dezamăgire” legat de lipsa acestuia.

„Nu vreau să fac foarte multă politică. Asemenea tipuri de evenimente nu ar trebui să fie lipsite de prezența responsabililor guvernamentali sau prezidențiali de la cel mai înalt nivel, pentru că este totuși un eveniment extrem de important. Din ce am înțeles domnul Ciucă ar putea să ajungă. Din partea Președinției ar urma să ajungă consilierul pe cultură, Sergiu Nistor. Domnul Iohannis … mi-aș dori să vină. Nu vreau să fiu critic, dar poate că se înțelege din faptul că mi-aș dori, pusă la condițional optativ, e un soi de dezamăgire. Și au mai fost și alte momente, în Parlament, de Ziua Națională și așa mai departe. Mi-ar fi plăcut să fie, mai ales că a fost primar când am avut prima capitală culturală de succes la Sibiu”, a mai declarat ministrul Culturii

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

30 de minute ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

2 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

3 ore ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

3 ore ago