Economic

Compania Todini e aproape de rezilierea contractului pentru noul drum de legătură Timișoara – A1

Constructorul care se ocupă de realizarea noii legături a Timișoarei cu autostrada A1, de la bifurcația spre Sânandrei, a reușit în cele trei luni de activitate din acest an să realizeze doar două procente din proiect. Nu ar fi problemă dacă eram la… 90% din total, dar stadiul lucrării de abia a ajuns la 22,5%. Rezilierea contractului e aproape, spune ministrul Transporturilor.

Un al doilea contract important pentru infrastructura Timișoarei este în pericol să fie reziliat pentru că firma care se ocupă de proiect, italienii cu acționariat asiatic, de la Todini, trag mâța de coadă pe șantier. În trei luni de zile din acest an, muncitorii nu au progresat decât cu 2% din proiect, acuză ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Vorbim de un drum de legătură dintre DN 69 și autostrada A1, de doar zece kilometri, pe un teren plat ca în palmă, fără dificultăți de relief sau alte asemenea. Deci o lucrare extrem de accesibilă.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se pregătește de ceea ce e mai rău, anume rezilierea contractului. Asta înseamnă noi licitații, timp pierdut, întârzieri. Avem cel mai bun exemplu pe Centura Sud, unde după ce cei de la Tirrena Scavi au fost dați afară mai avem de așteptat cel puțin jumătate de an până când vom ști cine va finaliza ce e făcut până acum.

„Descărcarea de la Sânandrei pe autostradă. Folosesc acest prilej pentru a transmite domnilor de la Todini care, spre deosebire de Tirrena Scavi au început bine. Un progres de 2% în primele trei luni eu nu-l accept și să ia aminte la ce au pățit cei de la Tirrena. Atât au avut progres în primele trei luni ale anului, din câte știu DRDP Timișoara a și înaintat documentele pentru certificat negativ pentru cei de la Todini. Nu e treaba mea să fac rezilieri, eu vreau ca proiectele să meargă, dar nici să fim luați de fraieri și să găsim tot felul de scuze și claim-uri (litigii pentru despăgubiri) multe dintre ele fiind inventate”, a declarat Grindeanu.

Firma constructoare mai are la dispoziție o lună pentru a se pune pe treabă. Progresul nu e acceptabil. Sper sa își revină. Să vedem ce se va întâmpla din aprilie și la început de mai. Trebuie să termine anul acesta.

În cea de a doua jumătate a anului precedent, Todini a avansat de la 2% (iunie) la 22,5%

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

13 minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

16 ore ago