Social

Pompierii din Timiș vor fi la datorie în noaptea de Înviere

Inspectoratul pentru situații de Urgență Timiș a dispus, pentru buna desfășurare a activităților prilejuite de Sărbătorile Pascale, unele măsuri pentru a preveni producerea unor situații de urgență care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Astfel, premergător Sărbătorilor Pascale, au fost verificate unitățile de cult și construcțiile de comerț unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de persoane. Pe timpul acestor controale au fost instruite persoanele care au atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor din cadrul obiectivelor verificate, fiind distribuite o sererie de materiale de informare preventivă privind modul de comportare în diferite situații de urgență.

De asemenea, în Noaptea de Înviere, între orele 22 – 03, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție vor asigura măsurile de prevenire și intervenție în cazul producerii unui incendiu, acordarea asistenței medicale de urgență, precum și evacuarea în situații de urgență, pe durata slujbele religioase, în apropierea lăcașelor de cult unde se va înregistra un număr mare de credincioși participanți.

”Pentru prevenirea unor evenimente care pot umbri Sfintele Sărbători Pascale, recomandăm cetățenilor: să manifeste prudență cu lumânările și candelele aprinse, în timpul derulării slujbelor religioase, pentru a preveni aprinderea hainelor, a părului sau a altor obiecte din apropiere; să evite deplasarea cu lumânări aprinse în autovehicule; să mențină libere căile de evacuare din biserică și să nu forțeze accesul în interior, dacă a fost depășită capacitatea construcției; să parcheze mașinile în vecinătatea lăcașurilor de cult astfel încât să nu blocheze accesul autospecialelor de pompieri”, au anunțat cei de la ISU Timiș.

În cazul producerii unui incendiu, se acţionează de urgenţă pentru: evacuarea tuturor ocupanţilor clădirii, precum şi a bunurilor importante adăpostite, în ordinea valorii; anunţarea incendiului la numărul unic pentru apeluri de urgență 112; stingerea incendiului cu mijloacele de primă intervenţie.

Răspunsul la eventualele urgențe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 9 echipaje SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, 2 ambulanțe de terapie intensivă mobilă, 1 ambulanță de terapie intensivă mobilă neonatală, 2 motociclete SMURD și 3 autospeciale pentru transport personal și victime multiple.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

3 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

5 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

5 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

5 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

5 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

6 ore ago