Social

Circulația rutieră din mai multe localități din Timiș, afectată duminică de o cursă ciclistă

O cursă ciclistă închide circulația rutieră pe mai multe drumuri din Timiș. Ziridava Road Race este o competiţie de ciclism de şosea dedicată sportivilor profesionişti licenţiati la Federația Română de Ciclism sau ca amatori, dar şi celor nelicenţiati, juniori şi adulţi. Traseul va traversa mai multe localități din Timiș.

Concursul va avea două etape, prima un contratimp individual pe urcare cca. 6 km. și a doua, o cursă fond de 115 km. lungime, dedicate exclusiv cursierelor.

Proba de contratimp se va desfășura în 17 iunie 2023, de la ora 10.00 în localitatea Șiria, cu startul pe strada Locotenent Ciurdariu (urcarea spre Cetate) și finișul după 4 km., în Vf. Curcubata.

Sâmbătă, 17 iunie, între orele 8.00 și 15.00, în Șiria, județul Arad, strada Locotenent Ciurdariu va fi blocată complet, de la intersecția cu str. Tudor Vladimirescu și până pe șoseaua Transșiriana, în zona Vârfului Curcubata. Accesul pe culme se face doar dinspre Mănăstirea Feredeu și doar pe o secțiune a șoselei Transșiriana.

Proba de fond se va desfășura în 18 iunie 2023, de la ora 10.00, cu startul din fața Palatului Administrativ din Arad, parcurgând traseul spre Zădăreni – Felnac – Sânpetru German – Gelu – Bărăteaz – Călacea – Orțișoara – Seceani – Fibiș – Mașloc – Alioș – Centura Zăbrani – Aluniș – Frumușeni – Fântânele și finiș în Sânnicolau Mic (Arad), str. Steagului nr. 34.

Duminică, 18 iunie, restricții de circulație se vor aplica în municipiul Arad, pe parcursul traseului de la Palatul Administrativ și până la strada Ogorului (Aradul Nou), în intervalul 9.55 – 10.20.

În județul Arad (Arad – Zădăreni – Felnac – Sânpetru German și Centura Zăbrani – Aluniș – Frumușeni – Fântânele – Sânnicolau Mic). În județul Timiș, plutoanele de concurenți vor intra de la Gelu, urmând traseul Bărăteaz – Călacea – Orțișoara – Seceani – Fibiș – Mașloc – Alioș, părăsind județul spre Zăbrani (AR).

Grupurile de cicliști vor fi însoțite de echipe de securizare a traseului pe motociclete și echipaje ale Poliției, iar în unele intersecții vor exista echipe de voluntari și agenți de poliție care vor dirija circulația.

”Rugăm participanții la trafic să fie înțelegători și atenți pentru siguranța concurenților, să respecte semnalele echipelor de securitate și să conducă prudent pe drumurile cuprinse în traseul mai sus-menționat.”, transmit organizatorii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

2 ore ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

2 ore ago

RETIM, sancţionată de Poliţia Locală cu amenzi totalizând 137.000 de lei

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

2 ore ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

5 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

7 ore ago