Invatamant

Fostul Liceu Teoretic Leonida trece de la primărie la Universitatea de Vest, pentru Facultatea de Educație Fizică

Spațiile unde a funcționat Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, de pe strada Dunărea, trece de la Primăria Timișoara la Universitatea de Vest, au aprobat consilierii locali. Aici, instituția de învățământ superior va crea un campus sportiv și educațional.

Vă reamintim că, de curând, Universitatea de Vest Timișoara a lansat licitația pentru găsirea unei firme care să reabiliteze spațiile Facultății de Sport. Prin preluarea noilor spații se vor putea oferi condiții pentru desfășurarea activităților de învățământ.

Se aprobă schimbarea destinaţiei pe perioadă nedeterminată a imobilului (campus școlar) situat în Timișoara, str. Dunărea nr. 9, în care a funcționat Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida”, înscris în CF nr. 443418 Timişoara, constând în teren construit și neconstruit în suprafață de 28.820,00 mp, construcții tabulare si extratabulare, rețele de utilități, împrejmuiri aferente, prevăzute în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, aflate în domeniul public al Municipiului Timișoara și în administrarea Administrației pentru Sãnãtate și Educație a Municipiului Timișoara, din spațiu pentru desfășurarea activităților de învățământ preuniversitar de stat în spațiu pentru desfășurarea activităților de învățământ universitar de stat, în vederea desfășurării procesului de învățământ al Universități de Vest Timişoara -Facultatea de Educație Fizică și Sport, Clubul Sportiv Universitar „Universitatea de Vest” și pentru crearea unui campus Sportiv Educațional și de Cercetare”, se spune în hotîrârea aprobată marți.

Spațiul trece în administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru Universitatea de Vest Timişoara -Facultatea de Educație Fizică și Sport, Clubul Universitar ”Universitatea de Vest” și pentru crearea unui campus Sportiv Educațional și de Cercetare.

În cazul în care în termen de 12 luni de la data adoptării prezentei hotărâri, Guvernul României prin Ministerul Educației nu solicită trecerea în domeniul public al Statului și în administrarea Ministerului Educației a imobilului – campus școlar situat în Timișoara, str. Dunărea nr. 9, în care a funcționat Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida”, prevederile prezentei hotărâri încetează de drept.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

21 de minute ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

44 de minute ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

3 ore ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

13 ore ago