Social

AgroVillage, locul unde producătorii locali din Banat aduc produse proaspete, de vară

Lapte de măgăriță din Câlnic – Caraș Severin, brânză din Alioș, roșii din Moroda – Arad și din Timiș, legume din Ohaba Fogaci. Sunt doar câteva din produsele pe care le puteţi găsi,  în fiecare weekend, la AgroVillage, o piaţă deschisă exclusiv producătorilor în curtea Universității Științele Vieții de pe Calea Aradului. Diferenţa faţă de alte locuri de vânzare este faptul că acești producători sunt verificați pe teren.

Ne aflăm în plin sezon al legumelor și fructelor proaspete, în perioada în care ne putem bucura cel mai mult de beneficiile unei hrane de calitate! Este vremea castraveților acriți la soare, a salatelor de roșii, a primelor dulcețuri și a tuturor lucrurilor gustoase.

Aceste arome nu s-au pierdut, iar oamenii care se străduiesc în continuare să le păstreze sunt susținuți și promovați de Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I“ din Timișoara prin intermediul AgroVillage Banat. Locul în care, în fiecare weekend, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 8:00 – 14:00, producători locali din județ și județele învecinate aduc spre vânzare produse de sezon, din culturile proprii, pentru timișoreni.

Lapte de măgăriță din Câlnic – Caraș Severin, brânză din Alioș, roșii din Moroda – Arad și din Timiș, legume din Ohaba Fogaci sau produse de patisserie tradițională din Ghiroda sunt doar câteva dintre bunătățile pe care micii producători le aduc din satele bănățene spre vânzare.

Preparate din carne, produse apicole și flori se mai pot găsi, direct de la cei care le-au produs, în AgroVillage, târgul de produse agroalimentare situat pe Calea Aradului nr.119, în curtea Universității Științele Vieții “Regele Mihai I” – USVT.

„Ceea ce diferențiază AgroVillage de alte locuri de vânzare este faptul că acești producători sunt verificați de noi pe teren, ceea ce garantează în acest fel sursa produselor”, explică reprezentanții Piețe 24, parteneri în proiectul de promovare a producătorilor locali.

„După principiul ‹din fermă, în farfurie› ne dorim să oferim timișorenilor posibilitatea de a avea acces la o hrană sănătoasă, din proximitate, iar micilor producători șansa de a-și valorifica munca și pasiunea investite în ceea ce fac”, precizează Cosmin Alin Popescu, rector USVT.

La o lună de la deschidere, prin AgroVillage au trecut peste 50 de producători locali din Banat, iar organizatorii se pregătesc să lanseze la finalul acestei luni un festival tematic de sezon.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

21 de minute ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

31 de minute ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

59 de minute ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

2 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

4 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

4 ore ago