Lapte de măgăriță din Câlnic – Caraș Severin, brânză din Alioș, roșii din Moroda – Arad și din Timiș, legume din Ohaba Fogaci. Sunt doar câteva din produsele pe care le puteţi găsi, în fiecare weekend, la AgroVillage, o piaţă deschisă exclusiv producătorilor în curtea Universității Științele Vieții de pe Calea Aradului. Diferenţa faţă de alte locuri de vânzare este faptul că acești producători sunt verificați pe teren.
Ne aflăm în plin sezon al legumelor și fructelor proaspete, în perioada în care ne putem bucura cel mai mult de beneficiile unei hrane de calitate! Este vremea castraveților acriți la soare, a salatelor de roșii, a primelor dulcețuri și a tuturor lucrurilor gustoase.
Aceste arome nu s-au pierdut, iar oamenii care se străduiesc în continuare să le păstreze sunt susținuți și promovați de Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I“ din Timișoara prin intermediul AgroVillage Banat. Locul în care, în fiecare weekend, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 8:00 – 14:00, producători locali din județ și județele învecinate aduc spre vânzare produse de sezon, din culturile proprii, pentru timișoreni.
Lapte de măgăriță din Câlnic – Caraș Severin, brânză din Alioș, roșii din Moroda – Arad și din Timiș, legume din Ohaba Fogaci sau produse de patisserie tradițională din Ghiroda sunt doar câteva dintre bunătățile pe care micii producători le aduc din satele bănățene spre vânzare.
Preparate din carne, produse apicole și flori se mai pot găsi, direct de la cei care le-au produs, în AgroVillage, târgul de produse agroalimentare situat pe Calea Aradului nr.119, în curtea Universității Științele Vieții “Regele Mihai I” – USVT.
„Ceea ce diferențiază AgroVillage de alte locuri de vânzare este faptul că acești producători sunt verificați de noi pe teren, ceea ce garantează în acest fel sursa produselor”, explică reprezentanții Piețe 24, parteneri în proiectul de promovare a producătorilor locali.
„După principiul ‹din fermă, în farfurie› ne dorim să oferim timișorenilor posibilitatea de a avea acces la o hrană sănătoasă, din proximitate, iar micilor producători șansa de a-și valorifica munca și pasiunea investite în ceea ce fac”, precizează Cosmin Alin Popescu, rector USVT.
La o lună de la deschidere, prin AgroVillage au trecut peste 50 de producători locali din Banat, iar organizatorii se pregătesc să lanseze la finalul acestei luni un festival tematic de sezon.
Comentarii prin facebook