Consiliul Judeţean Timiş

Consiliul Județean Timiș vrea să acceseze o a doua finanțare pentru cumpărarea de autobuze cu propulsie hibridă

A accesat fonduri din PNRR, dar nu a avut toate fondurile necesare satisfacerii tuturor cererilor depuse de primăriile din județ, pentru cumpărarea de autobuze electrice. Acum, Consiliul Județean Timiș dorește să obțină bani suplimentari, pe un alt program, pentru a achiziționa toate mijloacele de transport cerute. Acum este vorba despre aproximativ 25 de milioane de lei, pentru mijloace de transport hibride.

Noul program este realizat de Administrația Fondului pentru Mediu, iar acum oamenii de la CJT lucrează la scrierea și depunerea cererii de finanțare. În total, în cadrul primului proiect au fost depuse solicitări din partea a 56 de UAT.

Din păcate, conform fondurilor accesate prin PNRR s-au putut cumăpăra doar 27 de autobuze, din care 24 cu 16 locuri, restul cu opt locuri. Alocarea se va face pe baza unor criterii clar stabilite,

Există în ghidul de finanțare o serie de criterii în funcție de care se vor stabili primăriile care vor fi prime beneficiare ale acestor alocări de microbuze din partea Consiliului Județean”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Ideea dotării tuturor solicitanților cu astfel de mijloace de transport moderne  nu a fost abandonată, iar acum se lucrează la accesarea unei alte surse de finanțare.

Noi în paralel (n.r cu finanțarea PNRR) lucrăm deja la un nou proiect pe care îl vom depune de data aceasta la Agenția Fondului de Mediu și vom achiziționa microbuze hibride de aproximativ 25 de milioane de lei, cât este maximul prevăzut în ghidul de finanțare. Noi estimăm că vom reuși să alocăm microbuze către toate cele 56 de primării care au răspuns solicitării noastre de a participa la acest program. Prin cele două proiecte vom acoperi necesarul pentru toate cele 56 de primării care au răspuns solicitării noastre de a se alătura în program”, a mai declarat Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago