Lucrările de modernizare și extindere a Școlii Generale nr. 30, unde se construiesc două corpuri de clădire (D și E), în regim D+P+2E înaintează cu succes. Deja e realizată structura de rezistență a acestora, iar la primul zidăria interioară și exterioară.
La primul corp nou construit (D) s-a finalizat realizarea structurii de rezistență, zidăria pereților exteriori și interiori, s-a montat sistemul de hidroizolație la terasă și ferestrele exterioare, s-au tencuit pereții interiori și s-au realizat șapele interioare.
Și la corpul E, cel de-al doilea ridicat de la zero, s-a realizat structura de rezistență și sistemul de termohidroizolație la terasă, s-au finalizat tencuielile interioare și s-a montat tâmplăria exterioară.
Totodată, în ambele unități au fost montate instalația de încălzire în pardoseală și plăcile de granit. La clădirile noi a fost finalizat și termosistemul la fațade, în timp ce la corpurile existente A și C s-a montat sistemul de hidroizolație la terasă.
În plus, școala va beneficia de energie electrică „verde” obținută din surse proprii, printr-un sistem de 145 de panouri fotovoltaice cu o putere totală instalată de 65 kW fiecare, montate pe noile corpuri de clădire. Încălzirea și răcirea se vor realiza cu ventiloconvectoare care, de asemenea, sunt funcționale.
”Intrăm în etapa finală a lucrărilor de la Școala 30, lucrări pe care le-am început anul trecut. Este unul dintre cele mai mari șantiere de infrastructură școlară pe care îl avem în lucru. Mă bucur că elevii de la această școală vor avea 16 noi săli de clasă amenajate în cele două noi corpuri de clădire pe care le construim, precum și spații modernizate în cele 3 corpuri existente. Rezolvăm astfel o parte din deficitul de spații de învățământ din Timișoara și oferim copiilor condiții moderne de studiu”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Proiectul de amenajare și extindere a Școlii Generale nr. 30 a inclus modernizarea teraselor circulabile existente, termoizolarea fațadelor la corpurile existente, A, B și C, respectiv construirea a două noi corpuri, D și E. Lucrările au fost demarate anul trecut.
Școala Generală nr. 30 este una dintre unitățile de învățământ preuniversitar subdimensionate față de necesarul de săli de clasă, în creștere constantă în ultimii ani.
Extinderea prevăzută va crește capacitatea unității de învățământ cu peste 500 de elevi și va îmbunătăți condițiile atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi. Cei peste 2000 de elevi vor fi repartizați astfel: în corpul A – 592 elevi, în corpul B – 881 elevi, în corpul D- 240 elevi, în corpul E- 300 elevi. Pentru corpul C numărul de locuri este: 50 la bazinul de înot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifuncţională.
Valoarea investiției se ridică la peste 24 de milioane de lei și este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor, a fost desemnat preşedinte interimar al Partidului Naţional Liberal. El…
An de an, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj luptă pe mai multe fronturi: campionat,…
Astăzi, 25 noiembrie, începând cu ora 22:00, se va închide circulația rutieră între bulevardul Take…
Alin Nica, atac dur la adresa filialei județene a liberalilor: ”Nu țintesc funcția de președinte…
Cizmele de damă reprezintă must-have-ul sezonului rece. Design-ul specific are rolul de a aduce o…
În „Divizia D” Timiș, CSM Lugoj a luptat singură pentru întâietate. 15 meciuri, 15 victorii,…