Timișoara nu a fost atractivă ca și destinație turistică nici în minivacanța de Sfânta Maria. Conform datelor cuantificate de o importantă platformă de rezervări hoteliere, city-break-urile realizate în câteva orașe românești au dominat solicitările, fiind mai mari chiar și decât cele pentru litoralul românesc. Printre aceste orașe, și o fostă capitală culturală europeană, care, se pare, a știut să își valorifice la maxim acest titlu.
Orașele Braşov, Sibiu, Oradea şi Bucureşti au fost cele mai rezervate destinații din această vacanță, în timp ce litoralul românesc este a doua destinaţie ca popularitate, cu 18,86% dintre rezervări. Au fost cerute mai ales camere în Costineşti, Mamaia, Eforie Nord şi Neptun.
Preţul mediu pentru un sejur de două nopţi în această minivacanţă de Sf. Maria este de 892 lei pentru două persoane iar cele mai multe rezervări (33,81%) au fost efectuate în marile oraşe ale ţării, potrivit platformei hoteliere online.
Zona montană a atras 13,32% dintre rezervări, cele mai multe cereri fiind înregistrate în Sinaia, Buşteni, Predeal şi Bran. Românii au ales și destinaţiile balneoclimaterice din ţară (cu 8,65% dintre rezervări), opţiunile lor fiind deja tradiţionalele Sovata, Praid, Băile Felix şi Băile Herculane.
Conform platformei hoteliere online Travelminit.ro, numărul rezervărilor pentru minivacanţa de Sf. Maria a crescut cu 8% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2022. O altă diferenţă este că 2023 este primul an în care nu litoralul este principala destinaţie aleasă de turişti pentru petrecerea minivacanţei.
Preţurile sunt mai mari la mare decât la munte cu aproximativ 25% pentru rezervările de familie şi cu aproximativ 32% pentru rezervările de cuplu, pentru acest weekend. De exemplu, preţul mediu pentru un sejur de Sf. Maria pe litoral este de 1.276 lei (pentru două persoane) şi de 1.541 lei (pentru o familie), pe când acelaşi sejur la munte are un preţ mediu de 873 lei (pentru două persoane) şi de 1.162 lei (pentru o familie).
Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit are în portofoliu Portofoliul companiei conţine 7500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi.
Niciodată de când votez n-am întâlnit atâta lume să spună că oferta e săracă ca…
Proiecţie de gală, vineri, 22 noiembrie, de ora 20,30 la Cinema Timiș. În premieră, pe…
Nu mai puţin de 23 de străzi din Moşniţa Nouă urmează să fie iluminate modern…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Timișoara și Baia Mare au oferit un nou thriller în Liga Zimbrilor la handbal masculin.…
Municipiul Timișoara intenționează să își exercite dreptul de preemțiune și să cumpere o clădire istorică…