Minivacanța de Sfânta Maria nu a găsit Timișoara printre orașele atractive de vizitat

Timișoara nu a fost atractivă ca și destinație turistică nici în minivacanța de Sfânta Maria. Conform datelor cuantificate de o importantă platformă de rezervări hoteliere, city-break-urile realizate în câteva orașe românești au dominat solicitările, fiind mai mari chiar și decât cele pentru litoralul românesc. Printre aceste orașe, și o fostă capitală culturală europeană, care, se pare, a știut să își valorifice la maxim acest titlu.

Orașele Braşov, Sibiu, Oradea şi Bucureşti au fost cele mai rezervate destinații din această vacanță, în timp ce litoralul românesc este a doua destinaţie ca popularitate, cu 18,86% dintre rezervări. Au fost cerute mai ales camere în Costineşti, Mamaia, Eforie Nord şi Neptun.

Preţul mediu pentru un sejur de două nopţi în această minivacanţă de Sf. Maria este de 892 lei pentru două persoane iar cele mai multe rezervări (33,81%) au fost efectuate în marile oraşe ale ţării, potrivit platformei hoteliere online.
Zona montană a atras 13,32% dintre rezervări, cele mai multe cereri fiind înregistrate în Sinaia, Buşteni, Predeal şi Bran. Românii au ales și destinaţiile balneoclimaterice din ţară (cu 8,65% dintre rezervări), opţiunile lor fiind deja tradiţionalele Sovata, Praid, Băile Felix şi Băile Herculane.
Conform platformei hoteliere online Travelminit.ro, numărul rezervărilor pentru minivacanţa de Sf. Maria a crescut cu 8% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2022. O altă diferenţă este că 2023 este primul an în care nu litoralul este principala destinaţie aleasă de turişti pentru petrecerea minivacanţei.
Preţurile sunt mai mari la mare decât la munte cu aproximativ 25% pentru rezervările de familie şi cu aproximativ 32% pentru rezervările de cuplu, pentru acest weekend. De exemplu, preţul mediu pentru un sejur de Sf. Maria pe litoral este de 1.276 lei (pentru două persoane) şi de 1.541 lei (pentru o familie), pe când acelaşi sejur la munte are un preţ mediu de 873 lei (pentru două persoane) şi de 1.162 lei (pentru o familie).
Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit are în portofoliu Portofoliul companiei conţine 7500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi. 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Dinu a spus: (august 14th, 2023 at 13:02 )

Și nici nu va fi „atractivă”…atât timp cât nu este este „atractivă” pentru mass-media centrală! Reclama este sufletul comerțului, în cazul de față a turismului! Simplu!

Vinitura a spus: (august 14th, 2023 at 14:05 )

De vreo șase ani sunt „timișorean” prin adopție profesională și încerc o părere obiectivă. În ultimul an am vizitat cele patru orașe și vara și iarna. Cu toate problemele lui, prin dimensiune și opțiuni, Bucureștiul este altceva. Celelalte trei, cu toată promovarea excesivă, nu rup gura târgului. Dacă azi, ar trebui să aleg un oraș în care să traiesc/mă stabilesc, alegerea ar fi rapidă și ușoară: Timișoara.
Înțeleg dorința timișorenilor pentru un oraș „altfel” dar nu pot să înțeleg atitudinea de nemulțumire permanentă. Timișoara nu este orașul perfect, dar nici nu este în urma orașelor (mult)promovate/mediatizate/idealizate.

#Bedeleanu a spus: (august 14th, 2023 at 14:49 )

Din cauza lu’ Dragniia bă!
Ciuhandu primar 20 de ani, cu excepția faptului că a vândut toată piatra șlefuită de granit, care se afla in pavajul orașului de 100 de ani, altor municipalități din Europa, nu a mișcat nimic, nu a lăsat urmă nici cât un melc pe istoria orasului. Ba pardon, era să uit, a împroprietărit cu acte contrafăcute pe unii din clanurile și neamurile lui și ale lui Nicușor Miuț, da ăla macar a fost un pic pe la gheboaia, ăsta în schimb stă ascuns ca un hârciog.
Robu a mișcat lucrurile în bine, pietonalele, pasajele Jiul și Popa, Sapca și a asfaltat Ronatul și Mehala.
Acum când era rost de ceva turiști și reclame ne-am pricopsit cu păcăliciul asta se Fritz. Toți banii pentru acțiuni publicitare, reclame, spectacole și alte acțiuni de promovare Timișoara capitala culturala, au ajuns în buzunarele unor ONG- uri și persoane fizice din București.
Timișorenii din mediul cultural au rămas cu degetul in gură, ca proștii, nici măcar nu au auzit de beneficiarii fondurilor destinate pt. capitala culturală.
Sa vină turiștii să vadă ce? Pe cine? Eventual să-i vadă pe neamurile lu’ Ciuhandu, că s-au întors „dă pă diasporă”, să să „petrece șî ei”, că pot, aici, că pe Germania mai canci.

@Bedeleanu a spus: (august 14th, 2023 at 16:05 )

Astăzi este o zi norocoasă am găsit viitorul primar al Timișorii,unul care analizează totul perfect bine informat și se pare că le știe pe toate ,exact omul de care avem nevoie.

Ronatean de 50 de ani a spus: (august 15th, 2023 at 10:15 )

Domnul Bedeleanu ori este postac ori informat greșit. Pietonalele le-a preluat la stadiu de licitație pentru execuție de la administrația Ciuhandu. Marea lui realizare a fost modificarea proiectului din Piața Libertății. Bine că nu a reușit mai mult! Iar asfaltatul Ronatului și a Mehalei s-au „întâmplat” tot în administrația Ciuhandu, inclusiv primul strat de asfalt pe Calea Bogdanestilor. Administrația Robu a REasfaltat prin Ronat și Mehala și au fost lucrări atât de calitative încât bitumul a crăpat la o lună după turnare. În rest dacă ar fi putut ar fi asfaltat fiecare petec verde. Și foarte rău pentru Timișoara…sub oblăduirea Marelui El Însuși s-au distrus Colterm și RATT/STPT. Așa că, mai ușor cu mobila pe scări!

Timisorean obiectiv a spus: (august 16th, 2023 at 09:33 )

#Bedeleanu Hai sa stam strimb si sa judeacm drept ! Banii astia de promovare a Timisoara capitala cultura 2023, vreo 7 milioane de lei sint gestionati de Consiliul Judetean Timis, n-are primaria nicio treaba cu ei. Iar legat de infrastructura : cele 2 pasaje Jiul si Popa Sapca au costat impreuna 10 milioane euro, iar acum doar Cetatii costa singura 20 milioane eur, mai adaugam 20 milioane eur in Calea Buziasului.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Rectorul UPT, Florin Drăgan, analiză dură a “ordonanţei trenuleţ”: “Guvernul nu înțelege că bugetul unei companii nu se face de pe o zi pe alta”

Măsurile fiscale adoptate în penultima zi a anului prin „ordonanța trenuleț” afectează majoritatea categoriilor sociale, însă din nou cel mai greu încercat este mediul antreprenorial, afirmă Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timișoara, într-o analiză la sânge privind aşa-zisa “ordonanţă trenuleţ”. Printre efectele negative ale ordonanţei ar putea fi inclusiv emigrarea tinerilor specialişti, spune Drăgan. Florin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rectorul UPT, Florin Drăgan, analiză dură a “ordonanţei trenuleţ”: “Guvernul nu înțelege că bugetul unei companii nu se face de pe o zi pe alta”
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Sezonul de primăvară în fotbalul judeţean va începe cu turul întâi al Cupei României

22 februarie este ziua în care se va relua activitatea fotbalistică judeţeană. Atunci este programat primul tur al Cupei României. S-au înscris pentru această fază echipe din Municipiu (Liga 6), Promoţie (Liga 6) şi Campionatul Judeţean (Liga 5). Iată şi programul turului 1, aşa cum a fost întocmit de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş: AS...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sezonul de primăvară în fotbalul judeţean va începe cu turul întâi al Cupei României
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Trenul e mai ieftin pentru studenți doar până în localitatea de domiciliu și înapoi la facultate. Biletele, disponibile doar ”offline”

Drumurile pe calea ferată vor fi de acum înainte cu reducere de 90% pentru studenţi doar pe rutele dintre localitatea lor de domiciliu și localitatea unde este facultatea unde studiază. CF Călători, principalul operator feroviar din România, a anunțat cum se va acorda reducerea, care, cel puțin deocamdată, poate fi obținută doar în varianta …...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trenul e mai ieftin pentru studenți doar până în localitatea de domiciliu și înapoi la facultate. Biletele, disponibile doar ”offline”
Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

Șoferii au primit un cadou nedorit la început de an. Benzina și motorina sunt semnificativ mai scumpe

”Cadoul” otrăvit pe care cei care utilizează autovehiculele pentru deplasare îl primesc în fiecare primă zi a noului an nu a lipsit nici în acest an. Așadar, prețurile la benzină și la motorină au fost majorate semnificativ, cu câteva zeci de bani, nu pentru că e război prin vreo țară din deșert, ci pentru că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Șoferii au primit un cadou nedorit la început de an. Benzina și motorina sunt semnificativ mai scumpe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Drumurile pe calea ferată vor fi de acum înainte cu reducere de 90% pentru studenţi doar pe rutele dintre localitatea lor de domiciliu și localitatea unde este facultatea unde studiază. CF Călători, principalul operator feroviar din România, a anunțat cum se va acorda reducerea, care, cel puțin deocamdată, poate fi obținută doar în varianta …...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trenul e mai ieftin pentru studenți doar până în localitatea de domiciliu și înapoi la facultate. Biletele, disponibile doar ”offline”
22 februarie este ziua în care se va relua activitatea fotbalistică judeţeană. Atunci este programat primul tur al Cupei României. S-au înscris pentru această fază echipe din Municipiu (Liga 6), Promoţie (Liga 6) şi Campionatul Judeţean (Liga 5). Iată şi programul turului 1, aşa cum a fost întocmit de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş: AS...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sezonul de primăvară în fotbalul judeţean va începe cu turul întâi al Cupei României
După două victorii în calificări şi încă una pe tabloul principal, pentru timişoreanca Anca Todoni a venit şi momentul primei înfrângeri. Aşadar, în turul 2, sportiva din Banat a pierdut în faţa cehoaicei Linda Noskova, favorita 12 a turneului WTA Brisbane 500. Prima manşă nu a avut isoric, Noskova dominând categoric şi impunându-se în mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Final de drum la Brisbane pentru Anca Todoni. Aventura australiană însă va continua
La ora zero a noului an, barierele din punctul de trecere a frontierei de la Cenad, singurul pe care Timișul îl are cu Ungaria, deci cu spațul de liberă trecere Schengen, au fost ridicate, iar orice șofer poate trece liber spre Europa de Vest. Imediat după momentul important, printr-o ceremonie scurtă, polițiștii de frontieră din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Barierele la granița cu Ungaria au fost ridicate. Cenadul nu mai apare pe harta traficului de frontieră
Naționala de rugby a României se va reuni pe 2 ianuarie, la București pentru a pregăti participarea la Campionatul European de Rugby ce va debuta la sfârșitul lunii ianuarie. Stejarii se vor deplasa apoi, pe 3 ianuarie, în Franța, pentru un cantonament de două săptămâni care va avea la Soustons. Pentru această perioadă de pregătire...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişoara dă aproape o echipă întreagă la naţională! 14 jucători merg în primul cantonament al Stejarilor
Top