Economic

Șomajul a crescut în august, în Timiș. Plusul … 0,04 procente

Luna august a adus ceea ce nu se mai întâmplase de mult timp pentru șomajul din județul Timiș, anume o creștere, deși o valoare aproape insesiszabilă, de 0,04%. La sfârşitul lunii august 2023, rata şomajului înregistrat la nivelul județului Timiș a fost de 0,82%, mai mare decât cea din luna anterioară, după cum spuneam.

Numărul total de şomeri înregistrați la finele lunii august a fost de 2.757 persoane, mai mare cu 202 persoane faţă de cel înregistrat la finele lunii anterioare.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 1.062 sunt şomeri indemnizaţi şi 1.695 neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 275 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 73 persoane faţă de luna precedentă.

Referitor la şomajul înregistrat pe sexe, în luna august 2023 rata şomajului masculin a a fost de 0,66% iar rata şomajului feminin a fost de 1,03%.

Pe medii de rezidenţă, numărul şomerilor la finele august 2023 se prezintă astfel: 1.443  şomeri provin din mediul urban şi 1.314 şomeri provin din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri sunt cu vârsta peste 55 de ani (599), urmaţi de cei cu vârsta între 40-49 de ani (586), la polul opus aflându-se persoanele între 25 – 29 de ani (133).

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii si cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Timiș, respectiv 54,23%. Şomerii cu nivel de instruire gimnazial reprezintă 31,16% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare 14,62 %.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

51 de minute ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

O oră ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

6 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

6 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

11 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

11 ore ago