Administratie

Spitalul CFR Timișoara e (mai) aproape de Spitalul Județean. Mai e de rezolvat problema proprietății unei clădiri retrocedate

Primăria Timișoara e aproape de a pierde Spitalul CFR. Unitatea cu care își dispută preluarea unității medicale nu e Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, ci Spitalul Județean, iar discuțiile la București sunt înaintate, sunt avute în vedere ambele variante, dar, se pare că varianta cu Județeanul este mai aproape de a se realiza.

În acest moment se poartă discuții cu Ministerul Transporturilor, care deține spitalul timișorean, dar la care dorește să renunțe, urmând ca acesta să fie transferat la o altă autoritate. Destul de aproape de preluare pare să fie Spitalul Județean Timișoara, în acest moment la București se poartă discuții între Transporturi și Sănătate. Primăria Timișoara anunța în urmă cu câteva zile că trimisese la guvern ultimele documente prin care cerea preluarea unității medicale.

S-a putea ca primăria să rămână fără cererea satisfăcută. Acolo mai este și o problemă legată de proprietatea unei clădiri, aceasta a fost retrocedată acum ceva vreme, urmează să fie expropriată, iar când problema va fi rezolvată se va putea trece la transferul administrării, fie spre Județean, fie spre Primăria Timișoara.

”Vorbim de Spitalul CFR, pe care ministerul Transportul vrea să îl transfere către Ministerul Sănătății sau către autoritățile locale, nu știm încă spre spre ce opțiune ne vom îndrepta. Pare în acest moment că se va duce către Spitalul Județean, la Ministerul Sănătății, sau Spitalul CFR va reveni autorităților. După cum spuneam, rămâne de rezolvat o problemă legată de proprietatea unei clădiri”, a declarat, vineri, Alfred Simonis, șeful PSD Timiș, președintele Camerei Deputaților.

”Vă voi dezvălui de asemenea faptul că până să se facă acel transfer către Spitalul Județean, Ministerul Transporturilor va mai expropria ultima clădire din acea incintă, un palat, acela a fost retrocedat în condiții suspecte în urmă cu foarte mulți ani. Va fi expropriat, Ministerul Sănătății va intra în posesia lui și după aceea, fără niciun fel de problemă juridică, va fi transferat către județul Timiș. Nu vreau să lungesc foarte mult”, a mai spus Simonis.

Nici managerul Spitalului Județean, Dorel Săndesc, nu a dorit să comenteze prea mult problema, spunând că aceasta este acum la nivel înalt, la discuții între ministere.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

9 minute ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

2 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

4 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

5 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

5 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

8 ore ago