Administratie

Trei UAT din Timiș vor primi mai multe milioane de lei de la buget pentru modernizarea drumurilor și a infrastructurii de alimentare cu apă

Două comune și un oraș din județul Timiș primesc milioane de lei de la bugetul de stat, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. Contractele au fost semnate în urmă cu câteva zile la Ministerul Dezvoltării de reprezentanții comunelor Balinț, Beba Veche, respectiv ai orașului Recaș.

În total, au fost semnate contracte în valoare totală de 628.923.186,32 de lei. Acestea urmăresc reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare, modernizarea stațiilor de epurare și construirea de poduri.

”Este necesar ca toți cetăţenii să beneficieze de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunități. De aceea, Programul Anghel Saligny este important nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci prin tot ceea ce reușește să facă la nivelul comunităților locale. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează rezultate vizibile în toată țara”, a precizat, astăzi, ministrul Adrian-Ioan Veștea, cu ocazia semnării a 49 de noi contracte de finanțare.

În comuna Balinț vor fi investiți 8,09 milioane de lei pentru modernizarea străzilor din Bodo și Balinț. Comuna cea mai vestică din România, Beba Veche, a semnat un contract în valoare de nouă milioane de lei, pentru extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă.

De asemenea, Recașul primește 11,1 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor comunale DC 66, DC 68 și DC 69 din Recaș, orașul Recaș (Deal Vie – Simei, intersecție Nadăș).

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

35 de minute ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

O oră ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

O oră ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

2 ore ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

3 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

5 ore ago