Politica

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă promit, din nou, rezolvarea pensiilor speciale în două săptămâni. România poate pierde 1,4 miliarde de euro

Legea pensiilor speciale va fi finalizată în maximum două săptămâni, a declarat, luni, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, beneficiar de pensie specială. Recent, premierul Marel Ciolacu a afirmat că legea trebuie finalizată până pe data de 1 noiembrie, altfel România pierde 1,4 miliarde de euro din PNRR.

Nicolae Ciucă a declarat, luni, că legea pensiilor va fi finalizată, la nivelul Legislativului, amintind faptul că același calendar a fost anunțat și de premierul Marcel Ciolacu. Ciucă nu a exclus posibilitatea ca legea să fie atacată, din nou, la Curtea Constituţională, după ce va fi adoptată în parlament.

„Am discutat la finalul săptămânii cu premierul, am discutat şi cu toţi cei care sunt implicaţi în desfăşurarea procedurilor, atât la Guvern cât şi la Parlament. Urmează ca în maxim două săptămâni, aşa cum a anunţat şi premierul, să avem finalizată Legea pensiilor speciale”, a afirmat Nicolae Ciucă, înaintea şedinţei de luni a Biroului Executiv şi Biroului Politic Naţional al PNL.

Întrebat dacă a fost găsit un consens cu privire la pensiile magistraţilor, liderul PNL a răspuns: „Aici nu este vorba de opoziţia cuivasau dacă ne convine sau nu. Este o soluţie care trebuie asumată. Ne asumăm politic această soluţie şi mergem cu ea mai departe, trebuie să beneficiem de plăţile din cererea de plată numărul 3. Sunt chestiunile legate de timpii în care se ajunge la colerarea dintre vechimea minimă şi vechimea maximă, timpul, de asemenea, la care se ajungea într-un final în 2045. Este o discuţie pe care urmează să o finalizăm, nu s-a luat decizia finală pe această speţă şi, eu aşa cum am văzut, există disponibilitate din partea tuturor instituţiilor, o vom rezolva”.

De menţionat că Nicolae Ciucă beneficiază de pensie specială în calitate de fost militar

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu a declarat recent, la Interviurile Digi24.ro, că Guvernul e presat de timp și trebuie să vină cu o formă finală, pentru a nu pierde 1,4 miliarde de euro din următoarea tranșă PNRR.

„Noi până la 1 noiembrie trebuie să avem tot procesul parlamentar închis, cu tot cu decizia CCR. Suntem un pic presaţi de timp. Dacă nu închidem acest jalon, vom depune fără închiderea acestui jalon, iar România va pierde 1,4 miliarde de euro. Poți să rezolvi și după 1 noiembrie, că ai șase luni. Oricum, plățile se fac în lunile februarie, martie”, a arătat Ciolacu.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

3 ore ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

3 ore ago

RETIM, sancţionată de Poliţia Locală cu amenzi totalizând 137.000 de lei

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

4 ore ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

7 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

8 ore ago