Sport

CSM Lugoj, prima echipă din România calificată în acest sezon în optimile Challenge Cup

CSM Lugoj continuă și în acest an parcursul spectaculos din Cupa Challenge pe care l-a avut în sezonul trecut, când a ajuns până în finala competiţiei. Deocamdată, s-a calificat în optimile de finală, acolo unde speră să ajungă, miercuri, și CSO Voluntari și CSM București.

Învingătoare în partida tur cu scorul de 3-0 în fața elvețiencelor de la AESCH Pfeffingen, lugojencele aveau nevoie de două seturi în returul de marți seară pentru a se califica în optimile de finală. Și le-a obținut lejer, la 12 și la 18, după care le-a cedat pe următoarele cu 25-19, 25-14, 15-5, în condiţiile în care s-a jucat cu jucătoarele care evoluează mai puţin pentru echipă. Adversarele s-au impus cu 3-2, dar calificarea era deja obţinută. Interesant este că cele două echipe s-au întâlnit şi în urmă cu două sezoane, tot echipa d epe Timiş mergând mai departe.

Cel mai probabil, în optimi, adversara celor de la CSM Lugoj va fi echipa sârbă Tent Obrenovac, învingătoare cu 3-1 în Portugalia, cu Sporting Lisabona, în tur. Lugoj şi Obrenovac s-au întâlnit anul trecut în semifinalele competiţiei, echipa timişeană mergând mai departe după două meciuri extrem de spectaculoase.

Miercuri, în optimi se pot califica și celelalte două echipe românești înscrise în această competiție. Învingătoare cu 3-1 acasă cu formația maghiară Nyiregyhaza, CSM București va juca returul în Ungaria, de la ora 19.00, fiindu-i suficiente două seturi pentru a merge mai departe, acolo unde ar urma să joace, cel mai probabil, contra formației Panathinaikos Atena.

CSO Voluntari, care s-a impus cu 3-0 în tur în Elveția, cu Kanti Schaffhausen, are de îndeplinit o formalitate în returul care va avea loc la Dobroești, de la ora 17.00. Adversara formației noastre din optimi va fi echipa sârbă Zuk.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Se repară mai multe școli și grădinițe din Timișoara

Mai multe unități educaționale din Timișoara vor intra, pe perioada verii, în reparație. Intervențiile au…

10 ore ago

Anca Todoni a pierdut în 65 de minute în faţa numărului 2 mondial. Totuşi, pentru timişoreancă limita e cerul

Nu a avut şansă de această dată şi nici noroc. Timişoreanca Anca Todoni a pierdut…

11 ore ago

1500 de pasageri au descoperit Timișoara din double decker-ul Flight Hidden Treasures/FOTO

Un număr de 1500 de pasageri au  urcat în bus-ul double decker-urlui pus la dispoziția…

13 ore ago

Întreruperi în funcționarea sistemului de roviniete și peaje. Vor pute apărea întârzieri și întreruperi în funcționarea sistemului

Efectuarea unor lucrări la sistemul de comunicații ale centrului de date care se ocupă cu…

13 ore ago

Peste o mie de noi locuințe au fost fost finalizate în primele luni ale acestui an, în Timiș

Sectorul imobiliar din Timiș oferă constant noi locuințe către beneficiari. Cererea în creștere pentru noi…

14 ore ago

Ceremonie de top pentru o generaţie de top/FOTO

Pentru istorie. Sărbătoare memorabilă pentru absolvenții promoției 2024 a Universității Politehnica Timișoara! La 100 de…

15 ore ago