Social

Ajunsă la ediţia a IX-a, Caravana Lions Timişoara Bastion a ajuns din nou la cei mai năpăstuiţi copii/Foto

Caravana de Crăciun a Clubului Lions Timișoara Bastion este de nouă ani de zile unul dintre cele mai așteptate momente din an, pentru mai mulți copii defavorizați din județul Timiș, mai ales că pentru aceștia astfel de zâmbete şi bucurii sunt rare.

Pe data de 16 decembrie, membrii dedicați ai Clubului Lions Timişoara Bastion au parcurs un impresionant traseu de 531 km, împărțindu-se în trei echipe pentru a ajunge la toți copiii într-o singură zi. Cu determinare și devotament, au livrat nu doar cadouri, ci și peste 1.5 tone de alimente și materiale de igienă către cei 90 de copii și 25 de familii cu situații dificile.

În colaborare strânsă cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, s-au identificat și vizitat familiile și copiii aflați în situații vulnerabile din mai multe localități: Becicherecu Mic, Cadar, Ciacova, Comloșu Mare, Deta, Giarmata, Grabaț, Igriș, Jebel, Liebling, Lugojel, Partoș, Pesac, Recaș, Sat Nou, Teremia Mare, Timișoara, Tomnatic și Voiteg.

Scopul caravanei, aflată la a 9-a ediție, este de a ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie, la copiii din județul Timiș aflați în situații limită, adevărate poveşti tragice de viaţă. Mulți dintre acești copii abandonează școala pentru că nu au rechizite și haine adecvate sezonului rece. Unul dintre obiectivele caravanei este de a preîntâmpina abandonul școlar din aceste cauze.

“Pentru al 9-lea an consecutiv, suntem aici să aducem lumină și căldură în inimile celor mici. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această inițiativă și care continuă să ne susțină în eforturile noastre de a face diferența în comunitate. Bucuria copiilor este și bucuria noastră, iar împreună putem face o schimbare pozitivă în viețile lor. Ne dorim să continuăm să oferim burse acelor copii pe care i-am identificat cu rezultate bune la școală. Toți putem ajuta. Cel mai simplu mod de a contribui este printr-o donație în bani pe site-ul nostru la adresa https://lionsbastion.ro/donatie.html“, a declarat Caius Cleveț președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

Cei care doresc să sprijine această inițiativă și să afle mai multe pot accesa site-ul https://lionsbastion.ro/caravana/

Înființată în anul 1917, Lions Club International este cea mai mare organizație de servicii de voluntariat din întreaga lume, având în prezent un număr aproximativ de 1.450.000 membri, din care aproximativ 1330 în România.

 

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

2 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

2 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

2 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

3 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

3 ore ago

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

4 ore ago