Politica

Gruparea Robu, delir incredibil în scandalul momentului: îl acuză pe Dominic Fritz că a “furat” Festivalul Luminii

Grupul de Facebook Like Timişoara, principalul vector de susţinere a candidaturii lui Nicolae Robu la Primăria Timişoara, îl acuză pe Dominic Fritz, nici mai mult nici mai puţin că a „furat” Festivalul Luminii organizat de Consiliul Judeţean. În fapt, în spatele anulării festivalului stă o firmă bine racordată la fondurile CJ Timiş. Mai mult, unul dintre asociaţii firmei este fiu de membru PNL.

Muzeul Banatului, instituţie aflată în subordinea CJ Timiş, a anunţat, astăzi, că Festivalul Luminilor, programat în noptea de Anul Nou, nu se va mai ţine. Şi asta fiindcă o firmă care a participat la licitaţia pentru organizarea festivalului a făcut, în ultimul moment, o contestaţie la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC). Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Cluj, Live Rental Group SRL. Firma care a pierdut şi a contestat licitaţia, Balvia Development, cu sediul în Timișoara, îi are ca asociaţi pe Victor Andrei Balaniuc şi Darius Ivo Tapalagă.

Firma s-a ocupat în ultimii ani de mai multe evenimente organizate de Consiliul Judeţean, cel mai important fiind Codru Festival. Aşadar este o firmă bine mufată la bani publici, zona administrativă a PNL. Mai mult, tatăl lui Balaniuc este membru PNL. Explicaţia pentru care firma racordată la bugetul CJ Timiş a pierdut organizarea Fertivalului Luminii ar putea fi aceea că Muzeul Banatului a organizat o licitaţie corectă. Iar modul prin care a reacționat a fost “să moară şi capra vecinului”, fiindcă oricum nici Balvia Development nu mai poate organiza evenimentul. Sigur, marii perdanţi sunt timişorenii.

Care este strategia de comunicare pe marginea acestui scandal a lui Nicolae Robu? Una desprinsă parcă din Radio Erevan, la priam vedere: nu e maşină, e bicicletă, şi n-a fost primită, ci furată. De fapt, s-a mers pe o minciună grosolană şi pe principiul “Hoţul strigă hoţii!”.  Nu a făcut-o Robu direct, ci Grupul de Facebook Like Timişoara, care suţine candidatura acestuia şi care îi are printre administratori pe fiica fostului primar, Andreea Robu.

 “Dominic, de ce ne-ai furat Festivalul Luminii din noaptea de Revelion?  Desigur, dacă il intrebăm pe el, mincinos cum il știm, ne va spune că nu stie nimic, dar cine il mai crede? Iată că succesul de anul trecut al evenimentului organizat de CJT, asta în timp ce Revelionul organizat de Primăria Timișoara s-a scăldat in anonimat si ridicol, a deranjat atât de tare încăt unii „binevoitori” au reușit să abuzeze de fel de fel de tertipuri pentru ca în acest an timișorenii să nu se mai poată bucura de el. Da, domnule Fritz, ai reusit, dar satisfactia ta de azi tocmai ti-a mai adus încă câteva procente in minus la zestrea electorala și așa tot mai săracă pe zi ce trece! Desigur că tu cunoști cifrele, altfel nu te-ar fi înspăimântat gandul că si in acest an ar fi fost cel putin la fel de atractiv pentru timisoreni, dar pentru cei ce nu le cunosc, le spunem că au fost peste 70.000 de participanti anul trecut si majoritatea dintre ei nu vor uita că in acest an ai pus mai presus interesele tale electorale decât bucuria lor! Împreună, uniti fiind, în anul 2024 vom elibera Timișoara de fritzism!”, a postat Like Timişoara.

Sigur, ştie foarte multă lume că la Robu miniciuna e ceva patologic, de foarte multe ori el nefiind în stare să facă diferenţa între realitate şi ficţiune. Dar de această dată minciuna este cusută cu o aţă atât de albă şi extrem de groasă, că ar trebui să sară în ochii oricui. Se mai minte în politică, dar nu până a spune că zăpada e neagră, iar cărbunele alb. Exact ce a făcut acum Robu. Iar aşa cum Fritz e acuzat că a “furat” Festivalul Luminii, poate fi acuzat şi de faptul că în 2016 nu a fost finalizat noul stadion al Timişoarei, aşa cum a promis Nicolae Robu în 2012. Despte categoria de electorat căruia i se adresează Robu cu minciuni atât de grosolane e o altă dilemă: AUR sau Şoşoacă?

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

60 de minute ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

O oră ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

2 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

2 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

3 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

3 ore ago