Politica

Teoria conspiraţiei la Robu şi fanii săi: primind cetăţenia română, Dominic Fritz urmează să fie arestat

Anunţul făcut de primarul Dominic Fritz că a devenit eligibil pentru a obţine cetăţenia română, a iscat o nouă teorie a conspiraţiei în gruparea de “patrioţi” din jurul fostului primar Nicolae Robu. “Slujbaşii” lui Robu afirmă că instituţiile statului au fost până acum inhibate de faptul că Fritz avea cetăţenie germană, dar acum, devenind cetăţean român, primarul urmează să fie arestat. În timp ce Fritz nu are niciun dosar de urmărire penală, Robu este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie şi urmărit penal în alt dosar.

Chiar în preajma Anului Nou, primarul Dominic Fritz a anunţat că a devenit eligibil pentru a primi cetăţenia română, urmând să facă diligenţele necesare în acest sens. Acest anunţ a provocat o oarecare satisfacţie în rândul “patrioţilor” care se hrănesc din teorii ale conspiraţiilor. Potrivit acestora, toţi mari fani ai fostului primar Nicolae Robu, instituţiile statului urmează să-l aresteze acum pe Fritz, care nu mai este protejat de cetăţenia germană, implicit de Ocultă. Printre cei care şi-au manifestat bucuria s-a numărat şi grupul de Facebook Like Timişoara, care susţine candidatura lui Robu la primărie. De observat că Grupul vorbeşte în numele tuturor timişorenilor

“Timisorenii se bucură că Dominic Fritz va putea in curand obtine cetățenia română, pentru că abia atunci institutiile de anchetare vor scăpa de inhibitia că au in fata un cetatean german si nu vor mai avea retineri sa dea drumul celor peste 10 dosare penale pe care acest individ le are de cand e primar! DNA SĂ VINĂ SĂ ÎL IA!!”, este postarea Like Timişoara.

În urmă cu o zi, adresându-se lui Fritz la persoana a II-a singular, Robu pune gaz peste această teorie, afirmând că succesorul său nu are cum să scape de un „popas la Popa Şapcă”. Şi Robu vorbeşte de peste zece dosare pe numele lui Fritz.

„Şi eu cred, sper, că o să se mai schimbe multe lucruri. De exemplu, sper ca cele peste zece dosare penale în care dumneata eşti cercetat pentru fără precedent de multele nelegiuri pe care le-ai comis în cei trei ani de când eşti primar, ba chiar de dinainte dacă avem în vedere acele declaraţii în fals şi uzul de fals din dosarul de candidatură prin care ai pretins negru pe alb că ai domiciliul în Timişoara, când de fapt nu l-ai avut şi nu-l ai nici astăzi, neputând să-l ai decât după dat de 17 aprilie 2024, pentru că aşa e legea, altfel, evident, l-ai fi avut, vor fi deblocate şi îşi vor urma cursul de îndată ce vei obţine cetăţenia română. Pentru că atunci instituţiile judiciare nu vor mai avea motive să aibă o anumită inhibiţie în faţa ta, că, vezi Doamne, eşti cetăţean german (…) Pleacă domnule de unde ai venit, deşi un popas de câţiva ani la Papa Şapcă ai merita pentru tot răul pe care l-ai făcut acestui oraş. Şi nu o să scapi de-un asemenea popas, mai ales că vei deveni cetăţean al României”, a spus Robu.

Precum în alte multe cazuri, şi aici Robu produce o dizertaţie despre funie în casa spânzuratului. În timp ce Fritz nu are niciun dosar de urmărire penală, ci doar mai multe plângeri penale, Robu este trimis în judecată pentru fapte de corupţie într-un dosar, iar în altul pe numele lui a fost începută urmărirea penală.

Mai mult, potrivit Statutului PNL, o persoană condamnată în prima instanţă, deci nu definitiv, nu mai poate candida pe lista partidului.

 

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

O oră ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

4 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

5 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

6 ore ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

6 ore ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

7 ore ago