Politica

Punctajul de partid al PNL trimis în teritoriu: PSD Timiş ar trebui să-l susţină pe Nicolae Robu

Conducerea naţională a PNL a trimis în teritoriu către liderii şi comunicatorii locali mai multe “linii de mesaj” cu care aceştia trebuie să abordeze unele subiecte. Printre acestea există o temă referitoare la judeţul Timiş, acolo unde PNL-iştii trebui să spună că Nicolae Robu stă bine în sondaje, Dominic Fritz n-a făcut nimic, motiv pentru care şi PSD ar trebui să-l susţină pe fostul primar.

Sunt patru mari teme pe care comunicatorii PNL din teritoriu sunt sfătuiţi cum să le abordeze: Comasarea alegerilor; Traseism pre-electoral la nivel local; Sondaj CURS în București; Ipoteza Klaus Iohannis – secretar general NATO. De remarcat că a doua temă are referinţe mari la situaţia din judeţul Timiş, acolo unde mai mulţi primari şi viceprimari PNL au trecut la PSD.

Prezentăm mai jos integral strategia de comunicare trimisă de PNL naţional în teritoriu:

“26 februarie 2024. Abordări strategice și de comunicare pe principalele teme politice

TEMA 1: Comasarea alegerilor

LINII DE MESAJ

 Organizarea simultană a alegerilor europarlamentare și locale reprezintă decizia corectă pentru România.

 Aceste alegeri simultane încurajează participarea la vot a românilor și dă mai multă legitimitate tuturor celor care vor fi aleși pe 9 iunie: primari, președinți de consilii județene, europarlamentari, consilieri locali.

 Decizia românească e asemănătoare deciziilor din alte țări europene. În iunie, în același timp cu alegerile europarlamentare, vor fi alegeri locale sau regionale și în țări precum Germania, Italia, Belgia sau Irlanda.

 Cel mai mare beneficiu al alianței PNL – PSD pentru alegerile europarlamentare e forța sporită a României în Europa.

 Care e scopul acestei alianțe? Să trimită cât mai mulți europarlamentari români la Bruxelles, exact în grupurile politice care contează cel mai mult acolo – popularii europeni și socialiștii europeni. Nu trebuie uitat că PNL și PSD sunt membre în Partidul Popular European și Partidul Socialiștilor Europeni, cele mai mari partide din UE.

 Deci primele două forțe politice românești și-au dat mâna pentru interesul României la Bruxelles.

 PNL rămâne principalul partid al dreptei și își păstrează neatinsă identitatea de partid de dreapta.

 Electoratul de dreapta știe că prezența PNL la guvernare rămâne esențială pentru susținerea antreprenorilor, susținerea familiilor și orientarea euroatlantică a României.

 Toți alegătorii liberali trebuie să aibă încredere că PNL va reprezenta în continuare valorile și principiile liberale, moștenirea istorică liberală.

TEMA 2: Traseism pre-electoral la nivel local

LINII DE MESAJ

 PNL și PSD au decis să creeze un proiect politic pentru interesul european al României. Dincolo de orice dispute locale, nu trebuie să pierdem din vedere importanța acestui proiect național.

 PNL rămâne foarte puternic în Timiș și în multe alte locuri din țară. Cu siguranță Alin Nica va câștiga din nou alegerile pentru Consiliul Județean Timiș.

 De asemenea, e foarte important ca PSD și PNL să contribuie împreună la schimbarea primarului Fritz din Timișoara, care n-a făcut nimic în oraș. Fostul primar Nicolae Robu are șanse mari de a câștiga alegerile în Timișoara, iar decizia bună pentru PSD Timiș ar fi să-l susțină și ei pe Robu, alături de liberali.

 PNL are o atitudine corectă față de PSD și așteptăm o abordare similară din partea PSD în toate județele. Toți liderii locali PSD trebuie să lucreze în favoarea alianței PNL-PSD pentru europarlamentare, nu împotriva ei.

TEMA 3: Sondaj CURS în București

LINII DE MESAJ

 Cel mai important lucru din acest sondaj este acela că marea majoritate a bucureștenilor nu sunt mulțumiți de actualul primar general.

 Atunci când 60% dintre oameni au o părere proastă despre un primar, e evident că mandatul acelui primar a fost un eșec.

 De asemenea, jumătate dintre bucureșteni nu au indicat o opțiune de vot, iar asta înseamnă că oamenii așteaptă clarificarea propunerilor pentru Primăria Capitalei.

 Trebuie să le oferim bucureștenilor un nou drum. Orașul nu trebuie să rămână blocat în bătăliile trecutului.

 De opt ani bucureștenii sunt îndemnați să aleagă între Nicușor Dan și Gabriela Firea. E nevoie de altceva, e nevoie de o nouă soluție și sperăm că și PSD înțelege acest lucru.

 O soluție liberală pentru București are cel mai bun potențial, dacă forțele politice au dorința să o găsească.

TEMA 4: Ipoteza Klaus Iohannis – secretar general NATO

LINII DE MESAJ

 Suntem în continuare în fața unor informații de presă, nu a unor declarații oficiale. Nu e util pentru România să discutăm despre o funcție sau alta în aceste condiții.

 România merită însă să fie reprezentată la nivel înalt în instituții europene sau euroatlantice. Țara noastră a arătat că e un actor internațional responsabil, care și-a consolidat constant statutul și în UE, și în NATO.

 Am demonstrat să suntem un pilon puternic într-o zonă dificilă. Acest lucru a fost observat și apreciat la Bruxelles, Washington, Berlin, Paris, Londra.

 Președintele Iohannis are experiența și anvergura politică pentru o poziție de nivel înalt în instituțiile europene sau euroatlantice. Cea mai solidă candidatură pe care România o poate înainta în acest moment pentru o funcție internațională reprezentativă ar fi candidature președintelui Iohannis.”

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

35 de minute ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

3 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

3 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

3 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

6 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

6 ore ago