Punctajul de partid al PNL trimis în teritoriu: PSD Timiş ar trebui să-l susţină pe Nicolae Robu

Conducerea naţională a PNL a trimis în teritoriu către liderii şi comunicatorii locali mai multe “linii de mesaj” cu care aceştia trebuie să abordeze unele subiecte. Printre acestea există o temă referitoare la judeţul Timiş, acolo unde PNL-iştii trebui să spună că Nicolae Robu stă bine în sondaje, Dominic Fritz n-a făcut nimic, motiv pentru care şi PSD ar trebui să-l susţină pe fostul primar.

Sunt patru mari teme pe care comunicatorii PNL din teritoriu sunt sfătuiţi cum să le abordeze: Comasarea alegerilor; Traseism pre-electoral la nivel local; Sondaj CURS în București; Ipoteza Klaus Iohannis – secretar general NATO. De remarcat că a doua temă are referinţe mari la situaţia din judeţul Timiş, acolo unde mai mulţi primari şi viceprimari PNL au trecut la PSD.

Prezentăm mai jos integral strategia de comunicare trimisă de PNL naţional în teritoriu:

“26 februarie 2024. Abordări strategice și de comunicare pe principalele teme politice

TEMA 1: Comasarea alegerilor

LINII DE MESAJ

 Organizarea simultană a alegerilor europarlamentare și locale reprezintă decizia corectă pentru România.

 Aceste alegeri simultane încurajează participarea la vot a românilor și dă mai multă legitimitate tuturor celor care vor fi aleși pe 9 iunie: primari, președinți de consilii județene, europarlamentari, consilieri locali.

 Decizia românească e asemănătoare deciziilor din alte țări europene. În iunie, în același timp cu alegerile europarlamentare, vor fi alegeri locale sau regionale și în țări precum Germania, Italia, Belgia sau Irlanda.

 Cel mai mare beneficiu al alianței PNL – PSD pentru alegerile europarlamentare e forța sporită a României în Europa.

 Care e scopul acestei alianțe? Să trimită cât mai mulți europarlamentari români la Bruxelles, exact în grupurile politice care contează cel mai mult acolo – popularii europeni și socialiștii europeni. Nu trebuie uitat că PNL și PSD sunt membre în Partidul Popular European și Partidul Socialiștilor Europeni, cele mai mari partide din UE.

 Deci primele două forțe politice românești și-au dat mâna pentru interesul României la Bruxelles.

 PNL rămâne principalul partid al dreptei și își păstrează neatinsă identitatea de partid de dreapta.

 Electoratul de dreapta știe că prezența PNL la guvernare rămâne esențială pentru susținerea antreprenorilor, susținerea familiilor și orientarea euroatlantică a României.

 Toți alegătorii liberali trebuie să aibă încredere că PNL va reprezenta în continuare valorile și principiile liberale, moștenirea istorică liberală.

TEMA 2: Traseism pre-electoral la nivel local

LINII DE MESAJ

 PNL și PSD au decis să creeze un proiect politic pentru interesul european al României. Dincolo de orice dispute locale, nu trebuie să pierdem din vedere importanța acestui proiect național.

 PNL rămâne foarte puternic în Timiș și în multe alte locuri din țară. Cu siguranță Alin Nica va câștiga din nou alegerile pentru Consiliul Județean Timiș.

 De asemenea, e foarte important ca PSD și PNL să contribuie împreună la schimbarea primarului Fritz din Timișoara, care n-a făcut nimic în oraș. Fostul primar Nicolae Robu are șanse mari de a câștiga alegerile în Timișoara, iar decizia bună pentru PSD Timiș ar fi să-l susțină și ei pe Robu, alături de liberali.

 PNL are o atitudine corectă față de PSD și așteptăm o abordare similară din partea PSD în toate județele. Toți liderii locali PSD trebuie să lucreze în favoarea alianței PNL-PSD pentru europarlamentare, nu împotriva ei.

TEMA 3: Sondaj CURS în București

LINII DE MESAJ

 Cel mai important lucru din acest sondaj este acela că marea majoritate a bucureștenilor nu sunt mulțumiți de actualul primar general.

 Atunci când 60% dintre oameni au o părere proastă despre un primar, e evident că mandatul acelui primar a fost un eșec.

 De asemenea, jumătate dintre bucureșteni nu au indicat o opțiune de vot, iar asta înseamnă că oamenii așteaptă clarificarea propunerilor pentru Primăria Capitalei.

 Trebuie să le oferim bucureștenilor un nou drum. Orașul nu trebuie să rămână blocat în bătăliile trecutului.

 De opt ani bucureștenii sunt îndemnați să aleagă între Nicușor Dan și Gabriela Firea. E nevoie de altceva, e nevoie de o nouă soluție și sperăm că și PSD înțelege acest lucru.

 O soluție liberală pentru București are cel mai bun potențial, dacă forțele politice au dorința să o găsească.

TEMA 4: Ipoteza Klaus Iohannis – secretar general NATO

LINII DE MESAJ

 Suntem în continuare în fața unor informații de presă, nu a unor declarații oficiale. Nu e util pentru România să discutăm despre o funcție sau alta în aceste condiții.

 România merită însă să fie reprezentată la nivel înalt în instituții europene sau euroatlantice. Țara noastră a arătat că e un actor internațional responsabil, care și-a consolidat constant statutul și în UE, și în NATO.

 Am demonstrat să suntem un pilon puternic într-o zonă dificilă. Acest lucru a fost observat și apreciat la Bruxelles, Washington, Berlin, Paris, Londra.

 Președintele Iohannis are experiența și anvergura politică pentru o poziție de nivel înalt în instituțiile europene sau euroatlantice. Cea mai solidă candidatură pe care România o poate înainta în acest moment pentru o funcție internațională reprezentativă ar fi candidature președintelui Iohannis.”

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

dan a spus: (februarie 28th, 2024 at 10:56 )

ce gunoaie galbene. ce relativism frate. cate gunoaie, incredibil….

Anubis a spus: (februarie 28th, 2024 at 11:11 )

Astia chiar sunt imbecili. Ce a ajuns si partidul asta.

ITist a spus: (februarie 28th, 2024 at 11:55 )

Mizeria cea mai mare este PSD+PNL. Dupa alegeri acesti mizerabili vor sa mareasca taxele si sa bage impozit progresiv, in loc sa reduca masiv aparatul de stat pe care tot ei l-au umplut cu toate rudele si prietenii lor. Voi vota orice dar nu acest conglomerat care a devenit PCR!

Dinu a spus: (februarie 28th, 2024 at 12:04 )

Fritz n-a făcut nimic din matrapazlacurile lor! Corect! Fritz le-a închis robinetul de sifonat bani publici. Corect! Deci, pe cale de consecință, Fritz nu a făcut nimic=bani! pentru PNL.

Pisti a spus: (februarie 28th, 2024 at 12:21 )

Linii de minciună. Propagandă stalinistă galben-albastră. Cine rezistă să citească până la ultimul punct (despre Iohannis) fără să vomite, e tare. După ce citește și ultimul rând, dă vomă cu jet. Săracii promotori ai libertăților, dresați și conduși prin „linii de mesaj”. Jalnic. Parcă-și bate joc de ei un securist diabolic!
Primarul Fritz n-a făcut nimic, dar primăria (rămasă cam la fel de pe vremea lui Robu) e performantă. Nici în oraș nu se vede nimic. Cu alte cuvinte, un atac furibund la persoană, nu ce ar vrea să facă, ce proiecte are flăcăul cu plete ca pana corbului.
Dacă analizați puțin mai atent, veți vedea că acolo este mâna unui profesionist (în veci, Ciucă și vicepreședinți lui nu vor fi în stare să elaboreze un asemenea text!). După limbile aplicate ieri de Andrei Caramitru lui Ciolacu, s-ar putea să fie celebra companie McK. Dar la manipulare se pricep mulți, iar când ai „consultanții israelieni” și banii noștri pentru televiziuni și web-site-uri, viața ți se poate părea frumoasă și poți vedea chiar și-n leneșul de Iohannis un mare conducător de oști! Prezența numelui lui, aflat pe final de mandat, cu presă foarte proastă, deci ghulea de piciorul PNL-ului, este semnul existenței unei platforme foarte puternice care a subordonat PSD-ul și PNL-ul, care vrea să capete și mai mare influență prin promovarea europeană a lui Iohannis (asta e Oculta adevărtă, Robule!!!).

Petru a spus: (februarie 28th, 2024 at 12:37 )

Cum să susții o epavă care a distrus Timișoara și nu a făcut nici 25% din ce a promis în campaniile electorale?

Radu a spus: (februarie 28th, 2024 at 14:23 )

@Pisti…acu’ vreo săptămâna domnul Lulciuc a preluat și cazat la un hotel din Timișoara, o persoană desemnată de la București să se ocupe de campania locală a PNL. Strategul de la București (o doamnă) este „detașata” la Timișoara pentru 6 luni, adică până după alegerile locale și europarlamentare.

Ion de la Țară a spus: (februarie 28th, 2024 at 15:46 )

Nu sunt securiști, ar vrea ei, sunt copii foștilor ACTIVIȘTI, și UTC-isti de ieri. PNL are la conducere persoane care au in jur de 60-65 de ani. De unde privin acești LIBERALI, DEMOCRATI, ETC. AICI E LUPTA PENTRU CIOLAN. In Timiș PNL poate face 10% cu tot cu Robu. Nica e carte moartă, Simonis va candida la președinția CJT.

Reos a spus: (februarie 28th, 2024 at 16:29 )

Poate să-l facă pe Fritz cu ou și cu oțet dar să spui că Nica trebuie reales este chiar gluma anului poate știe cineva ce realizări are ?

Adam a spus: (februarie 28th, 2024 at 18:41 )

Ha,ha,ha pnl-ul la mina psd 🤣🤣🤣

cetatean a spus: (februarie 28th, 2024 at 20:02 )

Noaptea mintii

Alexi a spus: (februarie 28th, 2024 at 21:31 )

Vreau la primarie! Pentru asta mint si inventez. (Robu): https://ibb.co/hYdynm8

Solo a spus: (februarie 28th, 2024 at 22:54 )

Ce va spuneam eu? PNL este in ultima faza. La următoarele ale geri, adică în 2028, nu vom mai auzi de PNL, iar psd visează la partidul unic (pcr)Pana acum pnl a racolat alte partide (pdl, ac eyc), de data asta va fi înghițit de psd. Adio si-un praz verde!

Hannah a spus: (februarie 28th, 2024 at 23:08 )

„Trebuie să le oferim bucureștenilor un nou drum. Orașul nu trebuie să rămână blocat în bătăliile trecutului.”
Dar la Timișoara, cum e? Veniți cu o figură nouă, un tânăr de 70 de ani, care doar despre viitor vorbește, nu ? :))))))))))))))
„Cel mai important lucru din acest sondaj este acela că marea majoritate a bucureștenilor nu sunt mulțumiți de actualul primar general.”
Da’ de mulțumirea față de actualul președinte al României, ce spuneți, mânca-v-aș banii voștri? :)))))))))))
„Toți alegătorii liberali trebuie să aibă încredere că PNL va reprezenta în continuare valorile și principiile liberale, moștenirea istorică liberală.”
Inițial am crezut că textul e compus într-o țară cu liber la iarbă, dar deja aici trebuie bănuită chimia de sinteză.
Orwellian 100%: pacea e război, leneșul e harnic, moartea e viață, rahatul e trandafir etc.
Nu mai bine vă asumați căderea și începeați o reconstrucție serioasă? Adevărul nu poate fi evitat la infinit, chiar dacă ni se pare că toți sunt cu voi, că puteți cumpăra pe oricine, că aveți specialiști în comunicare și canale media etc.

„Noi voim o viaţă puternică de stat, pe temelii largi democratice. Voim desvoltarea regimului constituţional, în deplină ordine şi legalitate, o viaţă politică parlamentară.Aceasta implică partide puternice şi temeinic alcătuite, cari să poată da viaţă politică organică statului. Au plătit scump acele ţări în cari partidele n-au împlinit aceste condiţiuni. Fărîmiţarea şi descompunerea lor a adus dezordine şi reaua funcţionare a regimului constituţional şi a condus la sguduiri şi reacţiuni totdeauna vătămătoare şi primejdioase. Sîntem datori să ferim statul nostru de asemenea primejdii.” (Ionel Brătianu)

Kuku a spus: (februarie 29th, 2024 at 09:26 )

Ceea ce se intampla in Romania e unic, cred, in lumea democraica. Sa ma explic : doua partide, cele mai mari din actuala configurație, ba sunt chiar la putere , psd si PN se unesc pentru a- l distruge pe cel de- al treilea, adică pentru a distruge fărâmă de democrație din Romania. Nu e asta un exemplu clar ca oamenii politici, îmbătrâniți in rele vor sa aducă politica la nivelul partidului unic. Daca tinerii, care nu cunosc situația din perioada comunista, nu vor ieși masiv la vot, și nu își vor alege reprezentanții lor, pot sa- si pregătească bagajul pentru emigrare. Nimic bun nu- i poate astepta in viitor.

Lili a spus: (martie 2nd, 2024 at 15:43 )

Să mergi pe mana PNL , PSD , Alin Nica și Robu , trebuie să fii coborat de pe lună ! Nu veți caștiga nici o alegere în Timișoara !

Nelu a spus: (martie 4th, 2024 at 00:55 )

„prezența PNL la guvernare rămâne esențială pentru susținerea antreprenorilor” pe care i-ati cocosat cu taxe noi si impozite marite. + inflatie record.
Trist e ca inca mai sunt… NAIVI – elegant spus, care cred balivernele astea cu liberalismul peneleului, desi ei sunt la guvernare cu PSD, si o sa va voteze din nou. Ca-s atata de naivi ca nici strada n-ar putea s-o treaca singuri.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ucraina ne conduce în meciul din BJK Cup cu 2-0

România este condusă de Ucraina cu 2-0, după ce Elina Svitolina a învins-o pe Jaqueline Cristian cu 6-3, 7-5, vineri noaptea, în al doilea meci de simplu al întâlnirii de la Fernandina Beach (Florida), din calificările Billie Jean King Cup. Jaqueline Cristian (25 ani, 75 WTA) s-a înclinat după o oră şi 37 de minute...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ucraina ne conduce în meciul din BJK Cup cu 2-0
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

La Buziaş, eveniment în sprijinul copiilor afectați de hemofilie. Participă foştii fotbalişti Romulus Gabor, Mircea Axente şi Ovidiu Cuc

În această după-amiază, la Buziaş, are loc evenimentul „Hemofilia Cros – Astăzi alergi pentru mine, ca mâine să alergăm împreună”, organizat de Asociația Română de Hemofilie în parteneriat cu Centrul European de Tratare a Hemofiliei Cristian Șerban din Buziaș. Printre cei care vor alerga se numără foşti mari fotrbalişti precum “cangurul” Romulus Gabor sau foştii polişti...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Buziaş, eveniment în sprijinul copiilor afectați de hemofilie. Participă foştii fotbalişti Romulus Gabor, Mircea Axente şi Ovidiu Cuc
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad
Un nou parc se va realiza la Timișoara, în locul unde în prezent se află amenajarea șantierului de reabilitarea a Căii Bogdăneștilor, pe strada Ion Rațiu. Cei care realizează studiul de fezabiliate au oferit primele randări cu această investiție, a anunțat viceprimarul Cosmin Tabără. Anul trecut a fost scos la licitație contractul pentru realizarea studiului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cum va arăta noul parc de pe Calea Bogdăneștilor. Va avea locuri de joacă, dar și zone de practicat sportul
Intrat recent în PSD cu aşa-zisul său Partid Liberal, Raul Ambruş va primi funcţia de subprefect de Timiş. El îl va înlocui pe Sorin Ionescu, care a demisionat din funcţie pentru a candida la alegerile locale. Sincronizare perfectă! Joi, 11 aprilie, Sorin Ionescu a anunţat că demisionează din funcţia de subprefect, afirmând că nu poate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trădarea are preţul ei. Ajuns PSD-ist din PNL-ist, Raul Ambruş va fi subprefect de Timiş
În această după-amiază, la Buziaş, are loc evenimentul „Hemofilia Cros – Astăzi alergi pentru mine, ca mâine să alergăm împreună”, organizat de Asociația Română de Hemofilie în parteneriat cu Centrul European de Tratare a Hemofiliei Cristian Șerban din Buziaș. Printre cei care vor alerga se numără foşti mari fotrbalişti precum “cangurul” Romulus Gabor sau foştii polişti...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Buziaş, eveniment în sprijinul copiilor afectați de hemofilie. Participă foştii fotbalişti Romulus Gabor, Mircea Axente şi Ovidiu Cuc
Iulius Town devine epicentrul aventurii culinare, cu delicii din toate colțurile lumii, în acest weekend. Food Truck Festival se întoarce cu o ediție de primăvară, și aduce muzică, atmosferă vibrantă și arome senzaționale! Vineri, sâmbătă și duminică timișorenii sunt așteptați la Food Truck Festival, eveniment ce reunește în parcarea VIP din fața clădirii de birouri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Food Truck Festival aduce peste 25 de van-uri cu preparate internaționale, în acest weekend, la Iulius Town Timișoara
România este condusă de Ucraina cu 2-0, după ce Elina Svitolina a învins-o pe Jaqueline Cristian cu 6-3, 7-5, vineri noaptea, în al doilea meci de simplu al întâlnirii de la Fernandina Beach (Florida), din calificările Billie Jean King Cup. Jaqueline Cristian (25 ani, 75 WTA) s-a înclinat după o oră şi 37 de minute...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ucraina ne conduce în meciul din BJK Cup cu 2-0
Drumuri și Poduri Banat, divizia de construcţii a grupului Maxagro, a inaugurat vineri, la Sânandrei, o nouă stație ultramodernă de asfalt. Prin inaugurarea celea de-a treia staţii de asfalt, DPB devine cel mai mare furnizor de asfalt din regiune, oferind o capacitate de peste 700 de tone de asfalt/oră. Noua investiție va oferi asfaltul necesar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Drumuri și Poduri Banat, parte a grupului Maxagro, a inaugurat lângă Timișoara, o nouă stație de asfalt, de ultimă generație/FOTO
Sub egida Alianței Timișoara Universitară (ATU), Universitatea Politehnica Timișoara a organizat și găzduit vineri, 12 aprilie 2024, în Sala Senatului, o dezbatere cu tema „Universitățile timișorene:  educație și acțiune pentru sustenabilitate”, la care au fost invitate, alături de instituțiile de învățământ superior, instituțiile autorității publice și reprezentanții mediului economic. În deschiderea conferinței, moderată de conf.univ.dr....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Educație și viitor sustenabil, la Universitatea Politehnica Timișoara
Top