Social

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel decizia CNSC. Instanța a respins contestația muzeului.

Disputa asupra organizării Festivalului Luminii, evenimentul care ar fi trebuit să aibă loc la Timișoara în zilele dintre anul precedent și cel actual, va continua. Societatea Balvia Development SRL, care a contestat decizia acordării organizării evenimentului către o firmă din Cluj, va putea participa la o reevaluare a procedurii. Aceasta, după ce Curtea de Apel Timișoara a decis să respingă contestația depusă de Muzeul Național al Banatului asupra deciziei CNSC.

”Curtea de Apel Timișoara a soluționat definitiv litigiul privind Festivalul Luminilor. Soluția reprezintă o nouă victorie pentru Balvia Development SRL în procesul împotriva Muzeului Național al Banatului, prin care această societate a contestat modalitatea în care autoritatea contractantă a desfășurat procedura de achiziție. Curtea de Apel Timișoara a respins plângerea formulată de Muzeul Național al Banatului în contradictoriu cu Balvia Development SRL, împotriva deciziei inițiale pronunțată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor în cazul Festivalului Luminilor. Decizia este definitivă, iar astfel Muzeul Național al Banatului este obligat să respecte soluția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor”, au anunțat reprezentanții societății amintite.

În data de 12.02.2024, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a emis decizia asupra contestației depuse de către Balvia Development SRL legată de desemnarea câștigătorului selecției pentru organizatorul Festivalului Luminilor,

”Reiese că Muzeul Național al Banatului a încălcat Legea nr. 98/2016, iar raportul de atribuire inițial va fi anulat. Potrivit deciziei C.N.S.C., se constată „încălcarea flagrantă de către autoritatea contractantă a principiilor achiziţiilor publice şi în special a principiilor tratamentului egal şi transparenţei, prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. b) şi d) din Legea nr. 98/2016.. În același document, Muzeul Național al Banatului este obligat la continuarea procedurii de atribuire și emiterea unui nou raport al procedurii, în conformitate cu prevederile legale, astfel urmând a declara Balvia Development SRL ca fiind câștigătoare”, anunță cei de la societatea amintită.

Reprezentanții acesteia spun că de abia așteaptă reluarea procedurii.

„În acest moment, în urma deciziei definitive a Curții de Apel Timișoara, care obligă Muzeul Național al Banatului să respecte soluția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, așteptăm cu nerăbdare reluarea procedurii și stabilirea unei noi perioade pentru organizarea Festivalului Luminilor”, se mai spune în anunțul societății amintite.

Aceștia spun că ”dincolo de toate piedicile și nedreptățile, suntem dispuși și pregătiți să începem organizarea celei de-a doua ediții a Festivalului Luminilor, parte a moștenirii Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, care are toate ingredientele pentru a deveni un brand cultural național, un motiv de bucurie pentru timișoreni și un magnet pentru turiști”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

43 de minute ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

52 de minute ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

O oră ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

2 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

2 ore ago

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

3 ore ago