Politica

Dominic Fritz îl vrea și în viitorul mandat viceprimar pe Ruben Lațcău

Stabilirea listelor cu candidații din Timișoara și din Timiș pe care USR îi va propune sau susține la proximele alegeri locale s-ar putea să se fi complicat puțin odată cu lansarea coaliției cu PMP și Forța Dreptei. Totuși, la Timișoara nu e de așteptat ca Alianța Dreapta Unită să schimbe prea mult listele amintite. Dominic Fritz a vorbit și despre locul lui Ruben Lațcău, actualul său viceprimar, în viitoarea administrație.

Deși mai are de concurat cu Nicolae Robu până va primi (sau nu) un nou mandat de edil șef, Dominic Fritz e sigur de succesul său și spune că știe și cine va fi viitorul său viceprimar. În fapt, este vorba chiar de actualul, Ruben Lațcău. Despre acesta s-a discutat destul de mult în ultima perioadă cum că ar urma să fie candidatul USR la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.

Fritz pare să fie de altă părere și îl vede pe Lațcău și după alegerile locale din acest an pe funcția pe care o ocupă și în prezent.

”Ruben Lațcău este un viceprimar excelent și va fi și următorul viceprimar al Timișoarei”, a declarat, vineri, Fritz.

El și-a prezentat, vineri în cadrul unei conferințe de presă, colegii din Alianța Dreapta Unită, PMP și Forța Dreptei. Cu această ocazie, Dominic Fritz a spus că atunci când discuțiile vor fi finalizate cu fiecare dintre cei doi parteneri va fi prezentată lista finală a candidaților din capitala Banatului și din județ. Dar, a subliniat acesta, alianța nu își face programul în funcție de PSD și de baletul pe care acest partid și PNL îl fac împreună. În plus, vor fi și alte organizații care se vor alătura susținerii alianței.

”Atunci când discuțiile cu fiecare partener sunt finalizate o vom face și public (n.r. lista). Va fi o alianță Timișoara Unită și mai largă decât cei care suntem aici. În puțin timp le vom prezenta, deocamdată știți cine este candidatul la primărie, știți care sunt forțele care îl susțin, și abia așteptăm și noi ca toate aceste discuții, acest ieftin joc de șah pe care îl fac acum PSD și PNL, mai ales în Timiș, să aflăm și noi cine va fi candidatul PSD – PNL la Consiliul Județean”, a mai declarat Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago