Opinii

“Experimentul Timişoara”. Când marile spirite se întâlnesc: George Simion şi Nicolae Robu

„La Timișoara se desfășoară un mare experiment social care caută să fie extins în toată România, prin care încearcă să ne arate unii și alții că nu suntem în stare să ne conducem singuri, că nu avem conducători, că trebuie să cedăm suveranitatea, conducerea, că trebuie să lăsăm mâinile jos și să ne predăm. Nu ne vom preda niciodată (…) Nu sunteți voi stăpânii lumii. Nu ați venit voi în Primul și Al Doilea Război Mondial și ați plecat victorioși de aici. Ați plecat cu coada între picioare și o să plecați și de acum înainte tot cu coada-ntre picioare.”. Am citat mai sus dintr-un discurs pe care George Simion l-a avut la Timişoara, nu cu mult timp în urmă, la un eveniment de lansare a candidaţilor AUR pentru alegerile europarlamentare.

Exact, Georgică de la galerie, de teama căruia PSD şi PNL s-au comasat între ele sub stindardul luptei împotriva extremismului şi au comasat şi nişte alegeri în dispreţul unei decizii a CCR. Culmea este că am văzut şi persoane rezonabile care au fost păcălite cu acest fantomatic pericol. Nu spun că nu există extremism, ba din contra, dar asta nu înseamnă că trebuie să pui democraţia pe hold. Mâine, poimânine nu mai facem alegeri că poate vor fi aleşi AUR şi Şoşoacă.

Numai că în timp ce spune că se luptă cu extremismul lui Simion, ce văd în curtea PNL? Şi încep cu un alt citat, tot despre un „experiment”: „O fi oare o simplă coincidenţă că galben-negru era drapelul Imperiului Habsburgic? Fix acelaşi pigment de galben (…) Pe de altă parte, sigur galben şi negru sunt două din cele trei culori ale drapelului Germaniei (…) Oameni buni, dvs vă vine să credeţi că vor să facă? Nu vă vine. Ei îşi închipuie că în felul ăsta ne păcălesc. Vă daţi seama până unde merg? Sunt diabolici de-a dreptul. Îi lăsăm să facă asta? (…)Ne încearcă până unde putem suporta. Că cine ştie ce planuri malefice sunt. Suntem supuşi unui experiment acum”.  Nu, de această dată nu mai e vorba de Georgică de la AUR, ci… de Lae de la PNL. Exact, Nicoale Robu, candidatul PNL la Primăria Timişoara. Şi da, PNL, acel partid care s-a predat la PSD în numele luptei cu AUR şi Simion.

Acelaşi Robu a fost avertizat de “experimentul” devoalat de Simion încă din 2017, dar la acea vreme n-a crezut. „Din 2017 s-a pus în mișcare un mecanism care avea ca țintă să se întâmple ce s-a întâmplat în Timișoara (…) E un martor în viață care vă poate spune, dacă vrea, că în 2017, în parcare la primărie, m-a oprit și mi-a spus «Vedeți că peste trei ani veți avea un contracandidat, cetățean german, se numește așa».”, avea să spună Robu după pierderea alegerilor

Mai vreţi? “Trebuie să conștientizăm că avem de luptat nu cu personajul nul Dominic Samuel Fritz, ci cu un puternic grup de interese (geo)politico-economice germano-austro-român ce se află în spatele lui, el fiind un simplu mercenar, cu școală de așa ceva, însă!”, spunea Robu în momentul în care PNL Timiş l-a desemnat candidat la primărie. Repet, trebuie să o fac, e acelaşi PNL care se luptă cu extremismul şi xenofobia lui Georgică şi Şoşoacă.  

Devenit vigilant precum camaradul său Simion, fostul primar s-a prins de această dată: Dumneavoastră vă închipuiți careva, sau vreun timișorean își închipuie că într-o bună zi, un tânăr german de 30 și ceva de ani și-a zis «n-am prea reușit în Germania (…) ce-ar fi să mă fac primar într-un oraș important din România, Timișoara, am fost acolo și-mi place, hai să mă fac primar acolo». Chiar își poate închipui cineva că s-a întâmplat astfel? Hai să fim serioși”. Chiar aşa, să fim serioşi, ce vrea să spună Robu? Că Fritz e doar un pion al Ocultei, care are drept sarcină să pună în practică “Experimentul Timişoara”, deconspirat de George Simion.

Nu mai continui, se ştie demult că Robu a scăpat în bălăriile naţionalismului de grotă, făcând-o invidioasă chiar şi pe Şoşoacă cu elucubraţiile debitate. Şi se poate scrie o carte cu absurdităţile sale despre conspiraţii, oculte şi alte basme destinate indivizilor cu sinapsele retezate. Un singur citat însă din acelaşi Robu, ca să nu mai avem dubii vizavi de afinităţile sale: „Chiar şi AUR este un partid (faţă de USR – n.a.) care a crescut foarte mult. A apărut recent, după cum bine ştim. Dar are o trăire, are o viaţă internă de organizaţie. Sunt şi acolo diverse lucruri care sunt de apreciat. Trebuie să fim obiectivi”.

Acum “obiectiv” vorbind, există şi o mică diferenţă între Simion şi Robu. „Primiți-i pe toți, indiferent ce dubii aveți despre ei, ce escroci sunt, țineți-i sub monitorizare, dar primiți-i pe toți”, le-a transmis, zilele trecute, Simion liderilor AUR din teritoriu. Ei, bine, spre deosebire de AUR, Robu a primit demult astfel de personaje, care alcătuiesc acum coteria sa de campanie.

Şi încă ceva. Poate PNL crede că se poate bate cu extremismul AUR – “şoşocist”, înrolând un om din această tabără. Aşa credeau şi ultimii împăraţi ai Imperiului Roman de Apus, angajând generali barbari ca să se lupte cu barbarii. Numai că barbarii tot barbari fiind au fraternizat de multe ori, iar deznodământul îl ştie toată lume. N-o fi PNL un imperiu, dar la apus se tot “străduieşte” să ajungă, inclusiv prin înregimentarea unora ca Simion. Pardon, Robu, că-i tot încurc!

  

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

6 minute ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

7 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

7 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

10 ore ago