“Experimentul Timişoara”. Când marile spirite se întâlnesc: George Simion şi Nicolae Robu

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

„La Timișoara se desfășoară un mare experiment social care caută să fie extins în toată România, prin care încearcă să ne arate unii și alții că nu suntem în stare să ne conducem singuri, că nu avem conducători, că trebuie să cedăm suveranitatea, conducerea, că trebuie să lăsăm mâinile jos și să ne predăm. Nu ne vom preda niciodată (…) Nu sunteți voi stăpânii lumii. Nu ați venit voi în Primul și Al Doilea Război Mondial și ați plecat victorioși de aici. Ați plecat cu coada între picioare și o să plecați și de acum înainte tot cu coada-ntre picioare.”. Am citat mai sus dintr-un discurs pe care George Simion l-a avut la Timişoara, nu cu mult timp în urmă, la un eveniment de lansare a candidaţilor AUR pentru alegerile europarlamentare.

Exact, Georgică de la galerie, de teama căruia PSD şi PNL s-au comasat între ele sub stindardul luptei împotriva extremismului şi au comasat şi nişte alegeri în dispreţul unei decizii a CCR. Culmea este că am văzut şi persoane rezonabile care au fost păcălite cu acest fantomatic pericol. Nu spun că nu există extremism, ba din contra, dar asta nu înseamnă că trebuie să pui democraţia pe hold. Mâine, poimânine nu mai facem alegeri că poate vor fi aleşi AUR şi Şoşoacă.

Numai că în timp ce spune că se luptă cu extremismul lui Simion, ce văd în curtea PNL? Şi încep cu un alt citat, tot despre un „experiment”: „O fi oare o simplă coincidenţă că galben-negru era drapelul Imperiului Habsburgic? Fix acelaşi pigment de galben (…) Pe de altă parte, sigur galben şi negru sunt două din cele trei culori ale drapelului Germaniei (…) Oameni buni, dvs vă vine să credeţi că vor să facă? Nu vă vine. Ei îşi închipuie că în felul ăsta ne păcălesc. Vă daţi seama până unde merg? Sunt diabolici de-a dreptul. Îi lăsăm să facă asta? (…)Ne încearcă până unde putem suporta. Că cine ştie ce planuri malefice sunt. Suntem supuşi unui experiment acum”.  Nu, de această dată nu mai e vorba de Georgică de la AUR, ci… de Lae de la PNL. Exact, Nicoale Robu, candidatul PNL la Primăria Timişoara. Şi da, PNL, acel partid care s-a predat la PSD în numele luptei cu AUR şi Simion.

Acelaşi Robu a fost avertizat de “experimentul” devoalat de Simion încă din 2017, dar la acea vreme n-a crezut. „Din 2017 s-a pus în mișcare un mecanism care avea ca țintă să se întâmple ce s-a întâmplat în Timișoara (…) E un martor în viață care vă poate spune, dacă vrea, că în 2017, în parcare la primărie, m-a oprit și mi-a spus «Vedeți că peste trei ani veți avea un contracandidat, cetățean german, se numește așa».”, avea să spună Robu după pierderea alegerilor

Mai vreţi? “Trebuie să conștientizăm că avem de luptat nu cu personajul nul Dominic Samuel Fritz, ci cu un puternic grup de interese (geo)politico-economice germano-austro-român ce se află în spatele lui, el fiind un simplu mercenar, cu școală de așa ceva, însă!”, spunea Robu în momentul în care PNL Timiş l-a desemnat candidat la primărie. Repet, trebuie să o fac, e acelaşi PNL care se luptă cu extremismul şi xenofobia lui Georgică şi Şoşoacă.  

Devenit vigilant precum camaradul său Simion, fostul primar s-a prins de această dată: Dumneavoastră vă închipuiți careva, sau vreun timișorean își închipuie că într-o bună zi, un tânăr german de 30 și ceva de ani și-a zis «n-am prea reușit în Germania (…) ce-ar fi să mă fac primar într-un oraș important din România, Timișoara, am fost acolo și-mi place, hai să mă fac primar acolo». Chiar își poate închipui cineva că s-a întâmplat astfel? Hai să fim serioși”. Chiar aşa, să fim serioşi, ce vrea să spună Robu? Că Fritz e doar un pion al Ocultei, care are drept sarcină să pună în practică “Experimentul Timişoara”, deconspirat de George Simion.

Nu mai continui, se ştie demult că Robu a scăpat în bălăriile naţionalismului de grotă, făcând-o invidioasă chiar şi pe Şoşoacă cu elucubraţiile debitate. Şi se poate scrie o carte cu absurdităţile sale despre conspiraţii, oculte şi alte basme destinate indivizilor cu sinapsele retezate. Un singur citat însă din acelaşi Robu, ca să nu mai avem dubii vizavi de afinităţile sale: „Chiar şi AUR este un partid (faţă de USR – n.a.) care a crescut foarte mult. A apărut recent, după cum bine ştim. Dar are o trăire, are o viaţă internă de organizaţie. Sunt şi acolo diverse lucruri care sunt de apreciat. Trebuie să fim obiectivi”.

Acum “obiectiv” vorbind, există şi o mică diferenţă între Simion şi Robu. „Primiți-i pe toți, indiferent ce dubii aveți despre ei, ce escroci sunt, țineți-i sub monitorizare, dar primiți-i pe toți”, le-a transmis, zilele trecute, Simion liderilor AUR din teritoriu. Ei, bine, spre deosebire de AUR, Robu a primit demult astfel de personaje, care alcătuiesc acum coteria sa de campanie.

Şi încă ceva. Poate PNL crede că se poate bate cu extremismul AUR – “şoşocist”, înrolând un om din această tabără. Aşa credeau şi ultimii împăraţi ai Imperiului Roman de Apus, angajând generali barbari ca să se lupte cu barbarii. Numai că barbarii tot barbari fiind au fraternizat de multe ori, iar deznodământul îl ştie toată lume. N-o fi PNL un imperiu, dar la apus se tot “străduieşte” să ajungă, inclusiv prin înregimentarea unora ca Simion. Pardon, Robu, că-i tot încurc!

  

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

Nu știu la ce se aștepta Robu, ca occidentalii cu spirit întreprinzător (și cam cinic) și ceva capital să se oprească la Nădlac din respect pentru el, Simion și alți voievozi locali? Dacă vitrina cu șpagofagi și trădători nesătui e plină, voia Robu ca Oculta să nu cumpere? A înființat vreun coleg de-al lui Robu o mare fabrică de automotive? E vina Occidentului ocult că tot ce vine din nomenclatură și securitate preferă să preleveze haraci de la prostime în loc să pună pe picioare companii sănătoase și stat de drept? Ce soluție are Robu în cazul unui Roexit (imediat va apărea și tema asta în discursul lui)? URSS? Eurasia putinistă?
Cum poate un profesor de calculatoare, scriitor de aplicații în web să nu înțeleagă interdependențele din lumea de azi ????? Există zeci de taximetriști în Timișoara cu mai multă și mai solidă cultură geopolitică decât a lui.
Ce soluție e asta: „Jos Fritz!” ? OK, să zicem că vei câștiga iar primăria și ce vei face? O să-ți bicuiești subordonați să scrie proiecte pentru accesarea banilor de la … Ocultă, să-ți hrănească ție ego-ul senil-naționalist? Însăilarea de teme tâmpe și contradictorii în discursul lui Robu e o slabă camuflare a dorinței lui de revanșă, precum și a unor grupări de interese economice care-l folosesc ca berbec anti-USR, mai precis, ca idiot util. Problema românismului, a păstrării și transmiterii acelor lucruri ce țin de românitate, România, cultura română, poporul român etc. rămâne nu numai nerezolvată de Robu & Simion, ci agravată. Ce fac Robu, Simion, Șoșoacă e un șmen firav: se luptă cu dușmani desemnați de ei, nu cu adevăratele probleme ale României în scopul ajungerii la ciolan. Sărăcia și înapoierea le convin pentru că le aduce turma rătăcită în brațe.

Ochiul Limpede a spus: (martie 7th, 2024 at 10:07 )

Cine a formatat acest curent al extremismului?Nu partidele ,,emblematice” ale tării?Chiar și mult iubitul USR se bucura de sprijinul diasporei.Diaspora era prezentată ca fiind o Românie mai mică,un tipar al sacrificiului reușit de românii împliniți cu orientării pur occidentale.Din păcate iluzia occidentului a sacrificat două generații de români care au migrat datorită legislației precare care nu a asigurat pe cât posibil o protecție socială reală.UE marele vis al europenilor patrioți oferă migranților drepturi superioare comparativ cu cele ale,,extremiștilor „băștinasi.Corporațile funcționează tot pe principiul partizanatului ,deci nimic nou.Klaus +USR =love până la faza cu Jo Napot Kivanok.Apariția lui Fritz peste noapte si aducerea lui într-un oraș ca Timisoara (capitală cultural-europeană) nu a fost tot un experiment?Comasarea alegerilor cu formarea celui mai mare bloc politic democratic nu este tot un experiment?Nu pe baza experimentelor sociale candidații sunt propuși iar norodul alege de fiecare data răul mai mic?

Solo a spus: (martie 7th, 2024 at 10:54 )

Cat de jenant ai devenit Robule! De multe rele te- am știut capabil, ba chiar le- ai făcut, dar sa ajungi extremist, tu mare european, nu am crezut. Ce nu face rautatea din om!

Versigan Ana a spus: (martie 7th, 2024 at 10:59 )

Ăsta da tupeu:
Un „neica nimeni” să-i critice pe nemți în Banat, la Timișoara!! A avut curaj ,daca a fost de aceeași parte a baricadei cu un vechi și bătrân securist: Nicolae Robu ( care nu „înțelege” că lumea merge înainte! Chiar și securiștii de acum sunt mai tineri! 😁

Reos a spus: (martie 7th, 2024 at 12:42 )

Este totul spus și acuma rămâne speranța că Timișoara a rămas Timișoara și nu a devenit un oraș încuiat precum multe altele , liberalismul și democrația este un bun care trebuie apărat zilnic,sunt convins că și în viitor să fii Timișorean va însemna pentru mulți ceva deosebit.

Jack a spus: (martie 7th, 2024 at 14:29 )

Voi vota Aur pentru ca:
– vreau sa aud in Parlament o voce care spune raspicat: Dumnezeu si familia!
– vreau un partid care sa spuna ca feminismul a esuat si ca rolul principal al femeii e sa fie sotie si mama;
– vreau un partid care sa spuna clar ca avortul e crima;
– vreau un partid care sa spuna nu emigrantilor. Romania si Europa trebuie sa ramana albe si crestine. Experienta Europei de vest arata clar ca emigrantii nu se integreaza, vin direct din evul mediu si nu aduc nimic bun cu ei. Ba mai mult dau foc tarii gazda, asa cum o fac in Franta, Suedia sau Irlanda. Adica parazitii omoara gazda;
– vreau un partid care sa spuna raspicat ca lgbt e sminteala, boala de cap. Si locul nebunilor nu e in prim plan.
– vreau sa dau o palma vechilor partide. Psd-ului pentru ca e un partid cu hotia in adn. Pnl-ului pentru ca sunt identici cu Psd-ul asa cum o arata alianta de acum si cea mai veche dintre ele. Usr-ului pentru ca sunt niste prosti, care in loc sa faca ce stiau mai bine, adica sa strige jos hotii, au inceput sa promoveze ateismul si homosexualii

Insondabilul și abominabilul mister românesc: a spus: (martie 7th, 2024 at 15:21 )

Să-mi explice cineva cum mama dracului și Paștele mă-sii atâta românime neaoșă, cu posturi de televiziune și ziare, cu nostalgici comuniști și naționaliști dreptcredincioși, n-a fost în stare să producă publicului o singură dovadă a apartenenței lui Fritz la Ocultă! Cum de-atâția gânditorii iubitorii de țară cu mintea brici și jurnaliști de investigații abili n-au prins nici un firicel din urzeala monstruoasă numită Ocultă să ni-l arate și nouă ??? Prin dovadă nu înțeleg bârfă.
Băieți, faceți-vă și voi un Recorder Roșu, scoateți și voi o Yemilia Șerkanskaia să-l pipăie la plagiat pe Lațcău, trimiteți-l pe Simion să lucreze benevol o lună într-un orfelinat, puneți-l pe Piedone să rezolve în public problemele de matematică de la bac, pe Șoșoacă să cânte la pian Trandafir de la Moldova, închideți-l pe Cristoiu în Biblioteca Națională până găsește documente despre ocultă, activați-l pe Gușă să-și pună la lucru rețeaua de Intelligence din toată lumea … A propos, atâta intelligence șmecheră bazată pe prostie în masă ca la noi, mai rar. Nici nu s-ar putea altfel.

@Jack a spus: (martie 7th, 2024 at 15:30 )

Jack…daca nu aveai punctul 2 si 3 as fi fost de acord cu tine. Insa diferendele de opinie privitoare la 2 si 3 sunt insurmontabile asa ca nu voi vota astfel de partid niciodata. Inchei cu constatarea ca esti beat…

@Jack a spus: (martie 7th, 2024 at 15:37 )

Daca si după scandalul facut ieri de aiuristi, fata de parlamentarii PPE, îți menții susținerea lor, atunci tu ești plecat rau de acasă. Tu nu vezi ca astia vor sa ne scoată afara din UE? Dacă nu eram în U E situația era ca in R Moldova ! Nici asa, ca am avut bani de la U E, nu am fost în stare sa- i folosim și sa ne rezolvam infrastructura din transporturi ( CF, autoastrazi, aeroporturi). Probabil nu stii, dar în 2027 se termina. De ce nu emigrezi in Rusia? Acolo e locul tău.

Costel a spus: (martie 7th, 2024 at 16:48 )

@ Jack(ass), nu știu de ce ai impresia că ar interesa pe cineva ce votezi tu. Oricum, după câtă glagorie ai, nimeni nu se așteaptă la altceva.

Zoli a spus: (martie 7th, 2024 at 18:50 )

Veșnicul argument cu Rusia de fiecare dată când îndrăznește cineva să atace USR sau pe Fritz. Tocmai că fondurile se termină, iar echipa de incompetenți nu a fost în stare să implementeze toate proiectele lui Robu. La unele au renunțat, iar pe altele nu le-au finalizat și vor mânca bani din 2023-2027. Asta e o realitate pe care nu o cirești pe saitu ăsta care ține agenda USR-ului pe un ton de Antena 3. Nu mă aștept să mă creadă sau să mă aplaude cineva, dar l-am votat pe migrant în 2020, iar acum voi vota Robu pentru că e singurul care are șanse să-l măture pe Fritz & co

Pisti a spus: (martie 7th, 2024 at 22:02 )

Zolika, e treaba ta pe cine votezi, dar lasa- ma pe mine in pace și nu incerca sa ma influențezi cu baliverne. Tare cred ca ești și mincinos. Nu cred ca e vreunul din TM care l- a votat pe Fritz in 2020 și acum sa-l voteze pe paranoicul Robu.

@Zoli a spus: (martie 7th, 2024 at 23:54 )

Nu numai că nu te aplaudă nimeni că l-ai votat pe „migrant”, dar toți se-ntreabă de ce ai votat un migrant și mai ales de ce nu l-ai votat pe Robu în 2020, ca să-l vezi acum soluția salvatoare. Nu banii se termină (orașul are buget), ci mandatul. Despre tema proiectelor lui Robu, m-aștept ca într-o zi să publicați hărțile de campanie ale lui Eugeniu de Savoya din 1716, pe care să scrie mic, într-un colț „Nicholaus Robus”.
Dacă Fritz nu va mai fi votat, asta e viața, pentru el și pentru USR. Timișoara va merge mai departe prin oamenii ei care gândesc, care-i știu istoria și care o iubesc. Dar au dreptul să nu accepte o cacialma, chiar dacă vine din partea unui partid ce se pretinde liberal.

TM 01 PMT a spus: (martie 8th, 2024 at 15:16 )

Lae si camarila lui vor sa ajunga la „banul public”

Daniel a spus: (martie 9th, 2024 at 13:44 )

Robu mai da cu batul in balta dupa cum ne-a obisnuit desi in mod normal ar avea argumente solide legate de competenta lui Fritz care in imprejurari deosebite generate de pandemie s-a trezit parasutat in postul de primar al unui oras important lucru care s-a dovedit a fi o plarie prea mare pentru capabilitatile sale intelectuale si manageriale. Pe de alta parte acest individ nu a fost nici pe departe altfel nici cand a fost vorba de a reforma institutiile din subordine, nici cand a fost vorba de angajari si promovari, ca de administrarea orasului si a proiectelor nici nu mai incape discutie. Iar de reducerea cheltuielilor, eficientizarea si transparenta administratiei, promisiuni de campanie electorala, faptul ca avem cele mai mari taxe locale din tara spune totul. Si atunci daca acest personaj are rezultate mai slabe decat Robu, de ce sa mai fie votat? Nu de alta dar ne-am cam lamurit cum sta treaba de cativa ani.

1 Trackbacks pentru acest articol

George Simion şi Nicolae Robu - 📰 newsflash Says:

[…] Citeste continuarea pe debanat.ro […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Top