Politica

Marian Vasile a stabilit cine sunt unicii săi contracandidați la funcția de primar al Timișoarei. Robu și Fritz sunt chemați la discuții

Chiar dacă nici măcar nu a demarat perioada oficială de înscriere în cursa de obținere a mandatelor pe patru ani în urma alegerilor locale, candidatul independent Marian Vasile a stabilit deja cine îi vor fi contracandidați la alegerile pentru postul de primar al Timișoarei. El spune că vrea o dezbatere și are în vedere doar doi posibili adversari, Nicolae Robu și Dominic Fritz, probabil eventualele alte alternative nu sunt luate în vedere de cel care a fost o perioadă administrator public al județului Timiș.

Vasile face și o analiză sentimental-administrativă a situației în care orașul se află de două mandate, adică fix etapa în care orașul era condus de singurii adversari luați în seamă de acesta. Concluzia sa e că … nu e bine, iar politicienii sunt demagogi.

”Timișoara suferă, și-a pierdut unitatea, simbolurile, entuziasmul, conlucrarea și performanțele. Și-a pierdut spiritul… Mai periculos este că a intrat de două mandate într-un con de umbră periculos, pe un făgaș greșit, fiind depășită în anumite privințe de alte municipii din partea de vest a României.  Iar politicienii locali nu fac decât demagogie și manipulare, asociindu-se cu diverse personaje dubioase și servind altor interese decât cele pentru care au fost investiți”, trage concluzia Marian Vasile.

El spune că vrea să schimbe abordarea la nivelul capitalei regiunii, mai precis să fie aleși ”profesioniști onești și neaserviți la cârma administrațiilor publice, care să fie capabili să ofere încredere, să înțeleagă toate domeniile de activitate, să reformeze sistemul și să producă rezultatele mult așteptate”. Pentru ca poporul să știe cu cine să voteze e nevoie de dezbatere publică, spune Vasile, care nu vede decât doi contracandidați.

Îi invit pe contracandidații mei, dl. Dominic Fritz și dl. Nicolae Robu la o serie de dezbateri publice, în cadrul cărora fiecare să ne prezentăm viziunea, soluțiile pragmatice și totodată să răspundem întrebărilor.  Precampania a început, iar cetățenii merită să știe cu adevărat pe cine și ce vor vota. Propun ca aceste dezbateri să înceapă cât mai curând și îi las pe contracandidații mei să aleagă momentul, locul și moderatorii, regulile urmând să fie stabilite de comun acord. Aștept răspunsul celor doi în maxim o săptămână”, spune Vasile.

După cum se știe, pentru a doua campanie electorală consecutiv cei doi candidați cotați cu șanse la obținerea postului evită permanent o discuție de acest fel, cel puțin în doi. E greu de crezut că un independent va reuși ceea ce echipele de campanie evită cu abilitate.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

31 de minute ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

44 de minute ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

3 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

3 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

5 ore ago