Marian Vasile a stabilit cine sunt unicii săi contracandidați la funcția de primar al Timișoarei. Robu și Fritz sunt chemați la discuții

Chiar dacă nici măcar nu a demarat perioada oficială de înscriere în cursa de obținere a mandatelor pe patru ani în urma alegerilor locale, candidatul independent Marian Vasile a stabilit deja cine îi vor fi contracandidați la alegerile pentru postul de primar al Timișoarei. El spune că vrea o dezbatere și are în vedere doar doi posibili adversari, Nicolae Robu și Dominic Fritz, probabil eventualele alte alternative nu sunt luate în vedere de cel care a fost o perioadă administrator public al județului Timiș.

Vasile face și o analiză sentimental-administrativă a situației în care orașul se află de două mandate, adică fix etapa în care orașul era condus de singurii adversari luați în seamă de acesta. Concluzia sa e că … nu e bine, iar politicienii sunt demagogi.

”Timișoara suferă, și-a pierdut unitatea, simbolurile, entuziasmul, conlucrarea și performanțele. Și-a pierdut spiritul… Mai periculos este că a intrat de două mandate într-un con de umbră periculos, pe un făgaș greșit, fiind depășită în anumite privințe de alte municipii din partea de vest a României.  Iar politicienii locali nu fac decât demagogie și manipulare, asociindu-se cu diverse personaje dubioase și servind altor interese decât cele pentru care au fost investiți”, trage concluzia Marian Vasile.

El spune că vrea să schimbe abordarea la nivelul capitalei regiunii, mai precis să fie aleși ”profesioniști onești și neaserviți la cârma administrațiilor publice, care să fie capabili să ofere încredere, să înțeleagă toate domeniile de activitate, să reformeze sistemul și să producă rezultatele mult așteptate”. Pentru ca poporul să știe cu cine să voteze e nevoie de dezbatere publică, spune Vasile, care nu vede decât doi contracandidați.

Îi invit pe contracandidații mei, dl. Dominic Fritz și dl. Nicolae Robu la o serie de dezbateri publice, în cadrul cărora fiecare să ne prezentăm viziunea, soluțiile pragmatice și totodată să răspundem întrebărilor.  Precampania a început, iar cetățenii merită să știe cu adevărat pe cine și ce vor vota. Propun ca aceste dezbateri să înceapă cât mai curând și îi las pe contracandidații mei să aleagă momentul, locul și moderatorii, regulile urmând să fie stabilite de comun acord. Aștept răspunsul celor doi în maxim o săptămână”, spune Vasile.

După cum se știe, pentru a doua campanie electorală consecutiv cei doi candidați cotați cu șanse la obținerea postului evită permanent o discuție de acest fel, cel puțin în doi. E greu de crezut că un independent va reuși ceea ce echipele de campanie evită cu abilitate.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (martie 25th, 2024 at 11:41 )

Ar fi interesant de vazut o dezbatere intre cei 3 mai ales pe domenii tehnice unde vor iesi la iveala deficientele celorlati doi, impostorul si comasatul. Desigur ca cei doi vor da dovada de lasitate si nu se vor prezenta la o astfel de dezbatere pentru ca ei fiind candidati de imagine au putine abilitati practice, calitati absolut necesare unui post executiv cum este cel de primar.

spiritu sano in corpore politico insano a spus: (martie 25th, 2024 at 11:49 )

Alt spiritist (spiritul Timișoarei!) care vrea să „discute pragmatic” ! El crede că Robu sau Fritz vor face prostia să accepte invitația lui la discuție, adică la transfer de notorietate către el. Poate-l invită cineva la o ședință de spiritism și poate îi vorbește spiritul Timișoarei cerându-i să plece acasă. Cred că e conștient că tentativa de acum este un antrenament pentru următorul deceniu când va fi (poate) copt la cap pentru politică.
Probabil că discuțiile cu Daniel, comentator asiduu pe DB.ro nu-i mai ajung …

@Daniel a spus: (martie 25th, 2024 at 12:40 )

Marian Constantin Vasile – fost consilier șersonal PNL a lui Robu, ușuit de la USR și de la Plus – se bagă în seamă. Este disperat să fie șef uitând cum a plecat de la CJT după ce a bulversat instituția. Vai de capul lui!

timișorean mâhnit a spus: (martie 25th, 2024 at 12:45 )

Marian Vasile a fost membru PNL, apoi USR, PLUS de unde a plecat cu coada între picioare. Profesionist? Bună glumă! El și Robu pot face doar exerciții de auto admirație.

George a spus: (martie 25th, 2024 at 13:46 )

@ sano spiritule, nu știu de ce, dar am impresia că și Daniel comentează de undeva, de dincolo, din sectorul umbrelor, ca și Vasile ( a fost o fantomă în funcția de administrator public).Acuma, că umbrele sunt din lumea de dincolo sau din „statul paralel”, n-am de unde ști.

Daniel a spus: (martie 25th, 2024 at 15:55 )

@Daniel
Ca sa fii “usit” de undeva trebuie mai intai sa ajungi sa intri acolo ori nu a fost cazul sa fie membru. Cel mult au fost tatonari.
Cat despre bulversat institutii nu a fost cazul in nici la Judet nici la oras pentru ca noi nu suntem Oradea sau Bihor sa-l avem pe Bolojan care decimeaza numarul de bugetari. La noi, din contra s-a crescut dupa modelul colectivist european.
@ timișorean mâhnit
Bine ca nici unul care are studii in domeniu, experienta in mediul privat si in administratie nu se ridica la nivelul dirijorului de cor Fritz care inca nu si-a prezentat diploma de studii pe care a declarat ca o detine, singura experienta in privat fiind cea de babysitter.
@George
Statul paralel, oculta, FSB si Mossad, toate conspira pentru inlaturarea razboinicului luminii, soarele Timisoarei, luptatorului anti mafia Dominic Frtiz din primarie.

Dan A. a spus: (martie 25th, 2024 at 17:06 )

„Aștept răspunsul celor doi în maxim o săptămână” zice candidatul, de parca el face regulile aici. Si daca nu vine raspunsul, ce?
Am vazut un tricou pe care scria: „Daca nu vin in 5 minute, asteapta-ma mai mult timp”.
Propozitia lui Marian Vasile este arogant-securistă, asa că, măi dragă, votul meu nu-l primesti!!!

ioana a spus: (martie 25th, 2024 at 18:09 )

@Daniel Lia Lucia Epure, lasa trolatul si mergi acasa. Oamenii simpli care isi platesc taxele si lucreaza nu stau toata ziua ca obsedatii sa scrie baliverne din disperarea ca favoritii tai nu vor castiga alegerile locale.

mcv a spus: (martie 25th, 2024 at 19:05 )

mcv să NU uiți când vii la dezbaterea publică să iei și canistra de benzină….
știiii… tu deceee !?
Ai tu experiență!

Daniel a spus: (martie 25th, 2024 at 19:17 )

@Dan A.
Votul tau oricum nu il primea pentru ca tu nu votezi bazat pe principii ci cum iti dicteaza sefii tai de la USR.

George a spus: (martie 25th, 2024 at 19:42 )

@ Daniele, chiar nu pot să înțeleg ce te motivează, ținând cont de câtă carne îți bagă lumea în frigider: lipsa bunului simț, motivația financiară, nebunia, absența oricărei legături cu realitatea, drogurile, beția puterii?

Daniel a spus: (martie 25th, 2024 at 21:15 )

@Ioana
Nu stau pe banii ci pe timpul meu, pe persoana fizica. Pur si simplu m-am saturat de demagogii din clasa politica care vor sa se cupleze la buget, ei fiind persoane care nu pot sa performeze in economia reala si vor sa parvina pe alte cai, fara studii, fara experienta. Sper sa reusesc sa unii cetateni care isi doresc sa imbunateasca situatia sa voteze bazat pe principii si nu pe gargara ieftina pe care o practica candidatii habarnisti. Poate astfel nu se vor mai repeta greselile din trecut si vom avea o administratie competenta.

Daniel a spus: (martie 25th, 2024 at 21:57 )

@George
Ma motiveaza schimbarea clasei politice printr-un vot bazat pe principii iar cei care le incalca trebuie vidanjati din functia publica la proxima oportunitate.

Heil principii ! a spus: (martie 26th, 2024 at 07:34 )

@ Daniel
Ești tânăr, probabil, și prost grămadă, scuze! Oamenii votează după interese și nu toți au aceleași principii. Să-ți consideri semenii niște rahați ce trebuie „vidanjați” dovedește fie o inabilitate flagrantă de a discuta în toleranță, fie o minte bolnavă (de ce să-i vidanjezi, nu mai bine-i împuști sau îi duci într-un lagăr?). Să sperăm că-i doar teribilism. Dacă într-o funcție publică ajung unii care cred în piață și libertate, iar alții cred în stat, comunitate, intervenționism, pe care dintre aceștia îi „vidanjezi”?

George a spus: (martie 26th, 2024 at 08:38 )

@ Daniele, de ce nu candidezi? Sau candidezi, dar iti e frica sa comentezi sub numele real? Si cam cum vezi tu „schimbarea clasei politice printr-un vot bazat pe principii”? Pentru ca e o contradictie in termeni. Tu votezi pe baza de principii, dar cum schimbi clasa politica?

Daniel a spus: (martie 26th, 2024 at 15:17 )

@Heil principii !
Doar câțiva votează ținând cont de interese mici și meschine. Majoritatea vor o administrație locală eficientă, oameni politici integri și bine pregătiți dar din păcate nu se informează și ajung să voteze pe criterii subiective, nu degeaba are Piedone 44% în sondaje. Dacă ajunge ăsta primar, să nu-l vidanjezi? Mă refeream la vidanjare la modul figurat, adică democratic, prin vot bazat pe criterii de merit.
Evident că în funcții publice îi voi vota pe cei care cred în libertate și liberalismul clasic când vine vorba de economie. Statul, intervenționismul și comunitatea pur și simplul nu funcționează după cum nu au funcționat nici CAP-urile pe vremea comunismului. Dar tu nu ai cunoștințe de așa ceva în schimb te pricepi să categorisești pe alții având un limbaj tipic USR/AUR și devine din ce în ce mai greu să vă deosebesc care de unde e deși am o bănuială din moment ce îți aperi șeful habarnist și incompetent căruia ar trebui să-i spună cineva în față o frază celebră “It’s the economy, stupid”
@George
Se poate verifica ce parcurs au avut candidații și se pot căuta articole din presă, declarații și alte expuneri media. Apoi se poate observa dacă respectivii au realizări la activ înainte de a face pasul spre politica, dacă au avut experiență în mediul privat sau doar la stat. La cei care sunt în funcție este și mai simplu pentru că activitatea lor este publică iar presa a relatat dacă au respectat anumite principii cu sfințenie sau doar când le-a convenit. Dacă sunt votați oameni integri și competenți se schimbă și clasa politică. Dacă însă votăm ca în 20 Mai 1990, să nu ne mirăm de rezultate.

@D a spus: (martie 27th, 2024 at 08:44 )

Merge datoria, merge economia!
Liberalismul clasic e fumat demult, puiule!
Dacă crezi că nu funcționează comunitatea, du-te-n pădure!
Dacă nu deosebești USR de AUR, e cam grav.
Mai erau unii foarte liberali, foarte anti-stat, care credeau în eficiență și care i-au vidanjat pe evrei. Aproape metaforic.
Ești de nivel slab – se vede după cum scrii că nu ai exercițiu, iar demonstrațiile tale sunt OK dacă le pui cârje.
Dacă îi faci galerie lui Oligomarian Vasilefren, fă-o mai abil, nu centra și-apoi să fugi repede să dai cu capul după colț.

Daniel a spus: (martie 27th, 2024 at 10:58 )

@D
Tu ai deficiențe grave de tot când vine vorba de istorie si economie, lucru tipic unui neo-marxist, care practic este un comunist reșapat, Liberalismul clasic este singurul mod in care economia chiar funcționează pe principii de meritocrație. Evident că indivizi ca tine care într-un astfel de sistem s-ar afla la coadă, au inventat tot felul de mașinații prin care să parvină pe baza unor reguli care să îi favorizeze și să trăiască pe spinarea altora în lux. Cel mai bun exemplu aici ar fi instituțiile europene care introduc permanent restricții pentru a-și justifica existența și astfel socialiștii de caviar să fie cuplați la resursa bugetară. Astfel funcționează comunitatea în care unii trăiesc pe banii luați cu japca de la alții, lucru pe care colectiviștii USR-iști îl susțin.
E greu de deosebit un USR-ist low IQ față de un AUR-ist pentru că limbajul plin de invective și atacuri la persoană este specific ambelor tabere.
Național socialiștii numai liberali nu erau, ci erau colectiviști ca voi. Socialiști fiind, se băgau în viața personală a oamenilor și le impuneau cum să trăiască și ce să creadă exact cum faceți voi prin liderul local al cultului vostru, Sfântul Dominic. Nu trebuie să mă mut în pădure că vă aduce incompetentul de la primărie pădurea în oraș, bineînțeles după ce va plăti generos firme de consultanță prietene.
Bine că ești tu mare scriitor și te aștepți la premiul Nobel în curând, eventual și pentru economie pe principiile neo-marxismului.
Care e problema ta dacă eu cred că în momentul de față un candidat este mult peste ceilalți doi? Dacă tu nu ești de acord cu asta ar fi de așteptat să îți convingi șeful, soarele Timișoarei, Dominic Fritz să arate prima dată ceva curaj și să vină la dezbatere. Oricum nu îmi fac iluzii că se va întâmpla acest lucru pentru că deși Fritz este un laș și un habarnist, este totuși șmecher și nu va risca să se afle că împăratul este gol de către o bună parte a electoratului.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top