Politica

PNL Timiş pe un butoi de pulbere. Între revoltă şi resemnare

Primarii PNL din Timiş sunt revoltaţi vizavi de posibilitatea ca preşedinţia Consiliului Judeţean să fie cedată PSD-ului. Ei s-au întâlnit astăzi pentru a discuta unele acţiuni vizavi de „mutarea” care se negociază la Bucureşti, dar nu s-a ajuns la vreo soluţie fermă. Dincolo de revoltă, unii primari s-au arătat resemnaţi la gândul cedării Consiliului Judeţean.

La întâlnirea la care preşedintele filialei, Alin Nica, nu a participat, au venit 26 de primari, un număr relativ mare având în vedere că a fost convocată din scurt. Subiectul arzător al discuţiilor a fost cel privind ştirea că PSD şi PNL vor avea un candidat comun la preşedinţia Consiliului Judeţean, acesta fiind însă din partea social-democraţilor. Şi asta în condiţiile în care PNL deţine această funcţie chiar prin preşedintele filialei, Alin Nica.

Mai multe voci din sală au afirmat că Timişul a fost dintotdeauna un judeţ de dreapta, astfel că nu poate fi predat la cheie şi fără pic de luptă PSD-ului. Au fost voci care au cerut ca, în cazul în care va fi cedată preşedinţia Consiliului Judeţean, să se plece în bloc către Alianţa Dreapta Unită.

„Noi aici totdeauna ne-am bătut cu PSD-ul. PSD este principalul nostru adversar dintotdeauna. Nu putem acum să mergem la oameni ca să le spunem să voteze PSD”, a spus unul dintre primari, în aprobările celorlalţi.

Problema nici măcar nu e persoana Alin Nica, e vorba de un principiu, a spus un alt primar.

Printre acţiunile pe care primarii vor să le facă în zilele următoare se numără o confrinţă de presă, în care să apară cu toţii în semn de protest, dar încă nu s-a luat o decizie în acest sens. S-a mai propus ca toţi primarii să plece la Bucureşti la şedinţa Biroului Permanent Naţional, dar nici aici nu s-a luat o decizie.

Ce urmează

În altă ordine de idei, Nica va participa mâine după-amiază la o şedinţă informală a conducerii naţionale a PNL, la Vila Lac, pentru ca joi să fie o şedinţă a Biroului Permanent Naţional (BPN). În această şedinţă vor fi validaţi mai mulţi candidaţi la primării reşedinţe de judeţ şi preşedinţii de consilii judeţene, dar nu şi la şefia CJ Timiş. De menţionat că, pe 1 martie, Alin Nica a fost desemnat oficial candidatul PNL la preşedinţia CJ Timiş, de către Comitetul Director Județean. Potrivit statutului PNL, candidatura sa trebuie să fie însă validată de BPN, proces care se amână.

Trecând la surse din PSD, social-democraţii aşteaptă ca vineri să fie anunţat oficial că în Timiş vor fi candidaţi comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara, prima poziţie fiind a PSD.

Foto arhiva

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

3 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

4 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

6 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

7 ore ago