PNL Timiş pe un butoi de pulbere. Între revoltă şi resemnare

Primarii PNL din Timiş sunt revoltaţi vizavi de posibilitatea ca preşedinţia Consiliului Judeţean să fie cedată PSD-ului. Ei s-au întâlnit astăzi pentru a discuta unele acţiuni vizavi de „mutarea” care se negociază la Bucureşti, dar nu s-a ajuns la vreo soluţie fermă. Dincolo de revoltă, unii primari s-au arătat resemnaţi la gândul cedării Consiliului Judeţean.

La întâlnirea la care preşedintele filialei, Alin Nica, nu a participat, au venit 26 de primari, un număr relativ mare având în vedere că a fost convocată din scurt. Subiectul arzător al discuţiilor a fost cel privind ştirea că PSD şi PNL vor avea un candidat comun la preşedinţia Consiliului Judeţean, acesta fiind însă din partea social-democraţilor. Şi asta în condiţiile în care PNL deţine această funcţie chiar prin preşedintele filialei, Alin Nica.

Mai multe voci din sală au afirmat că Timişul a fost dintotdeauna un judeţ de dreapta, astfel că nu poate fi predat la cheie şi fără pic de luptă PSD-ului. Au fost voci care au cerut ca, în cazul în care va fi cedată preşedinţia Consiliului Judeţean, să se plece în bloc către Alianţa Dreapta Unită.

„Noi aici totdeauna ne-am bătut cu PSD-ul. PSD este principalul nostru adversar dintotdeauna. Nu putem acum să mergem la oameni ca să le spunem să voteze PSD”, a spus unul dintre primari, în aprobările celorlalţi.

Problema nici măcar nu e persoana Alin Nica, e vorba de un principiu, a spus un alt primar.

Printre acţiunile pe care primarii vor să le facă în zilele următoare se numără o confrinţă de presă, în care să apară cu toţii în semn de protest, dar încă nu s-a luat o decizie în acest sens. S-a mai propus ca toţi primarii să plece la Bucureşti la şedinţa Biroului Permanent Naţional, dar nici aici nu s-a luat o decizie.

Ce urmează

În altă ordine de idei, Nica va participa mâine după-amiază la o şedinţă informală a conducerii naţionale a PNL, la Vila Lac, pentru ca joi să fie o şedinţă a Biroului Permanent Naţional (BPN). În această şedinţă vor fi validaţi mai mulţi candidaţi la primării reşedinţe de judeţ şi preşedinţii de consilii judeţene, dar nu şi la şefia CJ Timiş. De menţionat că, pe 1 martie, Alin Nica a fost desemnat oficial candidatul PNL la preşedinţia CJ Timiş, de către Comitetul Director Județean. Potrivit statutului PNL, candidatura sa trebuie să fie însă validată de BPN, proces care se amână.

Trecând la surse din PSD, social-democraţii aşteaptă ca vineri să fie anunţat oficial că în Timiş vor fi candidaţi comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara, prima poziţie fiind a PSD.

Foto arhiva

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

19 comentarii pentru acest articol

RASPUTIN a spus: (martie 19th, 2024 at 17:04 )

== PRAFUL SA SE ALEAGA DE PNL TIMIS == AU VANDUT BANATUL PE NIMIC LA FANARIHOTZI SCARBA MI E ==SA PLATEASCA PT CA AU PUPAT IN PIATZA UNIRII 8 ANI PE VINITURA DE GORGHIU CARE NU DADEA DOI BANI PE TIMIS SI PE BANATZENI ..PRAFUL SA SE ALEAGA DE VOI . RAUS DIN TIMIS .

Radu Valentin a spus: (martie 19th, 2024 at 17:18 )

Foarte bine fiți cu ochi pe ei în continuare !
Succes

Daniel a spus: (martie 19th, 2024 at 17:32 )

Se pare ca monentan nu este inca o masa critica pentru o revolta iar dupa alegerile comasate va fi prea tarziu. Oricum dezastrul pastorit de primul turist al tarii si generalul acuzat de plagiat se va reflecta in rezultatul alegerilor.

prea slabi pentru revoltă, prea orgolioși pentru resemnare a spus: (martie 19th, 2024 at 18:43 )

Minte de îngheață apele: ei nu s-au bătut niciodată serios cu PSD-ul. El (Nica) a crezut și poate mai crede sincer că s-a bătut cu PSD-ul, dar realitatea PNL Timiș și PNL Timișoara a fost și este alta! În dimineața de după alegerile locale din 2020, cei mai mulți liberali îl înjurau cu foc pe Fritz și mai toți spuneau așa: Mai bine cu PSD decât cu ăștia! (adică cu Fritz și USR). Și mai sunt și faptele: PNL Timiș nu s-a opus cu nimic alianței cu PSD-ul dictată de la București. PNL, în structura actuală, nu se va bate niciodată cu PSD pentru simplul motiv că mulți liberali de frunte și de pluton se trag din părinți și bunici ștabi comuniști, milițieni, securiști, aprozariști șmecheri etc.
Acum atmosfera e neagră în PNL Timiș, însă Nica, dac-ar gândi, ar aștepta dezastrul PNL-ului de la proximele alegeri și atunci și-ar re-evalua acțiunile. Sau se mulțumește cu un loc riscant pe lista pentru europarlament și iese din jocul politic local cel puțin pentru o vreme.
Din toată această telenovelă de mâna a șaptea, lipsește totuși cineva – cetățeanul, omul de rând. Orașul (ca loc cu patrimoniu arhitectural, cultural, etc. și ca loc central al vieților noastre) este amintit episodic, ca loc de unde se extrag dovezi pentru a lovi în adversari (Fritz n-a făcut, Fritz a stricat, Fritz a dărâmat etc.) sau ca entitate spațială utopică unde promisiunile politicienilor se împlinesc.
Să meargă Robu (dar și Nica sau Fritz ori Lațcău sau Simonis) într-un supermarket și să observe ce și cât cumpără congeneraționalii lui pensionari! Să se uite în coșurile lor și să-i întrebe cât de bine le este! (după spusele lui, e adesea confundat cu Messia pe stradă!) Să vadă că au câteva legume, slănină sau ciolan + pufuleți. Să meargă la Spitalul Județean sau la alte spitale și să se întrebe dacă ar vrea să doarmă o noapte acolo. Să intre în școlile orașului și să vadă dacă în laboratorul de fizică sunt aparatele pentru orele de fizică sau dacă microscoapele sunt câte trebuie și funcționale în laboratorul de biologie! Plecarea unor primari „liberali” din rural, majoritatea nici măcar născuți în localitățile respective, unii deja cu experiență traseistică, este un fâs. Este profund jignitor ca partidul oamenilor liberi să-și spele în public izmenele foarte încărcate, în speranța atragerii de compasiune și voturi sau pentru a stârni revoltă ieftină și a atrage voturi! Nu toți timișorenii vor să simtă miros de PNL.

dan a spus: (martie 19th, 2024 at 19:39 )

Liberalii vad si ei ca alin nica nimica nu e in stare de mare lucru pt judet. Pt mine ca locuitor al acestui judet cu potential extarordinar e un dezastru ca alin nica a fost 4 ani presedinte deoarece astanu a fost in stare sa lucreze deloc cu frits si simonis pt dezvoltarea marilor proiecte ale locului. Omul e un zero barat, fara pic de trecere la bucuresti, care nu are nimic de oferit in comparatie cu simonis. Ba mai grav, vrea s ail reactiveze pe robu, o carte pierzatoare pt tiisoara din nou. Iar extrapoland discutia la nivel de onl, partidul asta a fost negativ pt tinmis dupa revolutie. Doar cateva exemple as ala o prima trecere in revista:
– Viorel coifan face un PTF la cenad pt trafic mic in loc de trafic mare, ratand sansa dezvoltarii mult mai mari a zonei sannicolau.
– liberalul cristian care in parlament a sabotat proiectul unui spital regional in timis,
– prefectul liberal draganescu care a ratat sansa investitiei mercedes.
– alin nimica ce investeste in sensurile giratorii liliput de la giroc si in un drum de 2 km cu carasaul. Asa intelege el sa dezvolte potentialul acestui judet, Pai cu baloane din astea mai aline trebuie s apleci, scuza-ma. Simonis se zbate si trage cat poate pt timis, neinteresandu-l oamenii cu care colaboreaza. Dar tu aline, esti slab, fara trecere la bucuresti, parasit de parlamentarii cu care ai mers in 2020 (uite-te la afisul de campanie din 2020, cati din aia mai sunt langa tine sa sustina proiectele timisuui) si pus doar pe sabotaj.
Afara cu nimica, all in pe simonis. Timisul are sansa unei dezvoltari mult mai bune cu simonis..

@Daniel a spus: (martie 19th, 2024 at 19:42 )

ai uitat să adaugi ce bine-i la Oradea sau Cluj ! :))))))))))))))))))))))))))) Nu primești desert la cină, la popotă!

oana a spus: (martie 19th, 2024 at 20:06 )

Aha. Dragut, foarte dragut.

Unde sunt trolii de partid a lui Lia Epure, si restul ziarelor cumparate de partid? Evident ca le e frica la Nica si Robu. Pentru ca vor disparea mai urat ca taranistii si vor deveni inghititi de Simonis si PSD.

Pa si pusi. Sa va fie tarana usoara. Asta merita, cea mai slaba organizatie liberala din Romania. Sa se uite la Bihor sau Alba sau Cluj si sa invete, in loc sa arunce propaganda in toate directiile la cat de disperati sunt.

Bula a spus: (martie 19th, 2024 at 20:31 )

PNL pe cale de dispariție

Alexandru a spus: (martie 19th, 2024 at 20:36 )

Dacă PNL nu o să aibă candidat propriu la președinția Consiliului Județean, înseamnă că a ajuns un partid mic în Timiș.

timișorean a spus: (martie 19th, 2024 at 22:53 )

@Dan
Dacă tăceai, filozof rămâneai!
1.Viorel Coifan a deschis PTF Cenad pt. trafic mic deoarece partea maghiară nu a fost de acord cu traversarea traficului greu prin comuna Kiszombor. Și s-a bătut cu ministrul Traian Băsescu ca acest punct să se deschidă.
2. Ovidiu Drăgănescu nu a ratat șansa investiției Mercedes în Timișoara. Cei de la Mercedes au dorit ca investiția să fie într-o țară membră UE și NATO. Așa a fost aleasă Ungaria!
Dacă nu cunoști, te informezi. Când arunci cu piatra, vezi să nu se transforme în bumerang. Dar despre Dobra nimic? Așa, ca să mimezi că ești obiectiv.

Daniel a spus: (martie 19th, 2024 at 23:10 )

@@Daniel
Si nu e mai bine la Cluj si la Oradea? Ai vazut ce infrastructura are Oradea prin zona centrala? Nu-i in stare Fritz sa faca asa ceva in 3 mandate cat a facut Bolojan in unul. Una e cand tai posturi si sinecuri din administratie si alta e cand angajezi in plus tot felul de sinecuristi. Ramai cu alti bani pentru investitii.,

@Dan a spus: (martie 19th, 2024 at 23:14 )

@Dan: Intentia lui Coifan si implicit a Romaniei era realizarea unui PTF de trafic greu, dar s-au opus maghiarii din motive ce nu mai merita discutate acum, dupa 25 ani. Sanatate.

Nemo a spus: (martie 19th, 2024 at 23:41 )

Totul era previzibil din momentul in care PNL s-a aliat cu fostul PDL. Încă de acum 8 ani mai mulți politicieni PNL au fost îndepărtați din partid ca să le facă loc fruntașilor PDL, intrați pe ușa din dos in partid după ce s-au umplut de kk alături de „el marinerro”. Au jefuit tot ce se putea și au apărut în chiloți albi in PNL și nu oricum, europarlamentari precum Blaga, Hava, Falcă, Rareșica, miniștri de genul Țurcan, Perdoiu, Bode , numai câțiva, unul și unul, care au pus umărul cu nădejde la dărâmarea PDL.
Odată ajunși la PNL, ce puteau să facă în plus față de ce știau mai bine, adică să demoleze PNL.
PNTCD s-a aliat cu Băsescu și s-a dus pe … copcă, PNL a fuzionat cu fostul partid și drept urmare se duce pe…copcă!

ion a spus: (martie 20th, 2024 at 07:07 )

Fals! In ultimii 4 ani in Timis PNL a luptat impotriva USR nu impotriva PSD! Din primul moment dupa alegeri toate tunurile au fost indreptate inspre administratia Fritz, care cica era partenerul de administratie din CJT si CLT. Ca de aceea are PNL viceprimar, iar USR vicepresedinte la CJT. Dar decat asa partener mai bine un dusman. Pana si Tabara s-a prins ca munca lui era sabotata de propriul partid.

O ipoteza a spus: (martie 20th, 2024 at 07:55 )

Ar fi o chestie sa ramana Ni(mi)ca candidat comun la CJ,
iar la primaria TM un candidat comun ( altul in afara de Lae ).
Ar fi ultima 🙂 )))))
Nu zic niciodata, niciodata.

Andreia cu Dichis a spus: (martie 20th, 2024 at 09:40 )

In afara de Tabara, eu nu stiu nici un pnl-ist cu tiglele pe casa!
Majoritatea sunt banditi. Le vine manusa comasarea 🙂

Ovi a spus: (martie 20th, 2024 at 15:00 )

Draga Alin Nica, roaga-te de Ciuca si Ciolacu sa te lase sa candidezi, macar la Dudestii noi!

@@@Daniel a spus: (martie 20th, 2024 at 21:24 )

Cunosc întrucâtva și Clujul și Oradea, însă inima mea tresare când trenul intră în Ronaț, atunci când mă întorc din aceste prea-lăudate urbe. Un oraș e făcut din mai multe decât zona centrală și fiecare oraș are parfumul lui. Dac-ar fi să mă iau după infrastructură, ar trebui să mă culc negru de supărare că nu trăiesc în Viena sau Munchen. Nu-i invidiez deloc pe orădeni pentru Bolojan, veșnicul fecior al PNL-ului, nici pe Clujeni pentru că au ales kur-papier-ul lui Băsescu pe post de primar (liberal, pe deasupra!). N-o fi Fritz vreun fragment de soare, dar încarnează un pic din spiritul de revoltă și drag de libertate al Timișoarei, cu care acest oraș l-a învestit în 2020. Că mulți dintre timișorenii capabili nu s-au mișcat din comoditatea lor intelectuală și-au preferat s-o frece la modul liberal (ce cuvânt frumos, pe Bega găunos!), în loc să intre în valul schimbărilor, că USR-ul național a dat niște gherle de strategie și comunicare monumentale, e altceva. Sunt cam bătrân ca să mă mai cuprindă ciuda de iarba mai verde din Cluj și Oradea și, ca rezultat, furia pe Fritz, iar ca rezultat căutarea febrilă de motive să-l atac pe Fritz și USR-ul, apoi luarea în brațe cu patos a orice este anti-Fritz și anti-USR etc. etc. etc., în spirală. Ăsta e orașul nostru, suntem legați de el mai mult decât de umorile unor guri mari și efemere, așa cum suntem legați de oamenii lui, așa cum sunt ei. Dacă ești din Timișoara și pronunți „Timișoara” la fel cum pronunți „Drubeta” sau „Oraghe” ori „Cluuj”, atunci nu prea ești din Timișoara.

Gabriel a spus: (martie 21st, 2024 at 13:01 )

Trebuie să plece la Dreapta unită !
Imediat

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș, în cadrul unui eveniment în care i-au fost alături șeful de partid, Ludovic Orban, dar și aliatul său local, Dominic Fritz. Au fost vorbe grele la adresa principalului adversar politic, PSD,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de Cultură Timișoara a pregătit un concert pentru iubitorii tuturor genurilor muzicale, vedeta serii fiind cuoscuta DJ Sonique. de asemenea, are loc și un cros. Joi, 9 mai, în Piața Victoriei din Timișoara, cu începere de la ora 18:00, va avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei
Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate, nu a fost să fie organizat chiar la conacul unde lucrările de reabilitare sunt în partea lor finală, dar problemele descoperite au făcut necesare lucrări suplimentare. Totuși, evenimentul vine să încununeze 10 luni de muncă susținută și colaborări de excepție....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes
Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Top