Politica

Primarii PNL din Timiş iau cu asalt Capitala: „Nu putem pune pe tavă judeţul la PSD”

Peste 30 de primari, viceprimari, lideri de organizaţii locale şi consilieri judeţeni se deplasează, la această oră, spre Bucureşti pentru a protesta vizavi de vehiculata cedare la PSD a preşedinţiei Consiliului Judeţean. Ei solicită ca PNL să candideze pe liste separate de PSD la preşedinţia CJ Timiş şi Primăria Timişoara. Liberalii timişeni vor merge la şedinţa informală a conducerii centrale a PNL care se desfăşoară, de la ora 15.00, la Vila Lac din Capitală

Între 30 şi 40 de primari, viceprimari, lideri de organizaţii locale şi consilieri judeţeni au urcat în maşini, în această dimineaţă, şi se deplasează spre Bucureşti. Numărul nu este cunoscut exact, fiindcă unii au prins bilete de avion, iar alţii s-au înghesuit în maşini. „Marşul” spre Bucureşti a fost decis din scurt aseară, la şedinţa pe care primarii PNL au avut-o ieri după-amiază nefiind luată nicio decizie privind modul în care se va protesta vizavi de posibila cedare la PSD a candidaturii la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş. Amintim că, luni seara, potrivit mai multor surse, echipele de negociere la nivel naţional ale PSD şi PNL ar fi decis ca la Timiş cele două partide să aibă candidaţi comuni, social-democraţii la preşedinţia CJ Timiş, iar liberalii la Primăria Timişoara.

De menţionat că, în timpul acestor frământări, Alin Nica, preşedintele PNL Timiş şi al CJ Timiş, era plecat la Bruxelles. El revine însă în ţară şi se va alătura delegaţiei timişene, care în acest moment este condusă de primarul oraşului Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, secretar general al PNL Timiş.

„Evident că vrem să candidăm  separat. Este halucinant ce se întâmplă, protestăm ca să avem voie să candidăm la Consiliul Judeţean. Nu putem punem pe tavă judeţul la PSD. Şi nu e vorba de oameni, de Alin  Nica, e o chestiune de principiu. Mai ales că avem toate şansele să câştigăm preşedinţia Consiliului Judeţean. Mai mult, putem lua şi Primăria Timişoara, astfel că pentru prima dată în istorie PNL să deţină ambele poziţii. Şi mai este o problemă gravă. Dacă cedăm acum, compromitem pe temen lung PNL în Timiş”, a declarat Dănuţ Groza pentru deBanat.

Un lucru care îi frământă pe liberalii din Timiş este şi ce ar fi primit PNL în contrapondere la cedarea preşedinţiei Consiliului Judeţean. Este exclus, de exenplu, ca Alin Nica să fi primit un loc pe lista de europarlamentare, cum s-a mai vehiculat. De asemenea, mulţi se întreabă ce se va întâmpla cu Nica, în cazul în care se va constitui alianţa la nivel local.

Paşii următori

Şedinţa informală a PNL de astăzi va fi urnată, mâine, de o şedinţă a Biroului Permanent Naţional (BPN), unde va fi luată o decizie privind candidaturiler la Timiş. Interesant este faptul că o decizie privind o alianţă la nivel judeţean trebuie votată şi în Biroul Permanent Judeţean al PNL Timiş, acolo unde Alin Nica are o mare susţinere. Dar şi aici există o rezolvare tipic “liberal”: dacă nu va fi de acord cu ce se dictează la Bucureşti, BPJ va fi dizolvat, iar Alin Nica demis din funcţie

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

34 de minute ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

57 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

17 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

17 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

18 ore ago