Politica

Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari

Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL Timiş, la care vor participa preşedintele Nicolae Ciucă şi secretarul general Lucian Bode.  

E greu să revină concordia în filiala PNL Timiş, după îndepărtarea lui Alin Nica şi aducerea în fruntea organizaţiei a lui Vasile Blaga, la pachet cu a lui Cristian Buşoi la preşedinţia PNL Timişoara.

„Ce faceţi aici, mă înregistraţi?”,

Tensiunile s-au văzut şi miercuri seara la o şedinţă a organizaţiei de tineret (TNL)a PNL Timiş, la care a participat şi candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu. Trebuie spus aici că Robu s-a lăudat tot timpul de relaţiile sale extraordinare pe care le-ar avea cu tinerii liberali în special şi cu tinerii în general. Liderii TNL i-au reproşat din start că Robu a dat „like”-uri la mai multe postări ale Tineretului Social Democrat (TSD), ori la acest nivel există o veche adversitate între organizaţii.

Robu şi-a motivat gestul prin faptul are nevoie de voturile tinerilor PSD-iştri, la fel ca de cele ale omologilor lor liberali. El a tensionat mai mult atmosfera când a spus că cele două organizaţii de tineret ar trebui să colaboreze şi să facă acţiuni comune, fiind întâmpinat cu multe proteste. La un moment dat din sală a fost întrebat cu cine ar trebui să voteze tinerii liberali la preşedinţia Consiliului Judeţean, cu PSD-istul Alfred Simons sau cu Alin Nica. „Ce faceţi aici, mă înregistraţi?”, a replicat nervos Robu. Tensiunile au rămas pănă la final, Robu afirmând la un moment dat că s-ar putea să candideze independent. Cert este că, cel puţin pentru moment, candidatul PSD la Primria Timişoar a rămas fără sprijinul tinerilor liberali.

Blaga boicotat de primari

Joi seara a fost prima şedinţă pe care preşedintele interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga, a avut-o cu Biroul Permanent Judeţean (BPJ), şi acesta fiind nou constituit, după ce vechiul birou a fost dizolvat. Aşa cum deBanat anunţa de ieri, primarii PNL au boicotat prima şedinţă, din 42 de participând doar 17 primari şi doi viceprimari cu atribuţii de primar. De menţionat că la prezidiu s-au aflat, în afara lui Blaga, Cristian Buşoi, Nicolae Robu şi deputatul Marilen Pirtea. Discuţiile au vizat în principal modul în care se va candida la primării şi în special dacă PSD va avea contracandidaţi la primarii PNL. De asemenea, s-a cerut din sală ca pe listele la Consiliu Judeţean să existe o paritate de doi la unul în favoarea PNL. Blaga a afirmat că dacă Alfred Simonis va câştiga preşedinţia CJ Timiş, PNL va avea doi vicepreşedinţi, iar dacă Robu va revenii la primărie, va fi un viceprimar PSD.

Astăzi de la ora 12.00 va fi o nouă şedinţă la PNL Timiş la care vor participa preşedintele Nicolae Ciucă şi secretarul general Lucian Bode, ultimul fiind considerat artizanul cedării Consilului Judeţean la PSD

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

4 minute ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

54 de minute ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

O oră ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

3 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

3 ore ago