Politica

Dominic Fritz: “Nu am închis ochii când ne-au furat terenurile și cu siguranță nu am dat 10 goluri în timp ce orașul a rămas fără stadion”

Primarul Dominic Fritz le dă oarecare dreptate celor care îl acuză că nu a făcut nimic în acest mandat. El a afirmat n-a făcut nimic ilegal şi imoral, nu a trucat concursurile de angajare în Primăria Timișoara şi nici…  nu a dat 10 goluri “în timp ce orașul a rămas fără stadion”.

În discursul susţinut cu ocazia lansării candidaturii pentru un nou mandat de primar, Dominic Fritz s-a referit şi la sloganul cu care advrsarii săi politici a împânzit tot oraşul.

 “Și vedem acele banere care s-au pus în tot orașul și mai nou și fluturași “Dominic n-a făcut nimic”. E un sâmbure de adevăr acolo. Dominic n-a făcut nimic. Într-adevăr, n-am făcut nimic ilegal, n-am făcut nimic imoral, nu am trucat concursurile de angajare în Primăria Timișoara, nu am închis ochii când ne-au furat terenurile și cu siguranță nu am dat 10 goluri în timp ce orașul a rămas fără stadion”, a afirmat Fritz.

El a trecut în revistă câteva dintre “nimicurile” din ultimii trei ani şi jumătate.

“Dominic n-a făcut nimic. În primul rând e puțin ciudat să zici aşa ceva în momentul în care anul trecut am avut investiții record de 635 de milioane de lei. Am investit într-un singur an, cât domnul Robu a investit în șase! Ce am făcut, de fapt? În primul rând, am construit o echipă. Ca primar, dacă n-ai echipă și, într-adevăr au fost lupte dure în Primăria Timișoara, într-adevăr atunci când de ani de zile funcționează un sistem de trucare a concursurilor, dacă de ani de zile tu aduci în administrație publică oameni care n-au ce căuta acolo, atunci da, este dificil să construiești echipe și să performezi. Dar am reușit să construim această echipă împreună cu  viceprimarul Ruben Lațcău, împreună cu mulți, mulți oameni care au făcut pasul spre administrație sau oameni care au fost în interiorul administrației și care au fost marginalizați în administrația Robului (…)  Ce am făcut? În primul rând am investit în viitorul Timișoarei. Când am venit în Primăria Timișoara, pentru 10 lei care s-au cheltuit din taxele și impozitele voastre, 9 lei s-au cheltuit pentru funcționare, adică pentru cheltuielile curente, 1 leu pentru investiții. Acest raport, anul acesta, a fost de 2 lei versus 1. Pentru fiecare 2 lei pe care îi cheltuim pentru funcționarea orașului, 1 lei investim în viitorul copilor noștri. Și 20% din aceste investiții în bugetul de anul acesta merg spre educație. Construim 84 de săli de clasă noi, un liceu, Waldorf, care a crescut în doar un an şi jumătate de la zero. Construim grădinițe, prima creșă pe Bogdăneșilor, o vom deschide în curând. Și vom continua să investim în educație, avem o serie de proiecte unde deja avem finanțarea asigurată pe PNRR, reabilitarea unor licee care n-au mai văzut absolut nimic și nu doar licee de elită,ci mai ales liceele care sunt în cartiere. De aceea am atras 17 milioane de euro banii europeni și vom dota fiecare școală în Timișoara cu mobilier nou, cu laboratoare, astfel încât copiii să meargă acolo și să se simtă respectați. Tot din banii europeni, împreună cu universitățile, facem un campus de învățământ dual, unul dintre doar șase campusuri din toată România. În domeniul de mobilitate am reabilitat trei bulevarde de la zero, Cetății, Bogdăneștilor și Stan Vidrigin. Am atras acum la începutul acestui an pentru că pe cetății și…Stan Vidrigin (…) Am asigurat finanțare și am început să cumpărăm autobuze, firobuze, tramvaie, astfel încât toată flota de transport în comun să fie înlocuită și să fie electric”, a spus Fritz.

El a vorbit şi despre domeniul patrimoniului, despre terenurile şi clădirile redobândite de municipalitate, atacând şi haosul din trecut din acest sector.

“Pentru că da, să nu aveți niciun dubiu, faptul că a domnit haosul în gestionarea terenurilor, clădirilor Primăriei Timișoara, faptul că s-au furat vile întregi, faptul că la Ştrandul Termal din 2014 nu s-a plătit niciun singur leu de chirie, au făcut milioane şi milioane de euro. Faptul că s-au întâmplat aceste lucruri nu a fost o întâmplare. Mi-a spus un funcționar că atunci când a început mai demult în Primăria Timișoara, fostul secretar general i-a spus lui că dacă n-ar fi haos în această primărie, cine ar mai avea puterea? Au vrut să aibă puterea prin haosul, prin intransparența care a domnit în Primăria Timișoara și noi am curățat acest haos, am făcut din intransparență transparență și am dat puterea înapoi timișorenilor. Și adevărul este că nu a fost întotdeauna un proces ușor”, a mai spus Fritz

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

42 de minute ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

15 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

16 ore ago