Social

Doi poliţişti de frontieră, înjunghiaţi de traficanţii de migranţi. S-au tras 13 focuri de armă pentru prinderea infractorilor

Chiar în noaptea de 1 mai, în jurul orei 03.40, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au executat o acțiune de supraveghere și prindere în flagrant a unor călăuze și a unui grup de migranți, în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara – Arad, pe direcția Km 501.

​În timp ce migranții urmau să fie îmbarcați într-un aufomarfar care staționa în parcare, una dintre cele trei persoane suspecte de călăuzire a scos un cuţit cu care a rănit doi dintre polițiștii de frontieră care participau la acțiune.

Imediat a fost apelat numărul unic de urgență 112 și s-a solicitat un echipaj medical care i-a transportat pe cei doi polițiști de frontieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu”, din Timișoara, pentru a le fi acordate îngrijiri medicale de specialitate.

În prezent starea lor este stabilă, fiind în afara oricărui pericol. Persoane implicate în activitatea de migrație ilegală au încercat să fugă, însă polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora.

Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase 13 focuri de armă. Opt migranți și o călăuză au fost retinuți, iar în prezent se continuă căutarea celorlalte două persoane suspecte de călăuzire.

Pentru depistarea acestora, s-a organizat un dispozitiv de căutare, folosindu-se în acest sens inclusiv echipamente de tip dronă și o autospecială cu termoviziune. Totodată, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș.

UPDATE

„În urma activităților desfășurate în sistem integrat, au mai fost descoperiți doi cetățeni străini implicați în activitatea de migrație ilegală din cursul nopții. Este vorba despre un bărbat din Afganistan, implicat în activitatea de călăuzire și de o personaă de sex feminin din Guineea, care făcea parte din grupul de migranți care urma să fie îmbarcat într-un mijloc de transport marfă pentru a ieși ilegal din țară. Referitor la persoanele reținute în cursul nopții, cei 8 cetățeni străini sunt din Nepal, Siria și Congo, iar călăuza din Nepal.

În ceea ce privește starea celor doi polițiști de frontieră răniți în cadrul acțiunii, menționăm următoarele: unul dintre ei a avut răni superficiale și a fost externat la scurt timp după ce a fost dus la spital, iar cel de-al doilea polițist de frontieră, care a fost rănit în zona unuia dintre picioare, a rămas internat peste noapte, fiind externat în urmă cu puțin timp.

Acțiunea de căutare și depistare a persoanelor implicate continuă, în sistem integrat, cu tehnică și personal din cadrul IPJ Timiș, IJJ Timiș și IGaV care oferă sprijin cu o aeronavă din dotare. Polițiști de frontieră din cadrul mai multor structuri de pe raza județului Timiș au fost mobilizați pentru a oferi sprijin colegilor din teren”, conform Poliţiei de frontieră.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

10 minute ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

O oră ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

O oră ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

2 ore ago

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

4 ore ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

4 ore ago