Opinii

Jurnal de campanie (18). Confesiunile unui învins. Nicolae Robu recunoaşte: “Nimeni nu mă ia în seamă”

Cu cât se apropie alegerile din 9 iunie, Nicolae Robu este tot mai uzat, confuz, derutat, chiar paranoic. De exemplu, fiind în direct la o televiziune locală, răspunde la apelul telefonic primit de la o televiziune centrală. (Una patronată de un securist, fost puşcăriaş, care îl ajută acum). În Piaţa Mehala s-a certat cu lumea de acolo. Se ceartă chiar cu membrii echipei de campanie, reproşându-le că nu-i distribuie postările de pe Facebook.

La o recentă întâlnire cu lideri ai comunităţii neoprotestante, i-a exasperat pe aceştia, dar şi pe cei din staff-ul său, după ce la orice problemă invocată de cei din sală îi trimitea să-i citească programul. Sigur, în această situaţie disperată l-au adus şi colaboratori apropiaţi, precum deja celebra Olimpia Oprea cu RMN-urile fără număr date clanului Cîrpaci. În jurul său este un pesimism cât Himalaya, iar principalii finanţatori ai campaniei, dintre care se detaşează “Strategul” Gaiţă, încep să plângă după banii aruncaţi pe Apa Sâmbetei.

În acest context defetist a venit, în urmă cu câteva zile una dintre cele mai dezolante declaraţii date vreodată de un candidat. Prezent la un podcast, Robu a recunoscut că nimeni nu-l bagă în seamă, iar contracandidatul său Dominic Fritz are o mult mai mare crebilitate. A spus-o Robu cu gura lui!

“Am scos de la agenţia de dezvoltare. Am scris pe Facebook despre lucrurile acestea. Însă nu mă ia nimeni  în seamă. Asta e culmea! Parcă tuturor le convine situaţia jalnică în care este Timişoara. Nici din admistraţie, nici în general, nimeni nu mă ia în seamă. Nu văd lumea deranjată de aşa ceva. Ba dimpotrivă, minciunile lui Dominic Samuel Fritz apar mai credibile decât adevărurile spuse de mine cu documente”, a fost mărturisirea de învins a lui Nicolae Robu.

Evident că se pot scrie tomuri privind motivele pentru care Robu nu este credibil, de-a lungul vremii debitând fluvii de neadevăruri, ca să nu spun minciuni gogonate. Începând cu CV-ul său în care afirma că lucra cu web-ul cu şase ani înainte ca aplicaţia să fie inventată, iar cu Java cu vreo zece înainte de a fi inventată. Chiar în emisiunea cu pricina a minţit cu o graţie înfiorătoare, probabil ajungând în faza în care nu mai face deosebirea între minciună şi realitate. Astfel, el a spus că la Şcoala 13 s-au pierdut 77% din fonduri, având şi un grafic frumos colorat.

Dacă te uiţi însă pe site-ul ADR Vest, se vede clar că absorţia la acest obiectiv a fost de 80,4%.  Pagina 3, poziţia 42.

Deruta totală din tabăra Robu s-a observat şi la casele de pariuri. Acolo unde, în doar o săptămână, cota lui Fritz a scăzut de la 1,40 la 1,25, în timp ce a lui Robu a crescut de la 2,70 la 3.50.

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

“De la fraudă electorală la dictatură nu e decât un pas”. Protest în Timişoara împotriva fraudării alegerilor

Iniţiativa Timişoara organizează marţi, 18 iunie, de la ora 18.00, un protest paşnic în  Piaţa…

O oră ago

Salariul continuă să crească în Timiș, fiind peste 1000 de euro

Valoarea salariului mediu net, indicatorul folosit de Direcția de Statistică pentru a cuantifica evoluția veniturilor,…

O oră ago

Concursul studenţesc IDMSC 2024 organizat de UPT şi-a desemnat câştigătorii/FOTO

Emoţii constructive şi competivitate. Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul Multimedia și Departamentul ID/IFR și educație…

O oră ago

O companie din Peciu Nou primește 3,9 milioane de lei pentru a asigura paza la Aeroportul Internațional Timișoara

O companie din Peciu Nou va lua aproape patru milioane de lei de la Aeroportul…

2 ore ago

Anunţ Ghiroda

PRIMĂRIA COMUNEI GHIRODA, localitatea Ghiroda, str. Victoriei, nr. 46, jud. Timis, anunţă elaborarea primei versiuni…

3 ore ago

Alegerile au trecut, vine vremea negocierilor. Cine ar putea fi viitorii viceprimari ai Timişoarei şi vicepreşedinţi ai CJ Timiş

Alegerile s-au consumat cu o săptămână în urmă, iar în perioada următoare vor avea loc…

3 ore ago