Politica

Tramvaiele galbene Bozankaya vor fi revopsite in violet dacă Druckeria îi va cere acest lucru „primarului Robu”

Actuala administrație Fritz a fost acuzată de fostul primar Nicolae Robu că a înlocuit violetul din cromatica tramvaielor Bozankaya cu galben-negrul habsburgic, comanda fiind făcută pentru noile garnituri ce urmau să vină de la producătorul turc, parte din contractul cu Timișoara.

La vremea aceea, subiectul a excitat puțin sentimentele celor care gândeau în culorile alb-violet ale clubului de fotbal Politehnica Timișoara, dar decizia administrației pentru modificarea culorilor în parcul tehnic al Societății de Transport Public Local (STPT) a rămas nemodificată. Prima garnitură a tramvaiului Bozankaya galben-negru a ajuns la Timișoara și a trecut de probele tehnice, iar întrebarea care se pune este ce se va întâmpla cu el dacă Nicolae Robu, un adept al culorilor alb-violet, va redeveni primar.

”Așa cum am declarat în mai multe rânduri și când eram departe de momentul alegerilor, eu consider schimbarea culorilor alb-violet ale mijloacelor de transport public ale orașului nostru o sfidare a noastră, a timișorenilor, un indiciu a cât de mici sunt acești oameni, Dominic Samuel Fritz și șleahta din jurul său. Dacă cei ce “zi cu soare, fără soare”, pe ploaie sau vreme bună, pe arșiță sau frig au ținut sus stindardul alb-violet îmi vor cere să reinstaurez alb-violetul drept culori unice ale mijloacelor de transport STPT, o voi face. Eu personal am dorința lăuntrică să o fac, dar nu dorința mea contează, doar din postura de Primar trebuie să slujești comunitatea, nu pe tine însuți!”, ne-a spus Nicolae Robu, adăugând că „dacă însă comunitatea va fi pasivă, ceea ce nu cred, voi înghiți în sec și-mi voi vedea de treabă”.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Anunţ Ghiroda

PRIMĂRIA COMUNEI GHIRODA, localitatea Ghiroda, str. Victoriei, nr. 46, jud. Timis, anunţă elaborarea primei versiuni…

6 minute ago

Alegerile au trecut, vine vremea negocierilor. Cine ar putea fi viitorii viceprimari ai Timişoarei şi vicepreşedinţi ai CJ Timiş

Alegerile s-au consumat cu o săptămână în urmă, iar în perioada următoare vor avea loc…

17 minute ago

A început examenul maturităţii. În iunie se dau probele orale la Bac, în iulie cele scrise

Peste 134.000 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024, susţin…

55 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Timișul Şag, lecție de fotbal în patria gugulanilor

Timisul Șag este ca și promovată în liga a treia după ce s-a impus cu…

14 ore ago

Elena Lasconi intră în competiţia pentru preşedinţia USR. Dominic Fritz s-a retras din cursă

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, i-a anunțat pe un grup intern pe colegii săi de partid…

19 ore ago