Sănătate

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate realiza prin intermediul echipei Series Analysis o serie de teste pentru găsirea unor eventuale defecte ale pieselor realizate, folosind chiar și un computer tomograf.

Societatea a investit la Timișoara în echipamente de ultimă generație pentru a identifica cele mai mici defecte ale pieselor folosite în industria automotive. Ce se întâmplă atunci când este semnalată o posibilă problemă la un produs din cadrul Autonomous Mobility (AM) și este nevoie de o analiză complexă? Atunci intră în acțiune echipa Series Analysis Timișoara cu scopul de a identifica defectele semnalate de client sau din producție. Echipamentele necesare desfășurării activității sunt unice pentru sediul automotive din Timișoara, cum ar fi computer-tomograful, aparatul de reballing și osciloscopul de 16 Ghz.

Activitatea echipei din Timișoara are impact la nivelul tuturor locațiilor Continental Autonomous Mobility din lume în ceea ce privește verificarea și analizarea anumitor tipuri de produse, pentru a identifica eventuale defecte sau pentru a confirma calitatea lor. Aceste echipamente înseamnă dezvoltarea de competențe în România și dezvoltarea unor echipe pasionate care setează viitorul mobilității”, a spus Simona Belea, conducător al departamentului amintit.

Computer-tomograful a fost instalat în septembrie 2023, și permite vizualizarea cu acuratețe ridicată a interiorului produselor, cum ar fi generația 4 și 5 de camere inteligente ș.a., și găsirea posibilelor defecte mai rapid. Computerul tomograf este singurul tomograf industrial din cadrul companiei, atestat metrologic în acest moment.

Acest echipament este folosit în mare proporție pentru analiza nedistructivă a componentelor sau a produselor într-un timp foarte scurt, și oferă stabilitate și acuratețe, precum și repetabilitate în analizele efectuate. Cu o capabilitate și precizie de măsurare de până la 8 microni, acesta satisface cu succes toate provocările în zona de dezvoltare, analiză și inovație. Spre exemplu, grosimea firului uman de păr este de 0,05 milimetri, în vreme ce un micron înseamnă 0,001 mm. Echipamentul este un computer tomograf de dimensiuni medii care poate scana și măsura produse cu un diametru de 230 mm și cu o înălțime aproximativă de 400 mm.

Aparatul de reballing este utilizat pentru lipirea bilelor de cositor ce realizează conexiunea electrică și mecanică dintre componenta electronică și placa PCB (printed circuit board) pentru un produs. Acest proces este esențial pentru repararea sau recondiționarea componentelor electronice care au dezvoltat defecțiuni de lipire în timp, datorită factorilor precum stresul termic și mecanic, sau pentru a putea reutiliza un chip. Inginerii au la dispoziție o metodă modernă, folosind technologia laser a mașinii de reballing.

Osciloscopul digital de 16 GHz cu patru canale este un instrument puternic și versatil, ideal pentru o gamă largă de aplicații. Semnalele digitale de mare viteză sunt sensibile la interferențe și zgomot, ceea ce poate duce la erori de date. Este important să se utilizeze instrumente de testare care pot măsura cu precizie integritatea semnalului.

Osciloscoapele cu lățime de bandă mare pot captura și analiza cu precizie semnalele digitale de mare viteză. Analizoarele de protocol pot fi utilizate pentru a decoda și analiza traficul de date pe interfața DDR4/DDR5. Simulatoarele de memorie pot fi utilizate pentru a testa și valida circuitul digital care gestionează fluxul de date din memoria principală a sistemului. Osciloscopul utilizat de specialiștii din Timișoara este tocmai un astfel de „Osciloscop&Analizor”.

De la începutul activității și până în acest moment, inginerii din echipa Series Analysis din Timișoara au procesat și rezolvat aproximativ 80 de situații în care piesele produse au trebuit analizate.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

3 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

3 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

7 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

8 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

8 ore ago