Administratie

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sorin Grindeanu, pe şantierul porţiunii cu tuneluri de pe Autostrada A1

Constructorul lotului lipsă din autostrada A1, Lugoj – Deva, celebra porțiune cu tuneluri pentru urși, este deja pe șantier și lucrează la partea care nu include aceste tuneluri speciale. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent sâmbătă pe șantierul de la Margina, alături de primul ministru, Marcel Ciolacu, a spus ca în două-trei săptămâni se va elibera și autorizația de construire a porțiunii de tuneluri.

Până atunci se lucrează la pregătirea terenului și așternerea primelor straturi ale autostrăzii până la porțiunea cu tuneluri.

“Deocamdată se lucrează mai în jos pe autostradă pe acest traseu, o să vedeţi că se lucrează până la a ajunge la dealuri. A fost o săptămână-zece zile destul de ploioase şi nu s-a putut intra în forţă, dar ne spunea mai devreme şeful de şantier, că la următoarea vizită o să ajungem până în zona de dealuri, cu toate lucrările care ţine de aşternere, de strat, de balast şi toate lucrurile pe care ei le fac, urmând ca probabil într-o lună, o lună şi ceva să se poată ajunge în zona respectivă şi să vină, ei sunt într-o asociere aici UMB-ul cu o companie cred din Bosnia, care e specializată în tunele, şi unde se va intra şi pe acea bucată. Nu sunt tunele extraordinar de lungi, cam 2 kilometri, care se pot face cu acele aparate destul de repede. Este depusă documentația în acest moment şi dacă s-ar ataca zona de tuneluri, s-ar putea ajunge și acolo. Prima dată se lucrează pe aceste porţiuni, în două-trei săptămâni tot ce ţine şi de acte pe acele porţiuni va fi rezolvat”, a declarat, sâmbătă, pe șantier, Sorin Grindeanu.

Nu se pune problema ca acest proiect să nu se termine la timp și să se piardă banii din PNRR, subliniază ministrul. Constructorul va devansa acest termen spune Grindeanu.

“Legat de acest lot mai adaug câteva lucruri, finanţare prin PNRR, aşa cum bine ştiţi, în momentul în care am venit la minister proiectul blocat, de fapt blocat din 2013, peste zece ani, avem un constructor care a terminat faza de proiectare, s-a intrat la faza de execuţie, termenul dat din PNRR este finalul anului 2026, îl cunoaşteţi cu toţii pe constructor. Aţi văzut cum lucrează pe Centura Timişoarei. Eu cred că acest termen va fi devansat, în niciun caz nu se va trece peste acest termen limită, aşa cum am auzit că plâng unii care nu au dat niciun kilometru de autostradă în circulaţie în mandatul lor. Dar, important e că s-a început această lucrare şi că avem un constructor foarte bun, care va duce proiectul la bun sfârşit. Urmând ca odată finalizată această lucrare, să se circule de la Voiţa până la Nădlac fără întrerupere. Sigur că se lucrează şi pe loturile de autostradă dintre Sibiu şi Piteşti, pe toate cele patru rămase, unele dintre ele vor fi terminate când se vor termina şi aceşti zece kilometri”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Premierul Marcel Ciolacu, prezent, la rândul său pe șantier, a declarat, după vizita lucrărilor, că acest tronson lipsă e o rușine națională.

“Cred că este una dintre cele mai mari ruşini ale României, acest segment de aproape zece kilometri, o întreagă poveste. Dumneavoastră aţi venit mai devreme, aţi văzut vreun urs? În această perioadă, după zece ani de zile, în sfârşit se lucrează la acest tronson, care a creat un calvar pentru toţi şoferii. Pentru că o dată trebuie să coboare de pe autostradă, stau într-un sens giratoriu, staţi cu orele acolo”, a declarat Ciolacu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dinamo mai bate o dată Timişoara la rugby. Bănăţenii au luat bonusul defensiv şi rămân deocamdată pe primul loc

Debutul rundei a VIII-a din Liga Naţională de rugby a consemnat şi derbiul rundei, şi…

26 de minute ago

Doi muncitori au fost accidentaţi de un tren, în timp ce lucrau la Gara de Nord

Accidentaţi când efectuau lucrări la Gara de Nord. S-a întâmplat vineri după amiaza. Polițiștii Secției…

53 de minute ago

Timișul e pe lista județelor cu cele mai puține voturi nule

Timișul scapă de rușinea de a fi inclus în topul național al locațiilor cu cele…

3 ore ago

Călătorii vor fi informați, prin ecrane de mari dimensiuni, asupra circulației mijloacelor de transport în comun

Societatea de Transport Public Timișoara vrea să țină călătorii informați asupra momentul când le va…

3 ore ago

Se închide circulația pe strada Lorena

Primăria Timișoara anunță închiderea circulației rutiere pe strada Lorena. Decizia a fost luată la solicitarea…

4 ore ago