Tramvaiele galbene Bozankaya vor fi revopsite in violet dacă Druckeria îi va cere acest lucru „primarului Robu”

Actuala administrație Fritz a fost acuzată de fostul primar Nicolae Robu că a înlocuit violetul din cromatica tramvaielor Bozankaya cu galben-negrul habsburgic, comanda fiind făcută pentru noile garnituri ce urmau să vină de la producătorul turc, parte din contractul cu Timișoara.

La vremea aceea, subiectul a excitat puțin sentimentele celor care gândeau în culorile alb-violet ale clubului de fotbal Politehnica Timișoara, dar decizia administrației pentru modificarea culorilor în parcul tehnic al Societății de Transport Public Local (STPT) a rămas nemodificată. Prima garnitură a tramvaiului Bozankaya galben-negru a ajuns la Timișoara și a trecut de probele tehnice, iar întrebarea care se pune este ce se va întâmpla cu el dacă Nicolae Robu, un adept al culorilor alb-violet, va redeveni primar.

”Așa cum am declarat în mai multe rânduri și când eram departe de momentul alegerilor, eu consider schimbarea culorilor alb-violet ale mijloacelor de transport public ale orașului nostru o sfidare a noastră, a timișorenilor, un indiciu a cât de mici sunt acești oameni, Dominic Samuel Fritz și șleahta din jurul său. Dacă cei ce “zi cu soare, fără soare”, pe ploaie sau vreme bună, pe arșiță sau frig au ținut sus stindardul alb-violet îmi vor cere să reinstaurez alb-violetul drept culori unice ale mijloacelor de transport STPT, o voi face. Eu personal am dorința lăuntrică să o fac, dar nu dorința mea contează, doar din postura de Primar trebuie să slujești comunitatea, nu pe tine însuți!”, ne-a spus Nicolae Robu, adăugând că „dacă însă comunitatea va fi pasivă, ceea ce nu cred, voi înghiți în sec și-mi voi vedea de treabă”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

29 comentarii pentru acest articol

Reos a spus: (mai 26th, 2024 at 11:12 )

Suntem fericiți cu asemenea probleme dacă altele nu sunt, dacă Druckeria cere probabil și plătește.🤔

radu a spus: (mai 26th, 2024 at 11:18 )

Hai sa o luam pas cu pas… promovam cel puțin in liga a 2a si ulterior vopsim si blocurile. Fortza Poli!

caraneanul a spus: (mai 26th, 2024 at 11:49 )

in 1972 tramvaiele erau galben – negre, exista si Poli, dar asta nu deranja pe nimeni. A venit mascariciul si a schimbat culoarea celor refacute(nu noi) si se lauda ce minune a facut . A mai facut si o echipa CMPDP(cea mai poli dintre poli) pe care apoi a ingropat-o. mai ce de realizari.

ion a spus: (mai 26th, 2024 at 11:52 )

In Timisoara tramvaiul cu cai a fost introdus in 1869. Iar cel electric in 1899. Ce sfidare colosala la adresa timișorenilor, nu-i așa tovarase profesor Robu?

Bts a spus: (mai 26th, 2024 at 12:08 )

A fost o ambitie personala si de imagine a lui fritzy bitzy .
Poli tocmai ce a fost invinsa de Ghitoda ( daca va vine sa credeti) la barajul de promovare in liga a-2-a ,iar primarul se plimba cu trotineta prin centru.
Rusine!

Gb a spus: (mai 26th, 2024 at 12:44 )

Dacă o Poli va mai exista in urmatorii ani, cu siguranță nu va avea puterea să facă vreo performanță.
În trafic, vezi un tramvai galben mult mai repede decât unul violet.
Cât despre Robu ca si primar, mai bine nu!

Solo a spus: (mai 26th, 2024 at 13:07 )

@Bts. Si tu faci parte din Druckerie? De ce nu va vine sa credeți ca asta este valoarea lui Poli? Din păcate asta este valoarea – clasamentul o arata- si a Universitatii Politehnica. Si asta e rezultatul atoatestiutorului Robu. Când el a ajuns rector Politehnica dpv științific intr- un clasament AdAstra bazat pe punctajul lucrărilor publicate în Web of Science era a II- a din Romania. Acum este a XII- a la un pas de U Oradea care nu exista inainte de 1994. El a contribuit cu zero lucrari scrise de el. Putinele lucrari publicate ” cu altii” astazi nu l- ar califica nici măcar pentru sef de lucrari. Un doctorand bun are mai multe lucrari publicate în WofS decat avea el când a ajuns rector. Asa rezultate a avut Robu si in fotbal. Daca Druckeria vrea echipa de Liga I, sa cotizeze, sa aducă fonduri sa o susțină financiar, nu pe banii primăriei. Cat de prost poate fi acest individ va dati seama dacă este în stare sa cheltuie bani publici pentru o revopsire a mijloacelor de transport, doar pentru a- si satisface un orgoliu. Numai sub pleata vopsita a Robului poate zace aceasta minte.

Poli 21 a spus: (mai 26th, 2024 at 13:43 )

Pentru caranean: in Timisoara tramvaiele au fost galben cu alb, niciodata cu negru.

hshdjsn a spus: (mai 26th, 2024 at 15:34 )

mesaje electorale, dar Drukeria ar cere mai degraba sa investiti in sport, terenuri, parcuri, ceva cu adevarat nevoie in oras, sa nu mai fie nevoie sa mearga de exemplu sa construiasca ei un loc de joaca pt copiii la spitalul de copiii, ca voua nu va pasa….suntem scarbiti de clasa politica si asta se vede si in voturi

timișorean a spus: (mai 26th, 2024 at 15:36 )

Galben este cuoarea care se vede cel mai bine de la distanță. Trebuie să fi tâmpit să revopsești tramvaiele noi nouțe Și, apropo, culoarea violet afost introdusă de regretatul viceprimar Orza. Robu nici măcar nu este original. Jalnic personaj!

.... a spus: (mai 26th, 2024 at 16:10 )

pt useriștii care motiveaza ca galbenul se vede mai bine în trafic: asa o fi dar nu mai bine sunteți voi atenți la drum și la toate vehiculele de orice culoare în loc sa stați pe telefon să fiți postacii lui friț? cât despre noile culori, e limpede ca e o mizerie useristă. nu exista nici un motiv pentru așa ceva în afară de dorința frițului de a ieși cu ceva în evidență, în lipsă de alte realizări

@Poli24 a spus: (mai 26th, 2024 at 16:15 )

Tramvaiele vechi au fost galben-alb-negre. Exact cum sunt tramvaiele cele noi. E suficient sa te uiți la pozele vechi. Sunt suficiente pe net.

Dan A. a spus: (mai 26th, 2024 at 16:19 )

Cu toate necazurile pe drept criticate, tramvaiele timisorene merg mai bine decat Poli. Poate ar fi benefic sa schimbati culorile clubului in galben-alb, e posibil sa ajute. Caci alte solutii au fost epuizate, fara succes.

Bănățean a spus: (mai 26th, 2024 at 17:06 )

Tramvaiul ca tramvaiul , dar când joacă singura echipă ,pe care o are Timișoara, în dublă manșă și primarul nu este la acele meciuri este foarte trist și sfidare depășește orice limite de etică și moralitate…
Forța Viola Unica !

Daniel a spus: (mai 26th, 2024 at 17:19 )

Interesant că Robu are o atitudine democratică, absolut normală și se pare că este pe drumul cel bun pentru a câștiga simpatia electoratului. Trebuia și Fritz să aibă cu ce se lăuda așa că a schimbat culoarea mijloacelor de transport fără să întrebe pe nimeni și fără să țină cont de absolut nimic în afară de egoul său. Dacă se decide schimbarea culorii în violet, costurile ar trebui să le plătească Fritz personal. Acesta trebuie taxat la vot pentru toate inepțiile sale așa cum a taxat și el la cel mai ridicat nivel din țară tot ce mișcă în orașul ăsta.

Gabi a spus: (mai 26th, 2024 at 17:55 )

In primul mandat,te-ai p….at pe Drukeria,nu ai ținut cont de valorile noastre și ai adus AC Recaș in oraș. Pentru timișoreni ești doar o ciorbă reîncălzită.Lasă-ne !!!!
Ciorba reîncălzită a Alianței ciumate,nu ne reprezintă.

George a spus: (mai 26th, 2024 at 17:56 )

Daniele, arata-ne și nouă sondajul care arată că decizia schimbării culorii tramvaielor în violet din galben s-a făcut cu o consultare. Altfel, vorbești vorbe, cum, de fapt, îți e obiceiul. Doar că nu îi poți minți pe toți, tot timpul. (nu e de la mine, ci de la altul, care e mai deștept decât mine. Implicit, MUULT mai deștept decât tine).

Daniel a spus: (mai 26th, 2024 at 18:20 )

@George
Atunci s-a început cu un tramvai vopsit alb violet cu stema lui Poli care a primit recenzii pozitive astfel că s-a adoptat această culoare pentru mijloacele de transport în comun. Acum a trebuit să vină unul din Germania să le schimbe culoarea. Nu-i problemă, că o putem readuce la loc, schimbându-l pe el democratic, prin vot.

Gigi de la sculărie a spus: (mai 26th, 2024 at 19:18 )

Robu ăsta e mare tolomac . Dacă de exemplu cineva ține cu Ripensia de exemplu , că totuși măcar a câștigat campionatul României de șase ori ? Tramvaiele în Timișoara au fost galbene mai mult de o sută de ani . S-a trezit libidinosul ăsta să pună carul înaintea boilor . Alte probleme nu mai sunt de rezolvat . Vai și amar de el și de cei care susțin ideea .

Mara a spus: (mai 26th, 2024 at 21:23 )

Ce tara de cacao, plina de infractori pe care ii asculta cuminti o turma de analfabeti, microbisti. Daca primarul infractor si majoritatea comentatorilor de pe aici ar fi avut un graunte de creier ar fi realizat ca nu se invarte planeta dupa un sport sau un club de fotbal. Nu era mai bine sa pastrati Tatrele si sa le vopsiti alb-violet? Vai de mama voastra…si cica Banatu-i fruncea!?

stan daniel a spus: (mai 26th, 2024 at 21:45 )

Sunt mai frumoase și vizibile în galben!! faceți stadion investiti în echipa de fotbal a orașului și faceți performanta lăsați tramvaiele !! Un tramvai în galben se vede mai ușor mai ales pe întuneric !!pt siguranța circulației galben e mai sigur !!

George a spus: (mai 26th, 2024 at 23:36 )

Daniele, dacă (barem de curiozitate) intri pe site-ul STPT, o să constați că, încă de la începuturile transportului în comun din Timișoara, tramvaiele erau vopsite în GALBEN. Cu o mică întrerupere, când în loc de galben au fost vopsite cu roșu.

Eu a spus: (mai 26th, 2024 at 23:58 )

Robu a îngropat-o pe Poli când a adus AC Recas împotriva dorințelor fanilor. Apoi a îngropat-o si pe asa zisa Noua Poli-Recas. A fost tot timpul anti-Druckeri. Acum se da bine pe lângă ei?

Jonny a spus: (mai 27th, 2024 at 06:36 )

De unde.pana unde alb/violet? Pentru așa ceva trebuie făcut referendum, nu mai băgați pe gat idei tâmpite ca fiind a Timișorenilor, vopsuti-va voi proprietățile violet daca va place așa de mult, combinația de acum e perfectă.

Curutiu Doina a spus: (mai 27th, 2024 at 14:14 )

Dl Robu dacă dorește a revopsi mijloacele de transport să o facă pe banii domniei sale nu pe banii contribuabililor.

POli a spus: (mai 27th, 2024 at 15:02 )

Aceasta e o falsa problema, insa foarte convenabila pentru candidatul care „asculta, intelege, actioneaza”. Doar ca nu asculta cum trebuie.
Intr-o democratie trebuie ASCULTATE TOATE minoritatile dar si majoritatea. E evident ca daca intrebi „Drukeria” ai sanse pest 80% sa obtii un vot pentru alb-violet (desi ce propune candidatul e de fapt violet-alb!). Daca i-ar intreba pe ripensisti ar fi rosu-galben, pe auristi rosu-galben-albastru (de fapt albastru-galben-rosu!), pe unguri rosu-alb-verde, musai pe orizontala, iar pe LGBTQ ar fi un curcubeu de culori…
Daca candidatul ar INTELEGE cum functioneaza democratia si daca subiectul ar fi unul cu adevarat important atunci intrebarea ar trebui rezolvata fie da Consiliul Local (care ne reprezinta in luarea deciziilor) fie, daca e foarte important, prin refrendum. Cineva insa trebuie sa ii explice candidatului ca culoarea tramvaiului nu influenteaza cu nimic (sau in mica masura, accidental) punctualitatea si pedictabilitatea tramvaiului, ceea ce conteaza de fapt pentru cetateni.
Nu ma astept la asa ceva de la un candidat care atunci cand a fost la butoane singura lui ACTIUNE a fost sa opreasca tabelele electronice din statii sa mai arate cand vine urmatoarea cursa. Pe principiul „ce nu stii nu te supara”. Bine ca a venit Fritz sa rezolve problema printr-o aplicatie ceruta prin bugetarea participativa. Ca sa poti rezolva problema pe fond trebuie sa poti sa o masori corect, si, chiar daca nu-ti place ce vezi, sa o indrepti, nu sa o bagi sub pres.
Mi-as dori o discutie aplicata, cu cifre si actiuni concrete si nu linii si subcapitole stratgice, despre cate tramvaie + vatmani sunt necesare ca sa nu mai stam 40 de minute in statie ci sa stam doar Z E C E. Si despre preturi si gratuitati. La final putem vorbi si despre culori, daca doar aia ne-a mai ramas.
Iesiti la vot!

Stadion a spus: (mai 27th, 2024 at 16:25 )

Nenea Robu e specialist la vopseli, crede ca fărbuirea tramvaielor costa cat vopseaua lui de par…
Nu inteleg ce o tot fre…cati cu violetul asta! Echipa Poli. Care echipa? Echipa de fotbal a orasului e praf la fel si stadionul. Nu mai bine lasati planurile de vopsit tramvaie si va apucati sa faceti un stadion? Ca ne-a aburit CJT si nenea Nica cu stadionul de s-au spart ochelarii…. Acum vrea si asta sa fie reales.
Eu personal nu mai votez Robu! E depasit totat de situatie, o marioneta la mana papusarilor. A avut 2 mandate/8 ani de realizari si proiecte in sertar….Ajunge! PA!

Cine vorbedte a spus: (mai 27th, 2024 at 16:39 )

Bai Pinochio. Toata suflarea Polista iti da cu jet. Hai sictir !

tm a spus: (mai 27th, 2024 at 22:17 )

Cine e Druckeria ???
Drukeria a infiintat una din cele doua clone a lui Poli .
ASU Poli , echipa a carei lider de galerie era si angajat al clubului ?

1 Trackbacks pentru acest articol

Revista presei–27.05.2024 – Info Timișoara Says:

[…] Tramvaiele galbene Bozankaya vor fi revopsite in violet dacă Druckeria îi va cere acest lucru „p… […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Au băut bine, apoi şi-au băgat prietenii în spital, după ce au făcut accidente

Două accidente asemănătoare, în care au fost implicaţi şoferi care au băut zdravăn, apoi s-au urcat la volan. Un bărbat, în vârstă de 47 de ani, a condus un autoturism pe strada Trandafirilor din localitatea Giroc, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au băut bine, apoi şi-au băgat prietenii în spital, după ce au făcut accidente
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

craft

Noutățile legislative privind protecția mediului în dezbatere la CCIA Timiș

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici, miercuri 19 iunie, la un seminar de informare având ca temă: ”Aspecte privind responsabilitățile agenților economici în domeniul protecției mediului și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noutățile legislative privind protecția mediului în dezbatere la CCIA Timiș

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, i-a anunțat pe un grup intern pe colegii săi de partid că nu va mai candida la șefia USR, transmite G4Media. În schimb, în ultima zi în care se mai depun candidaturi, a intrat în competiţia pentru şefia USR Elena Lasconi, primăriţa oraşului Câmpulung Muscel. În urma demisiei lui Cătălin Drulă,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Elena Lasconi intră în competiţia pentru preşedinţia USR. Dominic Fritz s-a retras din cursă
În prima ședință de plen de după lupta electorală de duminică, consilierii județeni timișeni au aprobat lansarea unei solicitări de dotare cu panouri fotovoltaice a noului sediu al Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș din Lugoj. Valoarea investiției ar urma să fie de puțin peste un milion de lei, care va fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș vrea instalarea de panouri solare pentru energie pe noua clădire a Direcției de Asistență Socială din Lugoj
Câștigătorul fotoliului de primar al Lugojului pentru viitorul mandat, Călin Dobra, îl acuză pe primarul ”secret”, Claudiu Buciu, din spatele celui real, Bogdan Blidaru, că împreună cu echipa sa dă dovadă de imaturitate, comportament pueril și faptul că lasă zeci de mii de oameni fără conducere la primărie. Vă reamintim că Buciu a pierdut cursa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Călin Dobra acuză echipa Buciu de lipsă de maturitate și comportament pueril, după demisia de la Primăria Lugoj
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici, miercuri 19 iunie, la un seminar de informare având ca temă: ”Aspecte privind responsabilitățile agenților economici în domeniul protecției mediului și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noutățile legislative privind protecția mediului în dezbatere la CCIA Timiș
Top