Cultura

Fundația Art Encounters oferă burse pentru artiștii români interesați să producă noi lucrări de artă

Fundația Art Encounters anunță lansarea unui apel deschis adresat artiștilor români interesați să producă o nouă lucrare, în cadrul Proiectului Cultural Coliziuni, cu scopul de a susține și de a încuraja creația artistică. Finanțarea este realizată de către Ministerul Culturii. 

Coliziuni marchează totodată lansarea celei de-a șasea ediții a Bienalei Art Encounters, eveniment care a consolidat poziția Timișoarei pe scena națională și internațională a artei contemporane. 

Beneficiari ar urma să fie zece artiști români, iar cei interesați se pot înscrie până pe 22 august 2024. Proiectul constă în oferirea unui onorariu de 7500 lei brut pentru cercetarea artistică a 10 artiști români, iar pe parcurs, ei vor fi ghidați de curatorii Bienalei Art Encounters 2025 în explorarea și dezvoltarea unor lucrări inovatoare în relație cu moștenirea istorică a orașului Timișoara.

În urma acestei cercetări, artiștii vor participa la o vizită de studiu de 4 zile la Timișoara, unde vor explora contextul cultural și artistic al orașului. Această vizită va fi esențială pentru a inspira și a finaliza propunerile lor artistice. 

La finalul proiectului, în octombrie 2024, fiecare artist va prezenta o propunere de lucrare de artă contemporană, în strânsă legătură cu orașul Timișoara și cu conceptul Bienalei Art Encounters. Din aceste propuneri, 5 lucrări vor fi comisionate și produse pentru a fi expuse în cadrul Bienale Art Encounters din 2025. Un juriu format din curatorii Bienalei Art Encounters 2025 și directorii artistici ai Fundației Art Encounters, Ami Barak și Diana Marincu, vor selecta cele cinci lucrări ce vor fi comisionate pentru Bienală.

Prin acest apel deschis, Fundația Art Encounters continuă să încurajeze, să susțină producția de artă contemporană românească și să valorifice reperele importante din istoria artei și culturii timișorene din ultimele cinci decenii. 

Artiștii interesați sunt invitați să se înscrie prin trimiterea unei scrisori de motivație, a unui portofoliu și a unui CV până la data de 22 august 2024, pe adresa de email: contact@artencounters.ro

În urma jurizării realizate de curatorii proiectului, cei 10 artiști selectați vor fi anunțați pe 30 august 2024 și vor fi contactați pentru următorii pași. 

Proiectul Coliziuni beneficiază de finanțare nerambursabilă prin programul cultural prioritar al Ministerului Culturii. Programul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Ministerului Culturii. Conținutul programului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Grup organizat în furt de motorină! Și-au însuțit zeci de tone de combustibil

Luni de zile au furat cu nesimțire de la locul unde lucrau. Acum vor da…

37 de minute ago

Demarează etapa a doua a probelor la rece pe rețeaua Colterm

Compania de termoficare Colterm continuă pregătirile pentru sezonul de încălzire 2024-2025 și demarează etapa a…

5 ore ago

Traficul rutier va fi restricţionat vineri pe un tronson al străzii Glad

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Glad, pe tronsonul…

5 ore ago

Timișoara devine platou de filmare pentru un serial. Mai multe străzi din oraș se închid

Filmarea unui miniserial la Timișoara va face ceva deranj în traficul din oraș. Mai multe…

5 ore ago

Programul de acțiuni al TM 2023 s-a încheiat, la Budapesta, cu un triplu eveniment marca Pro Musica

Asociația care s-a ocupat de buna desfășurare a Timișoara Capitală Europeană a Culturii a încheiat,…

5 ore ago

Noaptea Campusului Deschis vine cu un „Catalizator” deosebit

Cea mai așteptată noapte la UPT. Noaptea Campusului Deschis va avea loc în data de…

6 ore ago