La Timișoara a fost semnată, joi, o înțelegere de cooperare între județul Timiș și raionul Nisporeni din Republica Moldova. Un pas va fi în ceea ce privește aducerea copiilor din Nisporeni în tabără în Timiș, în acest an.
Politehnica Timisoara devine Universitatea Elevilor
Pentru trei zile, Politehnica Timișoara devine Universitatea Elevilor. În perioada 20 – 22 aprilie, aici are loc evenimentul „Politehnica Timişoara – Un pas spre viitorul tău”. Acțiunea, ajuns la ediția cu numărul 5, se derulează sub sloganul „Punte între generații”.
Artisti populari din Moldova incondeiaza oua la Timisoara
Premieră la Târgul de Paște de la Timișoara. De Florii, în Piața Libertății, veți putea vedea la lucru pricepuții meșteșugari din Moldova. Vor încondeia ouă, vor picta icoane și vor ciopli, spre încântarea celor mari și mici.
UPT a adus la Timisoara 1.000 de liceeni pentru a-i face viitori politehnisti / FOTO
Universitatea Politehnica Timişoara îşi caută viitori studenţi în rândul a 1.000 de liceeni din Româna, Serbia şi Moldova. Tinerii sunt în aceste zile în capitala Banatului şi se întrec în cadrul mai multor concursuri din domeniul tehnic, dar au parte şi de distracţie şi de întâlniri cu actualii studenţi de la UPT.
De ce s-or fi bucurand „patriotarzii” romani de victoria lui Trump?
Imediat după anunțul victoriei lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA, am văzut mai mulți autotintitulați patrioți români jubilând de parcă ar fi fost propriul lor succes. De la acel individ acefal care conduce un partid naționalist ce-l vrea pe Ponta premier până la un moderator TV care ne învață „să iubim România”, o panoplie întreagă de „mari români” au sărit în sus uzi de fericire pentru victoria magnatului populist.
Paste de poveste: Veniti de luati lumina de la Putna! / FOTO
O călătorie pe care n-o veți uita niciodată, o minivacanță într-unul din cele mai impresionante locuri românești, dar, mai presus de toate, sărbătoarea de Înviere într-un loc unic, încărcat de spiritualitate: la Putna. Aceasta este oferta Agenției de turism Ultramarin pentru sărbătorile de Paște din acest an.
Romania Dodoloata. Cine-o vrea, mainile sus!
Entuziasmul de după alegerile din România, emoțiile proeuropenilor din scrutinul parlamentar de la Chișinău, consumate ambele în preajma Zilei naționale a românilor, au făcut televiziunile să vorbească mai cu patos și mai cu curaj de România Dodoloață.
Reteta din Moldova: Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi / FOTO+VIDEO
Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de cotlet de porc cu mămăliguță.
Reteta moldoveneasca: Pui Tapaka / FOTO+VIDEO
Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de pui Tapaka.
Reteta din Moldova: Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi / FOTO+VIDEO
Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de tocană mai specială.
Reteta din Moldova: topchit / FOTO+VIDEO
Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de topchit.
Reteta din Moldova: Malai cu dovleac la cuptor / FOTO+VIDEO
Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de mălai cu dovleac la cuptor, ca în Moldova.