Opinii

Ce nu se poate la Bucureşti, se poate la Timişoara. Două HCJ care se bat cap în cap, special pentru doi oameni: Marian Vasile şi Adrian Pau

Nu se face lege pentru un singur om, au clamat liderii naţionali ai PSD în frunte cu Marcel Ciolacu. S-a întâmplat zilele trecute, atunci când s-a pus problema iniţierii unui act legislativ pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un loc de senator fără să demisioneze din funcţie. Ulterior, chiar Iohannis afirma, după ce proiectul a fost dus în derizoriu, că nu se face să dai o lege pentru un singur om. Şi au mare dreptate, chit că în România s-au mai dat astfel de legi şi pentru Ion Iliescu şi pentru Traian Băsescu (cea privind pierderea privilegiilor pentru preşedinţii care au colaborat cu Securitatea) etc.

Bun, lege nu se face pentru o singură persoană şi e destul de limpede că nu e deloc corect. Dar, mergând pe firul legislaţiei în jos, Hotărâri de Consiliu Judeţean e OK să se facă pentru un singur om? Foarte corect dacă ne luăm după PSD-iştii din Timiş. Da, exact, oamenii lui Ciolacu din teritoriu. Bun, şi cu ajutorul „osppătarilor” PSD. Şi asta cu riscul de-a te acoperi cu o mare grămadă de ridicol. Exagerând puţin, e o reinterpretare a vechiului dicton latin: „Quod licet bovi, non licet Iovi”. Concret, despre ce ete vorba?

În vara anului trecut, cu unanimitate de voturiu (e important de spus), consilierii judeţeni au decis desfiinţarea postului de administrator public al judeţului Timiş, post ocupat la acea vreme de Marian Vasile. Proiectul în cauză a fost depus de PSD, mai exact de viitorul vicepreşedintele al CJ Timiş, Alexandru Iovescu. Într-un fel, PSD-iştii îi făceau un serviciu preşedintelui CJ Timiş, Alin Nica, acesta dorind să scape de Vasile. Pe care tot Nica l-a instalat în respectiva funcţie, nedând curs sfaturilor primite potrivit cărora făcea o mare prostie. Sigur, la Nica era şi o crasă lipsă de asumare, dacă a ajuns să scape de Vasile cu ajutorul PSD, partid cu care era, cel puţin pe hârtie, în conflict. Dar a fost doar una dintr-un mare şir de slăbiciuni ale fostului preşedinte al PNL Timiş.

În urmă cu două zile, funcţia de administrator public a fost însă reînfiinţată. Nimic surprinzător, deBanat anunţând din luna iunie că postul se va reînfiinţa, PSD având şi om pregătit pentru ocuparea lui. Şi asta încă de mult timp. Cu o singură observaţie. Culmea, de această dată propunerea a venit de la Nica, încă preşedintele CJ Timiş, acesta vorbind despre cît de importantă este funcţia pentru bunul mers al treburilor judeţului. Trebuie spus că Nica are acum bagajele făcute, în fruntea CJ Timiş urmând să vină Alfred Simonis. Prin urmare, Nica s-a sucit cu 180 de grade pentru a-i face un serviciu rivalului său din alegeri. Bun se poate spune şi despre un quid pro quo, Nica răspunzând după un an vechii favori făcute de Simonis şi PSD. O suceală cu o mare doză de penibil însă, Nica putând să-i lase pe PSD-işti să reînfiinţeze funcţia desfiinţată tot de ei. Evident că au coborât în ridicol şi consilierii care în urmă cu un an votau desfiinţarea funcţiei, iar acum reînfiinţarea ei.

Sigur, se pot pune acum unele întrebări. Anul trecut, când s-a desfiinţat funcţia problema era postul în sine sau omul care îl ocupa, recte Marian Vasile? Dacă era funcţia, cum s-a ajuns la concluzia, în doar câteva luni, că ea este necesară? Pe ce studii sau rapoarte? Când s-a greşit, atunci sau acum? Dacă problema era persoana (aşa cum a şi fost), e clar că s-a dat o Hotărâre pentru un singur om. Aşa cum acum s-a votat reînfiinaţarea fiindcă PSD are pregătit omul, este vorba de Adrian Pau. Adică, tot pentru un singur om. Ştiu onor aleşii judeţeni că la Pau dau competenţele pe dinafară sau au executat un ordin de la Simonis? Şi asta în frunte cu Alin Nica. Altfel, Simonis a reuşit din nou să-l facă pe Nica mic de tot, luând cu mâinile acestuia castanele aruncate în foc de PSD.

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

12 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

13 ore ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

13 ore ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

17 ore ago

Ridicarea noului stadion din Calea Buziașului a ajuns la un sfert din total/FOTO

Un sfert din lucrările la noul stadion din Calea Buziașului au fost finalizate.  Construcția avansează…

18 ore ago

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

21 de ore ago