Politica

Se profilează o mare supriză pe listele parlamentare ale PNL Timiş: Cristian Buşoi rămâne fără „coledzi”

Peste mai puţin de o săptămână, pe 10 septembrie, PNL Timiş va bate în cuie cele două liste pentru alegerile parlamentare. Până acum se ştiu două nume sigure pe liste, Vasile Blaga şi Marilen Pirtea. Pe de altă parte, se profilează o mare surpriză, respectiv ca vicepreşedintele naţional al PNL Cristian Buşoi să rămână pe dinafară. Şi asta fiindcă, potrivit mai multor surse, conducerea centrală a partidului nu va mai schimba decizia luată la nivel local.

Luni, la Lovrin, primarii liberali din Timiş au votat, cu o largă majoritate, să solicite conducerii naţionale a partidului ca locurile II şi III pe lista de la Camera Deputaţilor să le revină lor. În acest sens, primarii au început să strângă semnături pe o listă, pe care au apărut însă încă două nume. Astfel, pe primul loc la Senat a fost trecut preşedintele interimar al filialei, Vasile Blaga, în timp ce prima poziţie la Camera Deputaţilor îi revine deputatului Marilen Pirtea. Cele două au fost solicitate de către conducerea centrală a PNL, afirmă surse din partid.

Ca atare, primarii au început să semneze două liste pe care la Senat pe primul loc este plasat Vasile Blaga, iar la Camera Deputaţilor, pe primele trei locuri se situeată Marilen Pirtea, în timp ce poziţiile II şi III le revin primarilor. Numele acestora nu apar pe listă, dar singurii primari care şi-au depus candidatura sunt Sorin Munteanu (Buziaş) şi Raul Cozarov (Gătaia).

Sorin Munteanu

Marţi, 10 august, cele două liste de candidaţi vor fi votate în Biroul Politic Judeţean (BPJ) al PNL Timiş. Cu o zi înainte, Blaga va avea o nouă discuţie cu primarii din judeţ. Nu este exclus, potrivit unor surse, ca la şedinţa BPJ să apară o mică schimbare, respectiv locurile II şi IV să revină primarilor, iar locul III să meargă la organizaţia Timişoara. Trebuie spus că pentru locul II există o bătălie teribilă în care în afara primarilor, mai sunt implicaţi vicepreşedintele la nivel naţional Cristian Buşoi şi afaceristul Ionuţ Gaiţă, cel care a condus campania perdantă a lui Nicolae Robu. Fără un mare sprijin în filială, cei doi fac mari presiuni inclusiv la conducerea centrală a partidului pentru un loc eligibil.

Raul Cozarov

Aproape sigur însă, locul II va reveni unui primar. Dacă locul III revine Timişoarei şi va fi supus la vot, surse din partid afirmă că viceprimarul Cosmin Tabără va avea câştig de cauză în faţa lui Gaiţă şi Buşoi.

Ca atare există două variante pentru lista de la Camera Deputaţilor. Varianta I:

  1. Marilen Pirtea
  2. Sorin Munteanu/Raul Cozarov
  3. Raul Cozarov/Sorin Munteanu

Varianta II:

  1. Marilen Pirtea
  2. Sorin Munteanu/Raul Cozarov
  3. Cosmin Tabără/Cristian Buşoi/Ionuţ Gaiţă
  4. Raul Cozarov/Sorin Munteanu

Dar cel mai important lucru, potrivit mai multor surse, de această dată Bucureştiul nu va mai răsturna decizia organizaţiei locale, aşa cum s-a întâmplat la alegerile locale. Caz în care se profilează o mare surpriză, respectiv ca Cristian Buşoi să prindă cel mult locul III, considerat nu foarte eligibil. În schimb, deşi se laudă peste tot că va ajunge parlamentar, Ionuţ Gaiţă este scos total din schemă.

Robu si Gaita

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Abonamentul de gospodar

Primăria mișoara a anunțat că a găsit împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș…

9 minute ago

La bulevardul Stan Vidrighin mai sunt de realizat lucrări la spațiul verde și montat mobilier urban

Odată realizată testarea liniilor de tramvai de pe Calea Stan Vidrighin, primăria mai are de…

17 ore ago

„Efectul” bienalei Beta asupra patrimoniului Timișoarei. Fosta Cazarmă din Piața Libertății, un atu cu un potențial extraordinar

Poate că cel mai important câștig pentru oraș, odată cu deschiderea Beta – bienala de…

18 ore ago

Specialistul care a prezentat vânzarea datelor timișorenilor spune că acestea au fost făcute publice pe net

Specialistul în securitate cibernetică Bogdan Albei, cel care a și făcut publică solicitarea de ransomware…

18 ore ago

Mai clar decât o arată scorul! Dumbrăviţa bate Bihorul cu un gol de trei puncte

Victorie importantă pentru CSC Dumbrăviţa în etapa a şasea a sezonului regular. Bănăţenii s-au impus…

18 ore ago

Pe mâna veteranilor. Sadoveac şi portarul Stojkovic, principalii protagonişti ai victoriei cu Bacăul

Meci intens pe semicercul Sălii UVT, acolo unde în etapa a 3-a, SCM Poli a…

18 ore ago