Social

Timișoara City Marathon a început cu un workshop despre performanță. Invitat special – Horia Colibășanu

Timișoara City Marathon powered by UPT a început vineri seară, la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, cu workshop-ul „Sportul de plăcere vs. sportul de performanță”, cu o serie de invitați care i-au inspirat pe toți cei prezenți în sală cu poveștile lor despre forțarea limitelor, despre munca uriașă, dar și satisfacția pe măsură pe care o aduce sportul.

În debutul întâlnirii, moderate de prof.univ.Adrian Ciutină, cadru didactic al UPT, dar și reprezentant al Alergotura, cele două entități care, din acest an colaborează pentru organizarea Timișoara City Marathon, lect.dr. Alin Molcut, cadru didactic în cadrul Departamentului de Educație Fizică și Sport al UPT, a ținut o prezentare despre sport în general, atât de masă, cât și de performanță, arătând atât asemănările, cât și deosebirile dintre cele două aspecte, arătând beneficiile pe care le poate aduce practicarea sportului.

Despre succese și eșecuri în alergarea de amatori au vorbit Cătălina Bocan, conferențiar la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul UPT, dar și participant la curse de triatlon pe distanțe lungi, de tip X-Men și Iron Man (3,8 km înot, 180 km pedalare, 42 km alergare), Mara Guler, medic, legitimată la CS Universitatea Arad, Răzvan Farkaș, alergător de cursă lungă în echipa națională a României, membru Alergotura, Alina Preda, sportivă legitimată la ACS Super Sport Club Timișoara, membru Alergotura, Mircea Covaciu – maratonist, membru Alergotura, cu toți participanți la maraton și ultramaraton, în țară și în străinătate, cu probe de alergare la limita rezistenței umane, de 100 km, 24 de ore, 48 de ore sau chiar mai mult.

Prezent la eveniment, conf.univ. Liviu Cădariu-Brăiloiu, președintele Senatului Universității Politehnica Timișoara i-a felicitat și le-a mulțumit sportivilor pentru care cuvântul „a renunța” nu există în dicționar.

În ultima parte a evenimentului, invitatul special al serii, celebrul alpinist Horia Colibășanu, care a urcat, fără oxigen, pe 10 dintre cele mai înalte vârfuri de pe Terra, a vorbit despre „Perseverența în sportul de anduranță”. Cu această ocazie le-a împărtășit celor prezenți în sală din secretele escaladării la altitudini foarte înalte, riscurile asumate și forțarea limitelor organismului, subliniind că marea sa performanță nu a fost să urce toate acele vârfuri de peste 8000 de metri, ci să coboare viu și sănătos din fiecare expediție.

Timișoara City Marathon powered by UPT continuă sâmbătă, 2 octombrie 2024, de la ora 14:30, pe Stadionul Știința, cu evenimentul „104 pentru Poli”, tradiționala cursă de alergare în care studenții, cadrele didactice și toți cei care sunt alături de UPT aleargă un număr de tururi de pistă egal cu numărul anilor de existență ai universității, și duminică, 27 octombrie 2024, începând cu ora 8:00, cu Maratonul „Cavalerii Cetății” by Flexik Automation – cu start din Otelec, Semimaratonul „Eugeniu de Savoya” by Hella/Forvia, Crosul „Poarta Forforosa” – 10 km, Crosul „Batalionul Banat” – 4 km.

Programul evenimentului și alte detalii sunt disponibile pe https://timisoaracitymarathon.ro .

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Eșec aparent neimportant, dar dureros pentru campioni

SCM USV Timișoara a întâlnit CSM Știința Baia Mare într-un meci contând pentru etapa a…

10 ore ago

Forța Dreptei nu are timp de excluderea lui Alin Nica din partid. Orban: ”Avem o campanie de dus, nu fleacuri”

Nu avem nici măcar timp de asemenea fleacuri cum ar fi excluderea în partid a…

11 ore ago

Ludovic Orban nu simte lipsa unei alianțe cu USR la parlamentare și prezidențiale: ”Nu au pic de respect față de noi”

Aflat la Timișoara pentru lansarea candidaturii sale la funcția de președinte al României, Ludovic Orban,…

12 ore ago

Dumbrăviţa, la al treilea meci consecutiv fără înfrângere: 0-0 la Hunedoara

CSC Dumbrăviţa se întoarce neînvinsă de la Hunedoara, acolo unde a reuşit o remiză albă…

12 ore ago

Astăzi e sărbătoarea Sfântului Dumitru, făcătorul de minuni

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir și făcătorul de minuni din Tesalonic, este prăznuit…

15 ore ago

Liga 3. Rezultate surprinzătoare în ultima etapă a turului

Primele clasate s-au împiedicat neașteptat în ultima rundă a turului regular. Periam a pierdut pe…

16 ore ago