Social

Zilele Carierei, mega evenimentul pregătit de UPT, gata de start

Tinerii, studenți sau absolvenți, sunt îndemnați să-și pregătească CV-urile pentru cel mai mare târg de joburi și internship-uri din partea de vest a țării. Zilele Carierei, eveniment cu tradiție al Universității Politehnica Timișoara a ajuns la a XXV-a ediție și se va desfășura în zilele de 16-17 octombrie 2024, între orele 10:00-17:00, la Cantina UPT din Complexul Studențesc.

La eveniment vor participa peste 35 de companii și organizații de stat.

​Târgul este organizat de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al UPT pentru studenți și absolvenți care doresc să își cunoască posibilii viitori angajatori și chiar să își găsească un loc de practică sau muncă. Târgul este o ocazie excelentă de interacțiune directă cu reprezentanții companiilor și de a afla detalii despre locurile de muncă disponibile, programele de internship, dar și despre proiecte de cercetare sau dezvoltare pe care le desfășoară aceste organizații.

Companiile participante reprezintă diverse domenii de activitate, de la inginerie și IT, până la sectorul financiar și industrial, oferind astfel o gamă variată de oportunități pentru toți studenții, indiferent de specializările lor. Printre companiile care se află alături de noi și în această ediție se numără Continental, Nokia, Draexlmaier, Auchan, Atos, BCR, BRD, ING, Cognizant Mobility, DM, Hidroelecrica, Flex, Forvia Hella, Opswat și Yazaki.

​„Am gândit acest târg pentru a facilita accesul studenților către viitorul lor, oferindu-le posibilitatea de a alege cele mai bune opțiuni pentru fiecare dintre ei. Ediția cu numărul 25 ne face să ne gândim invariabil la edițiile următoare pentru că ne dorim ca acest eveniment să crească și să ajute și generațiile viitoare de studenți”, a precizat Loredana Stanciu, coordonatoarea Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din UPT.

​La organizarea evenimentului participă și organizațiile studențești, care au pregătit pentru vizitatorii din cele două zile de târg un „Chillzone by COSPol”, unde participanții se pot relaxa și lua parte la diferite activități în pauza lor din a căuta locul de muncă dorit.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Fundația Comunitară Timișoara anunță lansarea unei noi ediții a proiectului RO Bike Valley

Fundația Comunitară Timișoara oferă, prin apelul de proiecte RO Bike Valley, pentru școlile, organizațiile și…

O oră ago

Proiectul de reabilitare a zonei Sinaia are toate aprobările. Documentația intră la vot

Încă una dintre dorinţele actualei administrații e tot mai aproape de a fi realizat. Primarul…

2 ore ago

Fără emoţii! CSM Lugoj a trecut clar de Piteşti

Etapa a doua a ligii de elită din voleiul feminin a consemnat şi o întâlnire…

2 ore ago

Condusă la pauză de ultima clasată, SCM Poli s-a trezit la timp şi a întors soarta partidei

Niciun meci fără emoţii, acesta pare a fi sloganul echipei de handbal SCM Pioli Timişoara,…

3 ore ago

Grădinița din Ghiroda are noi săli pentru preșcolari

Începând de luni, cele două grupe de preșcolari care au activat temporar în Căminul Cultural…

5 ore ago